Doctor Yourself

Monday, March 25, 2013

Tara bananiera

                                                   Nu, n-o zic eu, ci canadienii :


In Rai, e bula imobiliara mai mare fata de cum era in Romania : e infernal de scump. O mizerie de baraca d'asta de carton, in care stai coor in coor cu vecinu' ( judecati dupa masinile parcate), costa in jur de 300.000 $ . Am mai scris pe blog, cum autoritatile tremura la gandul ca va crapa bulai mobiliara si se va prabusi economia Canadei. Prin urmare, au inasprit putintel conditiile de acordare a creditului imobiliar.


Disperati sa nu se mai imprumute toti sarantocii cu joburi de cacao ( si care petermen lung nu isi vor mai pute aplati creditele ), ministrul finantelor, Jim Flaherty, a facut presiuni cu succes, asupra Manulife Bank, sa anuleze oferta de a cere dobanzi mici, la creditele imobiliare, care au 5 ani rata fixa.
    Arata extrem de dubios, sa vina statul si sa dicteze firmelor private, cum sa-si administreze afacerea : fapt pentru care, interventia ministrului de finante, a atras critici, din interiorul si exterioarul Camerei Comunelor, acuzandu-l ca manipuleaza pretul pietei.  


Prin urmare,miercuri, Manulife Bank a declarat ca si-a retras oferta facuta luni, pentru 5 ani rata fixa la imprumuturile imobiliare, cu dobanda de 2,89 %, reducere de la 3,09 % . Dupa ce s-a "consultat" cu Departamentul de Finante, Manulife Bank si-a retras campania promotionala si a revenit la dobanda anterioara, declara banca.

Purtatorul de cuvant al Mr. Flaherty, spune ca ministerul a fost nefericit cu miscarea celor de la Manulife, si a instruit personalul de la finante, sa spuna bancii ca ratele cu dobanda mica, nu vor fi tolerate.


Liderul NDP, Tom Muclair il acuza pe ministrul de finante, Flaherty, ca s-a folosit de pozitia sa, ca sa faca presiuni asupra unei banci private ca sa-si creasca dobanda, actiune ce va creste costurile imprumuturilor facute d ecanadieni. Si mai zice ca asta e comportament de tara bananiera, si ca n-ar trebui sa fie treaba ministerului sa interfereze cu piata libera.


      Nu doar in piata " libera" se amesteca statul si da ordine. Nici telefoanele nu sunt mai sigure :


In telefon ai de toate si se pot verifica, inclusiv daca au fost sterse : locatia, convorbirile, cautarile pe internet, dosarele , inclusiv cele sterse. Plus mii de date personale .


In Ontario, Curtea de Apel, pe 20 februarie a declarat ca politia poate cauta in orice telefon, daca nu este protejat de parola. Are nevoie de mandat de perchezitie, doar in cazurile telefoanelor protejate cu parola.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.