Doctor Yourself

Thursday, April 18, 2013

Mizeria din spitale

Mizerie exista si in spitalele canadiene, nu doar in cele romanesti. Mizeria din spitale e cea mai mare ingrijorare pentru canadieni. Pai si eu m-as ingrijora, daca asistentele medicale pleaca de acasa, pe strada si prin transportul in comun, imbracate in uniforma cu care vin la patul bolnavului. Ca in Rai, nu e lux ca in spitalele romanesti, sa se foloseasca uniforma de spital, doar in spital.


Nu doar ca e mizerie, insa asistentele te lasa in durerea ta sa zaci in propriile excremente, aca nu te poti da jos din pat. Tanti Barbara Martin, din Kelowna, British Columbia, a constatat ca ma'sa de 72 de ani, a fost lasata peste noapte, sa zaca in asternutul in care si-a facut nevoile. pentru ca nici oa sistenta n-a binevoit sa aiba grija de ea.
    Ca povestea lui tanti Martin, mai sunt inca 3.500 intamplari, trimise de pacienti, intr-un survey online despre experienta din spitalele canadiene.


Aproape o treime din respondenti ( incluzand pacienti, muncitori in spitale ) spun ca baile si camerele de spital nu sunt pastrate curate. Respondentii vin cu intamplari de peste tot din Canada, ce descriu bai mizerabile, pacienti lasati sa zaca in propriile excremente si asistente care nu raspund la chemare.


1 din 10 pacientii internati in spital in Canada, contacteaza infectii, si intre 8.000 -12.000 mor din cauz ainfectiilor din spital, in fiecare an.


Canadian Noscomial Infection surveillance Program e un soi de statistica guvernamentala a infectiilor din spital. Doar ca, infectioile din spital, se raporteaza voluntar. Doar daca vrei, ca nu e obligatoriu. Prin urmare, doar 54 de spitale 9 majoritatea spitale universitare ) din 10 provincii canadiene, raporteaza si in general, au o rata de infectie mai mare decat alte spitale, pentru ca vad mai bulti bolnavi serios.
 Cu toate astea, spitalele canadiene nu au parte de inspectii penrtru curatenie, standardizate, cum exista in industria mancarii.Un raport al World Health Organisation, compara infectiile din Canada cu alte 12 tari bogate si au gasit ca, Canada are a doua, cea mai mare rata ( 11,6 % ) de infectii capatate in spital, dupa Noua Zeelanda, simultmai mult decat are Germania ( 3,6 % ) sau Franta ( 4,4 % ).

In ultimii 10 ani, au fost tot felulde super microbi prin spitalele canadiene in Quebec, British Columbia si Ontario, care au dus la moartea pacientilor. Sindicatele din spitale, dau vina pe calitatea proasta a curateniei .


 Michael Gardam de la toronto's University Helth Network, spune ca spitalelel au resurse putine pentru curatenie, si ca trebuie sa se concentreze pe ariile circulate, in special pe suprafata atinsa de mai multe ori de pacienti.

 El mai spune ca doua treimi din infectiile din spitale, sunt prevenibile sie xista o legatura directa intre infectie si curatenia din spital.
Unele spitale primesc infectia prin ventilatoarele de aer, asociate cu pneumonia si au putin de-a face cu curatenia din spital.

 Prostimea se trateaza in spiotalele jegoase din Rai. Alesii natiunii, se duc in USa, sa se trateze  pe banii .... prostimii ! Fost director din sanatate, din Alberta, acuzat ca a cheltuit banii canadienilor, pe cheltuieli medicale in USA :


 Fost executiv in sanatate din Alberta, a fost acuzat ca a cheltuit banii canadienilor pe cheltuieli medicale la Mayo Clinic Minnesota. Partidul din opozitie, a dat presei facturile medicale ale Michele Lahey, fost  executiv la Edmonton Capital Health. Factura nu arata ce serviciu a fost facut, ci doar arata ca a costat 5.000 $ pentru servicii medicale, plus o alta factura cu 1.000 $ pentru avion si mancare. In total, a costat 7225, 30 $


 Pe factura medicala scrie " multumim ca ati ales Mayo Clinic, multumim pentru plata ... Daca aveti vreo intrebare despre asigurare sau plata, contacteaza-ti agentul de asigurari "


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.