Doctor Yourself

Saturday, March 23, 2013

Adolescenti in Canada


In North America, plozii nu apartin parintilor, ci sistemului. Sistemul ii creste cum doreste, ii indoctrineaza cu ce doreste, ii transforma in zombi teleghidati de jocuri si tv, le da putere impotriva parintilor. Cum reuseste sa faca asta ? Simplu : parintii NU isi educa plozii, ( ci ii lasa pe mana strainilor platiti de sistem ), ci doar le spun dimineata, formula magica " Mama trebuie sa plece la munca " ...

Pe alta parte, autoritatea parinteasca este retezata din start : parintii n-au nici un cuvant de spus in privinta metodelor cu care aleg sa-si disciplineze plozii.  Parintele e redus la un simplu portofel : bun de intretinut financiar copiii si atat.
   Plozii stiu foarte bien de la scoala, ca ei au drepturi impotriva parintilor, si sunt invatati sa nu ezite in a chema politia, protectia plozilor, etc. daca li se nazare ca sunt cumva abuzati. 


Parintii stiu foarte bine, ca n-au nici o metoda de disciplinare a puradeilor : n-ai voie sa-i pedepsesti, nici sa-i lovesti, nici sa tipi la ei. Ca le scade stima de sine ( boracilor ). 


Cu vorba buna, nu merge : pai de ce ar respecta instructiunile, cand vede la scoala pe colegii lui care fac numai ce vor ei, si nimeni nu le poate face nimic ? Asa vedem in magazine, plozii care se tavalesc uralnd si dand din picioare, langa parinti care privesc jenati si neputinciosi . 

Astfel, s-a ajuns la noua moda in " educarea" plozilor americani : umilirea publica, in loc de o pereche de palme ( ca's ilegale , iti mai iau si plodul, mai faci si inchisoare ). 
Parintii sunt disperati ca nu au nici o modalitate de disciplinarea puradeilor.


Prin urmare, saptamanal, mai apare cate un parinte exasperat, care isi umileste public puradelu', pe saiturile de socializare ( si nu numai ). O poza postata pe Reddit, arata un parinte zambitor, care sta langa fiica lui adolescenta, care imbraca un tricou pe care scrie " Incearca-ma"
Sub poza scria ca fata trebuie sa imbrace tricoul la scoala, pentru o saptamana, pedeapsa pentru ca ( n-am inteles pentru ce. Traduceti-va singuri ).


In februarie, alt parinte al unei fete de 15 ani din North Carolina, se plangea pe Facebook ca fata nu face nimic in gospodarie. Omul s-a filmat cand i-a luat laptopul, l-a pus in camp deschis si a tras 9 gloante in el, cu pistol de calibrul 45. Si-a postat filmuletul pe YouTube.


Pseudologii sar de coor in sus, ca umilirea publica a plozilor lasa traume in psihicul lor si demonstreaza ca parintii au pierdut controlul asupra lor. Corect. Bineinteles ca pierzi controlul asupra plodului, daca nu ai nici o modalitate de a-l disciplina !
E mult mai sanatoasa o pereche de palme la timpul lor, decat umilirea in public. Dar cu totii stim ca e ilegal sa-i tragi palme, ca abuzezi boracu' si se lasa cu politie, judecata si inchisoare. Singura modalitate de disciplinare care le ramane parintilor, este umilirea in public.


E ca in bancurile cu prosti : retezam orice autoritate parint5easca, dam mana libera plozilor impotriva parintilor, si apoi incepem sa le plangem de mila puradeilor care se comporta infect si ca urmare, sunt umiliti public de catre parinti, in incercarea disperata de a-si disciplina cumva odrasla.
   Si da, pseudologia vine imediat cu oferta, ca parintii si plozii au nevoie de terapie ( pe bani grei ). Nu de terapie au parintii nevoie, ci de libertatea de a-si disciplina plozii.


          Nu, situatiile astea nu's doar intamplari disparate : e o adevarata epidemie de umilire publica !


Tanti Lisette din Florida, a fost furioasa ca plodul ei de 12 ani a fost suspendat de la scoala, pentru ca nu a fost ascultator si injura in clasa. asa ca a pus la cale pedepsirea plodului, pentru ca si-a injurat profesoara : el a trebuit sa stea in fata scolii, in fiecare dimineata si dupa amiaza, din cele 3 zile cat a fost suspendat, si sa tina un semn prin care isi cerea iertare pentru faptele lui.


             Alti parinti exasperati, si-au fortat fata sa tina un semn ca pedeapsa ca nu a fost respectuoasa.


Nenea Gentry si Renee din Florida, ingrijorati ca fata lor de 13 ani e din ce in ce mai nerespectuoasa, au decis sa o pedepseasca public. In ziua de sambata, adolescenta a petrecut 90 de minute intr-o intersectie circulata, tinand in mana un semn care ii descria pacatele.


Pe semn scria " Sunt un adolescent egoist, ce nu respect autoritatea. De asemenea, sunt super desteapta, inca am 3 D ( nu stiu ce-i asta ), pentru ca nu imi pasa " .


Trecatorii i-au facut poze si unele au ajuns pe Facebook. Cineva a chemat politia, care a vorbit cu fata si apoi a plecat, dupa ce au decis ca ea constienta despre pedeapsa si ca nu era in nici un pericol ( asa zic inregistrarile politiei ).


Magareata, bineinteles ca acazut in capul parintilor : prin ziare si pe saiturile de socializare, toti i-au acuzat ca gresesc, ca isi umilesc plodu', ca sunt parinti rai, etc.
Parintii au declarat ziarului " Northwest Florida Daily News " ca au facut-o pentru binele fetei, ca sa isi dea seama ca a facut ceva gresit. Mai declara parintii ca au petrecut foarte mult timp, gandindu-se cum sa nu raneasca stima de sine a puradelului, incat nu facem nimic.


Unii oameni i-au spus ca trebuie sa-i confiste electronicele, drept pedeapsa. Dar parintii spun ca nici fata si nici ceilalti 2 boraci ai familiei, nu au electronice. Parintii sunt doar in punctul in care nu stiau ce altceva sa faca : au declarat presei.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.