Doctor Yourself

Sunday, April 7, 2013

Bancile canadiene

Se intampla lucruri interesante in Rai , lucruri despre care presa nu sufla un cuvintel : noroc cu presa alternativa !
Asadar, presa mainstream, ne asigura ca nu-i nimic in neregula cu bancile canadiene : dormiti linistiti, nu va faceti griji pentru economiile voastre ! Bancile canadiene sunt mult prea mari, ca sa se poata prabusi !


 Ni se spune cum bancile canadiene au proprietati si valori de 2 ori mai mari decat economia canadiana. Ok, dar intrebarea este : o sa-si vanda ele cladirile, in caz ca le bate falimentul la usa ?  Iar valorile alea, daca sunt hartitute investite pe la bursa de actiuni, s-ar putea ca la un moment dat sa nu mai valoreze nimic....

 Deci, stati linistiti , ca bancile canadiene sunt bogate si n-au cum sa se prabuseasca.
Pe alta parte, guvernul a publicat Planul de actiune economica in 2013, fapt consemnat de presa . Presa alternativa, a consemnat mai mult : ca in planul ala , se propune o confiscare a banilor din conturile bancare, in stil Cypru.


La pagina 144 si 145 din Economic Action Plan 2013, plan pe care guvernul l-a trimis Casei Comunelor spre aprobare, scrie minunatia :
Scopul este salvarea bancilor importante, FARA a folosi taxele cetatenilor, in cazul in care bancile se vor afla in pericol de prabusire :De unde vor proveni banii pentru salvarea bancilor ? In planul de actiune, scrie ca de la o a treia parte, din  " certain bank liabilities " . Adica din depozitele clientilor , bani care vor fi reconvertiti in capitalul banii, iar banca va fi salvata.     Cu alte cuvinte, bancii ii va fi permis sa ia banuti din conturile depunatorilor, ca sa se recapitalizeze .


                                  Nu va plangeti, ca si alte tari vor sa faca exact la fel : New Zeeland  !


Guvernul australiei, propune o solutie in styl cipriot, in cazul prabusirii bancilor din New Zeeland. Partidul Verzilor, a declarat ca se vor lua sume din depozitele cetatenilor, pentru a finanta bancile aflate in nevoie.
Povestea se numeste " Open Bank Resolution " a Ministerului de Finante : daca banca e protejata de OBR, toate depunerile clientilor vor fi reduse, pentru a salva banca. Exacyt ca in Cipru. Toti clientii isi vor vedera depozitele reduse in aceleasi proportii ( ca sa nu discriminam pe nimeni ).


Magareata cade intotdeauna pe prostime. Sa nu fim naivi si sa ne imaginam ca bogatasii vor permite sa fie dijmuiti de sute de mii de dolari, pentru a salva bancile.
Bogatasii s-au pus la adapost : si-au transferat grosul banilor, in paradisurile fiscale, acolo unde mana lunga a fiscului canadian, nu ii ajunge. 450 de bogatasi canadieni au facut deja asta !


Conform cu o investigatie a jurnalistilor din Washington , lista cu bogatasii care au conturi of shore , contine aproape 130.000 oameni din intreaga lume.


Nu e nimic ilegal sa ai cont offshore, insa este impotriva legii sa nu raportezi Fiscului si sa nu platesti taxe pe banii respectivi.


Denis Howlett, director executiv la Canadians for Tax Fairness, un grup focalizat pe evaziunea fiscala, spune ca lista asta, ar trebui sa puna presiune pe guvernul de la Ottawa, ca sa rezolve problema evaziunii bogatasilor.


Au inceput sa apara nume si in presa mainstream din Rai : sotul senatorului Pana Merchant  a depus 1,7 milioane dolari intr-un cont offshore.


                             CBC si Radio Canada, spun ca banii au fost depusi in secret.


CBC a obtinut declaratiile fiscale din 1999, la 1 an dupa ce Merchant si-a facut contul offshore, iardeclaratia foiscala arata ca nu e declarat banii din contul offshore. Adica nu a platit taxe fiscului canadian, pentru banii aia.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.