Doctor Yourself

Sunday, February 24, 2013

Clasa politica


Economia Raiului se duce dracu' : nici nu vreau sa ma gandesc ce dezatru o sa fie, dupa ce va crapa bula imobiliara . Pana atunci, se desfiinteaza joburi gramada :


In ianuarie, Canada a pierdut 21.900 de joburi, si aproape in intregime erau joburi full-time : conform cu Statistics Canada .


In timp ce populatiei i se spune sa stranga cureaua, banii publici se risipesc cu amandoua mainile : care cum poate mai cu spor.


Alberta cheltuieste milioane de dolari, ca sa investigheze o frauda de 122.000 $ din fondurile provinciei : asta-i culmea ineficientei ( managementului ).


Alesii poporului, incarca si ei nota de plata din banul public, cat pot de mult : un senator a fost dovedit ca a cheltuit 300.000 $ pe " alte calatorii " .


Senatorul conservator, Pamela Wallin e anchetata pentru cheltuierea a mai mult de 300.000 $ din 2010 incoace, pentru " alte calatorii " . Ea a cheltuit 29.423 $ ca sa mearga in provincia natala, la Sascauti, iar 70 % din cheltuieli erau pentru zboruri Ottawa - Toronto ( unde are de asemenea, casa ).


          Dintre toti senatorii Canadei ( 104 ), numai 7 nu au pretins alocarea de bani pentru locuinta .


Un comitet de 3 persoane, investigheaza cererile senatorilor, cu declaratii false, prin care au primit alocatii de bani, pentru locuinta.


Din investigatii, rezulta ca din 2011, numai 7 senatori nu au cerut alocatie pentru locuinta. Asta inseamna ca cei 3 membri ai comitetului de investigatie, trebuie sa intervieveze cate 50 de senatori de persoana, pentru a stabili cine a det declaratii false si a fraudat si cine nu.
   Restul de 40 de senatori au pretins alocatii doar pentru plata camerelor de hotel, pentru perioadele in care se afla la Ottawa, pentru probleme legate de Senat.
Alocatiile pentru locuinta, pot fi cerute doar de senatorii care au casa la mai mult de 100 kilometri de capitala.


Da' chiar daca sunt investigati, n-au de ce sa-si faca griji : altii au calcat pe bec, mult mai grav, si tot nu si-au pierdut privilegiile banesti .
Senatorul Patrick Brazeau a fost dat afara din Senat in urma acuzatiilor de atac sexual, insa isi pastreaza salariul de 132.000 $ / an.


           Senatorul a fost dat afara din Senat, in lipsa, pentru ca Senatul sa-si protejeze " demnitatea ".


Cu toate astea, nenea Patrick, si-a pastrat titlul de senator si salariul, desi nu mai poate accesa resursele Senatului si nici nu mai poate lua parte la dezbateri. Cu alte cuvinte, sta acasa si freaca menta, pe un salariu de 132.000 $, platit din banii publici.


Pe alta parte, canadienii se pare ca nu mai percuteaza la prosteala cu politica, si numesc " propaganda", reclama la Planul de Actiune Economica a lui nenea Harper ( primul ministru ).


Opt surveyuri comandate de Departamentul de finante, intre 2009 - 2012 , arata ca reclama guvernamentala la tv, radio, ziare si Internet au inceput sa deranjeze unii oameni. Cel mai recent survey arata ca oamenii au numit reclamele, " propaganda" si " risipa de bani".
    Cu toate astea, Departamentul de Finante continua sa difizzeze reclamele.


Cele 8 surveyuri comandate, au costat 300.000 $ si au pus aceleasi intrebari, unor esantioane de 1.000 oameni luati la intamplare, contactati prin telefon.


Cu toate astea, guvernul Harper se comporta ca un autist veritabil : continua sa cumpere spatiu dereclama pentru Planul de Actiune Economic, incluzand reclame in timpul Super Bowl de luna trecuta. Urmatoarele 10 saptamani de reclama, au inceput lunea trecuta si vor repeta versiunea din toamna trecuta.


Pentru reclamele la Planul de Actiune Economica, Departamentul de Finante a cheltuit din 2009, mai mult de 25 milioane de dolari, pe langa zeci de milioane de dolari cheltuiti de alte departamente, dar tot pentru acest Plan de Actiune Economica.
    Guvernul a raportat ca intre 2009 -2010 a cheltuit in total, 52,3 milioane de dolari pentru Planul de Actiune Economica. Nu stim cat s-a cheltuit din 2010 incoace.


Din cand in cand, clasa politica are nevoie de cetateni : ca sa-i voteze. Cu cat mai multi ametiti dispusi sa-i voteze, cu atat mai bine.
Primaria din Torontesti, s-a gandit ca ar fi foarte nimerit daca si-ar mari numarul votantilor, adaugand rezidentii care nu sunt cetateni canadieni ( adica imigrantii  noi-sositi ).     Asa ca s-a luat in discutie posibilitatea ca imigarntii noi veniti sa voteze in alegerile de anul viitor.


Ei spun ca din cauza ca tot mai putini imigranti devin cetateni, ar trebui sa le fie permis sa voteze tuturor rezidentilor : ca daca tot platesc taxe, macar sa aiba un cuvant de spus. Teoretic e corect. Practic, prostimea niciodata nu are un cuvant de spus : doar i se da impresia ca ar avea .


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.