Doctor Yourself

Wednesday, March 6, 2013

Obezitate canadiana

                                            
                                                   In Rai e problema mare cu obezitatea :


Rata obezitatii a crescut la cote istorice, conform unui nou studiu, iar problema e mult mai severa in atlantic si North Canada : canadienii sunt mai obezi ca niciodata.


In medie,  1 din 14 canadieni, sunt obezi. Adica o treime din populatie, in functie de regiune. Studiul a fost publicat in Canadian Journal of Public Health si a inregistrat obezitatea intre anii 2000 - 2011. Problema e ca obezitatea aduce cu ea multe boli, de unde rezulta ca sistemul de sanatate e bun de plata.


Nici puradeii canadienilor nu stau mai bine, ca aschia nu sare departe de trunchi : si astia sunt obezi si sedentari. Doar 1 % din plozi, fac suficienta miscare.


Un studiu publicat in Journal Cronic Disease and Injuriea in Canada, spune ca 99 % din plozii canadieni, nu fac suficienta miscare. Studiul a monitorizat 856 de plozi de clasa a 5 a si a 6 a, de la 16 scoli din Toronto.


Autoritatile canadiene, se dau peste cap sa gaseasca solutii ( care mai de care mai ridicole ), de a-i slabi pe puradei. Dificil de facut, atata vreme cat parintii lor, manaca ca vitele, orice li se pune sub nas in supermarket, fara nici un discernamant : parintii sunt obezi, plozii lor sunt la fel.
  \

Daca parintii sunt imbecili si inconstienti,  singura solutie ramane constrangerea : civilizarea vitelor incaltate, se face intotdeauna, cu bata ( legea, pedeapsa ). Drept urmare, s-a propus interzicerea reclamelor pentru plozi, la fast-food : plozii nu o sa mai vada fast-food la televizor, ci doar in farfuria lor de acasa . La orice ora intri in Mc'Donalds, e plin de vite incaltate, ce isi indoapa plozii cu jeg.In ultimii 30 de ani, obezitatea in randul plozilor, a crescut cu 75 $ , spune Ministrul Sanatatii, Deb Matthews. In 2004, 27,5 % dintre plozii din Ontario, de la 2-17 ani, erau supraponderali si obezi.


Ministrul sanatatii e ingrijorat ca obezitatea impovareaza sistemul de sanatate : e o problema foarte scumpa.


Simai vor sa interzica vanzarea de junk food , catre plozii sun 12 ani. Pai plozii sub 12 azni, niciodata nu vin singuri la supermarket, ca trebuiesc supravegheati de un adult ( asa zice legea ) : deci adultul le cumpara junk food.


Raportul, numit " Nu e timp de asteptare", are 23 de recomandari , si scopul lui este de a reduce obezitatea plozilor, la 20 %.


Ca sa-i "convinga" pe plozi, sa manance " sanatos" ( adica fructe si legume ), ar trebui sa ia exemplu de la britanici : au inventat sprayul alimentar, cu care sa-si faca mancarea, mai ...fun ! Ca daca nu e fun, le sta in gat .

            Daca vrei o experienta inedita, iti colorezi fructe in albastru metalic, auriu, argintiu sau rosu.                            Vopseaua nu are gust si poate fi aplicata pe orice mancare :Vopseaua a fost creata de o companie germana pentru mancare, The Deli Garage, si o vinde cu 21,50 lire. Publicul tinta sunt oamenii suficient ed  gurmanzi si fara urma de educatie in nutritie ( cum sunt majoritatea ). Cat de imbecili trebuie sa fie, ca sa accepte sa-si puna singuri in mancare, chimicale ?


Managerul proiectului, declara ei iubesc sa inventeze produsecare sunt fun pentru clienti. Asta cu fun, e o fixatie a vesticilor : totul trebuie sa li se para fun, ca altfel nu prinde la public. Iar lor li se pare fun orice mizerie, orice aberatie ( din orice domeniu ) : cam la fel cum orice scorneala, li se parefun plozilor de gradinita.


Tot managerul de proiect, ne spune ca mancarea vopsita in culori metalice arata mult mai bine. Pai de ce sa-ti vopsesti metalic doar masina, si nu ti-ai vopsi si mancarea ?  Ca e minunat sa-ti vezi friptura vopsita auriu !
Pai eu zic sa se vopseasca si pe ei insisi, ca razboinicii indieni : o sa fie fun ( pentru ceilalti oameni, normali la cap ) ! Pai de ce sa-ti vopsesti doar masina, si pe tine insuti, nu ?

Dovada ca traim intr-o societate imbecila : vopseaua este in topul vanzarilor si are un feedback minunat din partea clientilor.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.