Doctor Yourself

Friday, March 1, 2013

Manipulari

In Epoca de Aur, aia ceausista, realitatea era mascata prn falsificarea cifrelor : se raportau recolte record, ca sa iasa boaba la hectar. Pai nu Ceausescu a inventat manipularea statisticilor : se practica si in Rai !


Oficial, rata criminalitatii a scazut cu 17 % in Rai. Ziarul spune ca in realitate, sunt mai multe infractiuni in Canada, decat expertilor si Statistic Canada vor sa admita : adica declaratiile de p[e hartie, nu se pupa cu realitatea.


De ce ies cifrele atat de mici ? Pentru ca doar 1 treime din infractori, vor fi vreodata condamnati la inchisoare.


Ziarul spune ca judecatoriile sunt instruite sa evite condamnarile la inchisoare, ori de cate ori este posibil, pentru tinerii infractori, arboriginali si cei care sunt condamnati penmtru prima oara.
Dintre cei trimisi la inchisoare, jumatate vor sta mai putin de 1 luna, iar aproape 90 % vor sta mai putin de
6 luni.


Ei vor sa valideze teoria ca nu sunt infractori in Canada, prin faptul ca ne arata ca numarul infractiunilor scad rapid.


Scott Newark, fost procuror, care acum lucreaza pentru Macdonald Laurier Institute in Ottawa, spune ca infractiunile sunt in numar mai scazut decat in  1970 , doar pentru ca tinerii intre 16 -30 de ani, sunt mult mai putini decat in 1970.


              Mai putini oameni in acelasi grup de varsta, inseamna la fel, sau mai putine infractiuni.


In plus, canadienii nu mai raporteaza la politie infractiunile, pentru ca nu mai au motive sa o faca. Politia nu raspunde la infractiunile simple, contra proprietatii private. Ei doar ii spun victimei sa scrie o declaratie si apoi sa se adreseze companiei de asigurari, ca sa ii despagubeasca.
Iar daca hotii sunt prinsi ( de regula, asupra faptului ), ei stiu ca se pot astepta la foarte putin timp petrecut in inchisoare, sau chiar deloc.


La fel se intampla si cu alte infractiuni, inclusiv atacul. Prin urmare, numai 31 % din infractiuni sunt raportate la politie. Asta inseamna cu 10 % mai putin decat acum 20 de ani si cu 50 % mai putin decat in 1970. Deci, doar in aparenta, infractiunile au scazut.


In plus, ramura din StatscCan, care se ocupa de numararea infractiunilor, nici macar nu vor sa dea publicitatii datele despre cum sunt comise cele mai multe infractiuni de catre recidivisti sau decatre cei eliberati pe cuvant ( am uitat cum i se spune in romana ).


In mare, acelasi numar de canadieni clameaza ca sunt victime ale infractiunilor acum, la fel ca in 2004 si numai putin mai putini decat in 1990.
Asta este in contrast cu declaratiile oficiale, cum ca totul e roz si nu sunt necesare reforme serioase, pentru ca infractiunile au scazut cu 17 %.
     Eu cred ca populatia Raiului a inceput sa se transforme in ingerasi, da' inca nu s-au prins autoritatile ...In Epoca de Aur, cenzura era foarte practicata : la fel se intampla si in Rai . Ziarul ne spune ca cenzura este in viata si o duce foarte bine in Canada : daca nu crezi, intreaba-i pe cercetatorii stiintifici.


University of Victoria Enviromental Law Clinic and Democracy a cerut Information Comissioner Suzanne Legault, sa investigheze cererea ca oamenilor de stiinta le este interzis sa vorbeasca liber cu jurnalistii , si prin ei, publicului.


Intr-un raport numit " Muzzling Civil Servants : A threat to Democracy" , se afirma ca cercetatorilor li s-a spus sa nu vorbeasca cu presa despre informatiile interzise decatre cei de la Relatii cu Publicul. Restrictiile sunt in particular legate de atunci cand jurnalistii cauta informatii despre schimbarile climatice sau nu's ce nisipuri ( sa va traduceti singuri ) : cercetatorii  de la Environment Canada, au nevoie de aprobare de la Privy Cuncil Office, inainte de a vorbi in public despre subiecte snsibile, precum protectia ursilor si a carobou la schimbarilor climatice .


Alt lucru pe care il spune raportul, este ca cum e facuta strategia de cenzurare a cercetatorilor : guvernul federal a facut recent eforturi de a preveni ca media sa discute cu cercetatorii stiintifici .
Guvernul Harper a controlat strict cercetatorii , cee ace a crescut ingrijorarile in lume ( traduceti-va mai departe, ca mi-am prins urechile ).


Cateva sute de cercetatori din intreaga tara, s-au adunat la Parlament Hill in iulie, ca sa protesteze impotriva taierilor de buget ( in special in domeniul mediului si schimbarilor climatice ) si impotriva restrictiilor impuse, de a vorbi liber despre munca lor.


Canadian Journalists for Free Expresssion, au publicat un raport despre libertatea cererilor de informatie : accesul la informatie in sistemul Canadian, este in criza adanca si fara o urgenta reforma, va pute adeveni curand, disfunctional.


Canada a scazut cu 10 locuri, si a ajuns pe locul 20 in world Press Freedom Index , care masoara cat de libera este presa intr-o tara. Reporterii fara Frontiere, sunt ingrijorati despre accesul la informatie si despre protectia surselor jurnalistilor.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.