Doctor Yourself

Sunday, April 28, 2013

Earth Day


Pe 22 aprilie, am avut Eatrh Day, ocazie cu care propaganda a inceput circul  de greenwashing a prostimii
 

Prostimii ii place circul, asa ca poate fi cel mai usor dresata cu ajutorul lui. Avem din belsug : Marsul Victoriei Pamantului, Festivalul Pamantului din Edmonton, Ziua Curateniei din Oakville. Si avem si curcurimai mici, private, organizate de scoli, angajatori care n-au altceva mai bun de facut sau comunitati.


Canadianu' trebuie sa afle cum poate salva el planeta : plantatul de pomi e cea mai optimista expresie a respectului pentru planeta .
Si eu care eram convinsa ca optimismul e apanajul prostilor : e nevoie de multa prostie, ca sa nu intelegi realitatea din jurul tau si vezi lumea in roz.


Cum salvam planeta ? Pai ne jucam de-a cartita si facem petrecere in pijamale, ca atunci cand eram plozi fara minte : tinem lumina stinsa intreaga noapte, aprindem lumanarile si jucam carti sau cantam la instrumente muzicale.
Peste noapte, veti dormi impacati ca ati salvat Pamantul.


Nu uita sa folosesti in loc de servetele de hartie, carpite : salvezi un centimetru de lemn, da' electricitatea folosita casa speli carpitele, e mai costisitoare pentru mediu. Adica ai bajbait degeaba o seara prin casa, cu lumina stinsa !


                          Si da, un cetatean bine greenwashed, va recicla bateriile de la aparatul foto :


Nu doar baterii trebuie sa reciclezi, ci ... orice ! In special haine uzate, ca se fac milioane de dolari din vanzarea hainelor donate ( am scris pe blog anul trecut ).


                   Salveaza 30 % de fiecare data cand donezi haine ! La Vallue Village !

 


Bineinteles ca aia 30 % nu's pentru tine, da' ce credeai ? Pai tocmai ce am zis ca e business de milioane de dolari, cu hainele donate de populatie !\
     Deci da : cei 30 % se duc spre organizatiile nonprofit, de fiecare data cand donezi haine. Tzeapa !


                 Acuma, ca ai invatat cum sa fii green, nu uita sa-ti dresezi boracii in spiritul ... green !


                                     Propaganda va pune la dispozitie surse de informare :


Pe saiturile de informare, exista video-uri, care va arata ce si cum fac altii : nu trebuie decat sa-i imiti !


Un singur lucru trebuie sa retii : ce inseamna sa fii un bun ecologist ! Adica sa te duci la scoala pe bicicleta ( iarna 7-8 luni/an ) :  -25 C, cu vant puternic ( zilnic ), ecologistul fanatic, rezista eroic ...


Iar daca vrei sa fii indoctrinat la modul profesional, apeleaza cu incredere la scolile din sistem : George Brown College antreneaza studentii in sisteme de constructie avansate, green energy si alte tampenii nefunctionale.


Acum, ca ati simtit pe propria piele ce inseamna sa fii ecologist in Rai, sa votam compania cea mai ingrijorata de bunastarea mediului. Sa alegem ce amai green companie din Torontesti !
      E mare prosteala prin Rai, cu companiile green : toate se bat sa-si construiasca in mintea prostului, o imagine cat mai green, despre cum protejeaza ei mediul, cum recicleaza paharele de cafea din birouri, cum sposorizeaza tot felul de actiuni ecologiste and shit.


De ce se bat companiile ca sa-si creeze o imagine cat mai green ? Pentru ca, i-au dresat pe clienti sa cumpere pe cat posibil, doar de la companiile care au demonstrat ca le pasa de mediul inconjurator : chiar daca platesc mai mult pentru produsele lor ! 

Cum se numeste fraierul care accepta sa plateasca in plus, pentru un produs vandut la suprapret, de o companie care ne lasa impresia ca protejeaza mediul ?   " Cumparator destept " !
 E plina Canada de " destepti " care deschid larg portofelele, cand sunt prostiti pe fata  ....


Directorul executiv al Recycling Council of Ontario, spune la ziar ca, clientii au devenit " clienti destepti " si incep sa se gandeasca la ambalajul produselor pe care le cumpara si ce ii poate face mediului.


Prin urmare, "consumatorii destepti" , au inceput sa intrebe despre cat de responsabila este compania si cat de respectuoasa este ea cu mediul inconjurator ?
Pai e mai simplu de atat : majoritatea companiilor, produc in China . Cat de poluata e China ? Informatia e peste tot sub nasul "consumatorilor destepti" , carora le ia ochii ambalajul de hartie, si numarul concertelor sponsorizate de compania ce le vinde o imagine ecologista. Dar cetateanul " destept" nu catadixeste sa se autoeduce si sa caute informatii : e mai simplu sa astepte para malaiata, din partea propagandei ...


Sunt multi "consumatori destepti " ?  Pai n-am uitat ca societatea umana, e una imbecila . Prin urmare ... e la mare moda sa cumperi avand in minte imaginea ecologista a companiei.


Dupa ce ca economia pierde zeci de mii de joburi in fiecare luna, si nu gasesti joburi nici cu pile, propaganda ne invata sa cautam joburi .... green ! Si sarac, si cu pretentii idioate !  Ca prostu' daca nu-i fudul, nu e "green " .


Ne spune propaganda, ca exista si un ghid al programelor oferite de colegii si universitati : ca sa iti iei o diploma... green. minune ase numeste Exploring Green : Ontario's Green Careers Resource Guide .


Canada asteapta sa apara in fiecare an 90.000 joburi in fiecare an : dati fuguta la fabricile de diplome, sa va luati o calificare green. Asteptati-va ca in viitor, sa fie mare nevoie de voi. 
 Mda. Si eu astept sa-mi creasca picioare lungi ...No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.