Doctor Yourself

Tuesday, March 26, 2013

Transport in comun


             Cand vine vorba de transportul  in Toronto, dezastrul este absolut. Si exorbitant de scump.


Si prin Rai, soselele sunt pline de gropi : in jur de 100 de muncitori au fost scosi pe strazi, sa umple craterele din asfalt.


                         Toata povestea, costa 4 milioane / an , ca sa astupe 200.000 gauri in sosele.


            Dar toate astea costa. Asa ca, s-au gandit ei ca ar fi foarte nimerit sa mai inventeze noi taxe :


Toronto Region Board of Trade, recomanda introducerea a 4 taxe noi : taxe de vanzare, taxa pe benzina,taxa pe parcarea spatiului comercial si taxa pe high occupaci lanes ( sa va traduceti singuri ).


Estimarea este de 1% sales tax, taxa pe benzina de 10 centi / litru, taxa de 30 centi / kilometru de autostrada express ( habar n-am ce-i asta ) si 1$ / zi " levy on comercial parking spots" ( nici ast anu stiu ce e ).
   Taza pe vanzare si taxza pe parcare, e estimat ca va aduce 1,6 bilioane. Taxa pe benzina, va aduce 840 milioane $ iar taxa de autostrada aduce inca 45 $ .


                                  Bani sa fie, ca oricum se risipesc aiurea : incompetenta e maxima.


Varianta canadiana a bordurilor bucurestene : tramvaiele din Toronto sunt vechi de cand lumea, arata exact ca cele din Bucuresti. Si put. De curand, s-au gandit canadienii, ca ar fi bine saa cumpere niste tramvaie moderne : pana aici e bine.
    Doar ca jumatate din platformele din statiile de tramvai depe Saint Claire street, nu se potrivesc cu tramvaiele noi. Prin urmare, au nevoie sa fie ajustate.


Intreaga poveste costa mai mult de 100 milioane $ , aproape dublu fata de bugetul original , care a fost construit dupa specificatiile vechilor tramvaie.
Parte ainteresanta este ca primaria a comandat tramvaiele noi in 2009, cu 1 an inainte ca St.Clair street sa fie renovata.
Cat de incompetenti pot fi canadienii, daca nu s-au deranjat sa verifice daca dimensiunile noilor tramvaie, se potrivesc la platformele de pe St.Clair ? Ca sa nu renoveze de doua ori aceeasi strada ... e ca inbancurile cu prosti : unu' incarca, altu' descarca ... noi cu spor muncim ! Pe banii cetateanului, of course ...


Ce zice nenea de la TTC ( transportul in comun ) ? Zice ca atunci cand au renovat St.Claire, ei n-au avut specificatiile noilor tramvaie. Ca habar n-aveau cum vor fi tramvaiele si cat de lungi vor fi.
Si daca n-aveau habar, de ce n-au intrebat ?  Este imposibil de crezut, ca au comandat si platit niste tramvaie despre care nu aveau nici ce amai mica informatie. Si e imposibil de crezut ca, dacda ar fi intrebat producatorul, nu le-ar fi dat informatiile de care aveau nevoie.
   Deci ei s-au apucat sa renoveze strada, aiure ain tramvai, ca sa aiba ocupatie : nu conteaza ca nu stim daca se vor potrivi cu tramvaiele pe car ele-am comandat. Las' ca mai renovam o data ...


Doar modificarea platformelor de pe St.Claire, va costa 58 milioane de dolari. Bani care puteau fi economisiti, doar daca se deranjau sa intrebe vanzatorul, ce dimeniuni au trambvaiele noi.Eu n-am vazut anuntat nicaieri in presa ca se face ancheta sa gaseasca functionarul incompetent, care a cauzat problema. N-am vazut nici ca a fost trimis in judecata pentru recuperarea prejudiciului ( cum ar fi normal ) si ca plateste din contul personal cei 45 milioane : el , plozii lui si tot neamu'.
   Cand se va intampla, DACA se va intampla vreodata ... o sa va anunt. Pana atunci, plateste prostimea : ca tocmai vor sa introduca cele 4 taxe noi !


Nu-i o intamplare : incompetenta canadiana e deja celebra printre imigrantii de aici. Nu contenim sa ne minunam ( in fiecare zi la serviciu ), cat de incompetenti pot sa fie !
Da' s-au lamurit si nemtii : pe pielea lor ...


Nemtii din Berlin, au dat in judecata Bombardier ( Montreal ) pentru 460 milioane, cu acuzatia ca le-au livrattrenuri defecte. Nemtii spun ca trenurile au venit cu defectiuni la volan si nu's ce axa, si au trebuit sa fie redesenate si inlocuite, cu costuri foarte mari .
    Nu s-au putut intelege cu canadienii in mediere, asa ca dosarul va merge in instanta. Deci nu pot sa cred ca nemtii au fost atat de naivi, incat s-au lasat dusi de nas de incompetenta canadienilor !


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.