Doctor Yourself

Monday, February 4, 2013

Viitor luminos

O stiti pe aia cu painea si circul, care linistesc prostimea. In Canada, pana si circul se apropie de faliment. De paine, nici nu mai vorbesc, ca aia e pe datorie de multa vreme ( carti de credit ) ...
Cirque du Soleil, faimosul circ canadian, concediaza 400 de oameni din personalul lor :


              Un raport al Bancii Canadei, ne asigura cum firmele canadiene au un viitor stralucit in Rai :


Eu zic ca inainte de a evalua viitorul afacerilor in Canada, ar trebui sa ne uitam care sunt brandurile canadiene si in ce domeniu activeaza ele : top 50 branduri canadiene ...


     Marea majoritate a firmelor sunt in domeniul serviciilor : adica nu produc nimic, ci doar intermediaza.Restul sunt cateva firme care se ocupa cu extragerea resurselor naturale . Insa, majoritatea covarsitoare, vand servicii ( in special imigrantilor ).


Adica economia Raiului e praf in ochii : traieste din servicii si nu din ceea ce produce, si e sustinuta de imprumuturile de la banci si bula imobiliara .


Supraevaluarea caselor, acrescut din 2011 noiembrie, de cand a facut The Economist evaluarea. In acest timp, pretul caselor canadiene e supraevaluat cu 71 % comparativ cu pretul chiriei, si supraevaluat cu 29 %, comparativ cu veniturile canadienilor.


Ca fiermele care ofera servicii de baza, prospera, ne-am lamurit : canadianu' se imprumuta de la banci si plateste. Firmele care inca mai produc cate ceva prin Canada, au alta parere : nu mai stiu cum sa-si mute productia... oriunde e mai ieftin decat aici. Manufactura e in prabusire libera in Canada.


The Detroit Three, spune ca, Canada este celmai scump loc din lume pentru constructia de masini, in ciuda concesiilor pe care Canadian Auto Workers i le-a facut. Asta creste ingrijorarea ca daca se vor mentine costurile de productie la acest nivel exorbitant, ei isi vor muta productia in USa si Mexic, unde e mai ieftin.


Luna trecuta, Generals Motors of Canada Ltd a anuntat ca vor muta fabrica de Camaro, din Oshawa- Ontario, imediat ce modelul curent va expira in 2015, in Michigan - USA, la fabrica din Lansing Grand River.
Deci da : businessurile care fac productie, nu mai stiu cum sa fuga din Canada, din cauza costurilor mari de productie .Asta, in timp ce autoritatile ne asigura cum bussinesurile din Canada, au un viitor stralucit ...


Nenea Kevin Williams, presedintele GM Canada, declara presei ca ar fi o greseala daca vor muta Camaro in USa, ca asta ar insemna sfarsitul fabricii din Oshawa. Si apoi bate campii cu gratie, despre mentinerea costului de productie. Cat de greu o fi sa priceapa, ca producatorul trebuie sa scada costurile de productie si nu sa le mentina, de dragul sindicatelor canadiene ?

Tot el, vine si zice ca nu e nici o greseala ca Canada va continua sa fie cel mai scump loc din lume pentru productia de masini : pentru ca vedeti, mana de lucru costa mult .

Pai normal ca sunt costurile de productie mari, pentru ca muncitorii din industria auto, au salarii de lux, plus pensii platite de angajator ! In concluzie : investitorii pleaca pe capete in tari mai ieftine, insa canadienii spun ca nu-i nici o problema, asa suntem noi, mai scumpi... Nici marile lanturi de retail din Rai, nu se simt prea bine : Best Buy inchide 15 magazine si concediaza 800 de muncitori.


                                                    Sears Canada reduce 700 de joburi :


Si nu doar ca suntem scumpi, da' si risipim banul public, pana ajungem la faliment : si in ciuda avertismentelor, nu luam nici o masura concreta de redresare.
Datoria Ontario e mai mare decat cea a Californiei ( astia sunt in faliment ).


    Institutul Fraser, spune ca datoria Ontario se umfla pe zi ce trece si e in coliziune cu realitatea fiscala.


Raportul spune ca in 2010-2011, datoria Ontario a fost de 236,6 bilioane de dolari, comparativ cu California, doar 143,9 bilioane dolari.


Datoria bondurilor in Ontario este aproape de 2 treimi mai mare decat cea a Californiei, chiar daca California e o jurisdictie mult mai mare, ca marime a populatiei si ca marime a economiei. Comparand, datoria Ontario este mult mai mare decat datoria Californiei.


Acum 1 an, am pus pe blog, despre Raportul Drummond, care venea cu solutii de redresare a economiei Ontario : care solutii au fost cu gratie ocolite de guvernanti.
Acum , Fraser Institute, spune ca Drummond Report ar trebui sa fie semnalul de trezire la realitatea pentru guvernul Ontario, ca e nevoie sa ia masuri imediate, de reformare a cheltuielilor provinciei. In schimb, guvernantii au ales pur si simplu, sa incetineasca viteza de cheltuire a banilor, in urmatorii cativa ani, fara sa faca nici o reforma serioasa.


Ministrul Finantelor spune ca liberalii au evitat sa ia masurile drstice care s-au luat in Michigan si California, unde au concediat functionarii publici cu sutele. ( Saptamanile trecute, guvernantii din Ontario se laudau prin ziare, cum au creat ei 30.000 locuri de munca, prin angajare ade functionari la stat - de parca nu's deja destui care freaca menta pe acolo )...


V-am zis eu ca functionarii de stat sunt niste frecatori de menta , pe banii cetateanului : au pierdut datele personale ale mai mult de 500.000 de studenti, care s-au imprumutat de la stat, ca sa-si plateasca taxele scolare.


Functionarii unei agentii federale, au pierdut un hard portabil, ce continea informatii personale ale 583.000 studenti canadieni, care s-au imprumutat de la stat, din anul 200 - 2006. Datele personale includeau : numele studentului, data nasterii, informatiile de contact, balanta de imprumut .

                        
   Si in loc sa ia masurile necesare pentru redresarea economiei, guvernul federal se ocupa cu maruntisuri :


Din scolile din Ontario, se reduc 10.000 de joburi din personalul care nu sunt profesori si vor intarzia aparitia full day kindergarden, pana cnad bugetul Ontario va fi echilibrat.


               Taierea acestor 10.000 joburi, va aduce o economie la buget, de 600 milioane dolari.


Si de ce sa reduci cheltuielile si sa concediezi in masa functionarii de stat, cand poti ademeni imigrantii cu bani, sa vina sa-i investeasca in Canada ?  Egal ca afacerea va prospera sau falimenta, banii investiti, raman in economia Canadei : Raiul nu pierde niciodata, in afacerea cu imigrantii.
    Ministerul Imigratiei a pus la punct un program federal de imigratie, special pentru a atrage antreprenorii cu bani, sa-si deschida afaceri in Canada.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.