Doctor Yourself

Wednesday, February 6, 2013

Mitul canadian

       Toti canadienii considera Canada, " the best country of the world " : restul lumii , e de alta parere


Un raport al Conference Board of Canada, evalueaza tara la nivelul " B" si zice ca nu-i chiar asa minunata, precum o lauda canadienii : ca mai este loc de mai bine .


                              Canada se distinge, in special, prin inegalitatea veniturilor :


Canada e clasata pe locul 7 , din cele 17 tari examinate in Conference Board of Canada's latest Society Report Card : adica aia cu " the best country of the world", e doar un mit. Propaganda de atras imigrantii. Folclor urban.


Daca e sa ne uitam doar la saracia copiilor, saracie, inegalitatea veniturilor, Canada se claseaza sub locul 7 ( nivelul B ), pe care il ocupa acum : undeva pe nivelul D ...

In ultimii 15 ani, diferenta dintre bogati si saraci a crescut si s-a simtit la toate grupele de varsta ale populatiei.
Cel mai ingrijorator este ca a crescut rata saraciei la muncitori : a crescut de la 9,4 % in 1990 la 11,1 in 2.000.

Celemai multe tari scandinave au fostclasate peste Canada. Danemarca este pe locul 1, urmata de Norvegia si Suedia, Olanda, Finlanda si Austria.


          Nici la libertatea presei, Cnada nu sta mai bine  in 2013 : a cazut 10 locuri, intr-un singur an


Canada a fost listata pe locul 20 in 2012, mai jos cu 10 pozitii fata de cum era inainte. Asta inseamna ca si-a pierdut pozitia de lider al emisferei, in libertatea presei. Jamica e pozitionata pe locul 13 in top, inaintea Canadei ( locul 20 ).


De ce a fost clasata atatde prost ? Pentru ca accesul presei la informatie a devenit din ce in ce mai dificil, de cand nenea Harper a devenit prim-ministru - asa zice cel mai recent raport al Canadian Journalist for Free Experession, publicat in noiembrie 2011.

Reporterii fara frontiere spune  ca 44 % din cererile jurnalistilor nu primesc raspuns in perioada legala de 30 de zile, iar perioada medie de procesare a cererilor jurnalistilor, poate fi mai mare de 395 de zile.


Mai grav este ca, datorita regulilor din justitie, jurnalistii nu au dreptul absolut de a-si proteja sursele, in Canada.


Securitatea lui Ceausescu e mic copil pe langa canadieni : aeroportul din Ottawa planuieste sa inregistreze conversatiile calatorilor. Interesant e ca n-a urlat presa, nu s-au scris articole ... nimic ! Abia am gasit notita asta intr-un ziar.


Aeroportul din Ottawa e burdusit cu microfoane care pot inregistra conversatiile calatorilor. Canada Border Services Agency a platit 500.000 pe echipament audio-video, folosit sa monitorizeze zonele in care circula pasagerii.
CBCA spune ca, desi avem echipament audio -video, capabil sa inregistreze pasagerii, nici o inregistrare audio nu e facuta, pentru ca aparatura nu este functionala, inca.


Purtatorul de cuvant al CBSA, declara presei, ca, oriunde va aparea, aparatura va inregistra conversatiile. Odata ce echipamentul e pus in functiune, pe saitul CBSA vor fi postate avertizari si explicatii, despre cum inregistrarile for fi folosite, stocate, dezvaluite si retinute.


In rest, criza face ravagii in Canada : eu cred ca nu atatcriza, cat proasta administrare a banilor si a economiei . Ontario e mult mai rau decat California . Macar, California e condusa de Rambo, specializat in tras cu pusca : da' Ontario, ce scuza are ?


Se vede treaba ca politicienii canadieni, sunt mai rupti de realitate decat Rambo : ministrul finantelor din Ontario, declara [presei , ca nu doreste ca Ontario sa devina precum California - un cosmar financiar.

Pai deja, Ontario este mult mai rau decat California ! O stie toata lumea, toata presa : numai Ministerul Finantelor, n-a aflat ...


In 2002-2003, anul de dinaintea venirii liberalilor la putere, datoria Ontario era de 132,6 bilioane. In urmatoarea decada, datoria Ontario s-a umflat cu inca 78 % si a ajuns la 235,6 bilioane. Cel mai ingrijorator este ca Ontario merge pe acelasi drum, in cee ace priveste cheltuielile si incasarile la buget.
Se estimeaza ca, mergand tot asa, datoria Ontario, in 2019-2020 va creste cu inca 550 bilioane dolari.


Prin comparatie, datoria Ontario (38,6 % ) este de 5 ori mai mare decat datoria Californiei ( 7,7 % ). Datoria pe cap de canadian din Ontario, este de 18.000 $, pe cand datoria uni amrican din California, este de 3.800 $ .


Ce spun canadienii ? Ca luam exemplu de la guvern : ne imprumutam si noi, ca la balamuc si ne vom opri doar atunci cand si guvernul se va opri din risipit banii publici .


Prin urmare, datoria personala pe cap de canadian, continua sa creasca : canadianu' se imprumuta la nesfarsit . In medie, la sfarsitul lui 2012, canadianu' avea o datorie  cu 6 % mai mare decat avea in 2011. Datoria personala, in medie, este acum 27.485 $ .


Banca Nationala a Canadei stie foarte bine ca situatia e cam albastra, si cu toate astea, cu doarcateva saptamanai in urma, a anuntat ca dobanda la imprumuturi, va ramane la 1 % pe viitor. Cu alte cuvinte, va fi foarte usor pentru canadieni sa imprumute si mai multi bani .


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.