Doctor Yourself

Thursday, February 28, 2013

Cai Verzi pe pereti

                               Situatia economica in Rai, e din ce in ce mai albastra :


Pentru prima oara de cand se tine o statistica in Canada, in acest an numarul tinerilor care intra in campul muncii, este mai mic decat numarul pensionarilor : conform Statistics Canada .

                        
 Iar jumatate din muncitori au joburi precare ( temporare, zilieri, part-time )


McMaster Universitu si United Way Toronto, spun ca piata muncii din sudul Ontario, s-a schimbat. Jumatate din oamenii care muncesc in Toronto si Hamilton, au joburi cu norma intreaga ce le da stabilitate. Toti ceilalti ( 50 % ) sunt vulnerabili si nu au joburi stabile, pentru ca muncesc part-time, temporar, zilieri ( on call ) . In plus, joburile cu norma intreaga dar fara beneficii ( asigurari medicale ) sunt o amenintare : joburi cu viitor incert. Numarul lor a crescut semnificativ si sunt o amenintare pentru prosperitatea colectiva.


A devenit ceva normal, ca oamneii sa m,unceasca pe ici pe colo, in mai multe joburi, ca sa reuseasca sa adune de la toate jpburile, 8 ore de munca pe zi. Prin urmare, conditiile de munca sunt incerte.


Incertitudinea jobului e o bariera majora pentru oricine, in a-si planui viitorul. Adica traiesti de azi pe maine : ca maine nu se stie daca te mai cheama la munca.


Aproape jumatate din forta de munca are joburi instabile si nu sunt semne ca lucrurile vor merge spre bine.


In conditiile astea instabile de trai si de munca, nu-i de mirare ca innebunesc canadienii pe capete : 1 din 5 canadieni are probleme de sanatate mentala, cei mai multi in primii ani de munca.
                                           Ce face canadianu', daca tot nu are de munca si n-are perspective de o viata mai buna ?  Pai face ... sex !
Si nu sex d'ala cu patura in cap, ci sex sofisticat : cu jucarii sexuale !


Vanzatorii de jucarii sexuale din Alberta, spun ca in octombrie, vanzarile de jucarii sexuale, ghiduri sexuale si lengejrie, au crescut cu 15 %  din octombrie . Iar ei pun totul pe seama .... timpului liber pe care il au canadienii .


Si in mediul asta instabil de lucru, in care esti bucuros ca gasesti ceva de munca ( nu mai conteaza ce si nici in ce conditii ), muierile s-au trezit sa faca ifose ( cum le sta in obicei ) complet rupte de realitate. Chelului, tichia de margaritar ii lipseste ...Ele sunt foarte deranjate ca este imposibil sa vorbeasca despre promovare, fara sa fie intrebate cand au de gand sa puiasca. Se dau foiarte jignite, ca angajatorul e interesat de uterul lor si nu de ceea ce fac ele la job.

Ca e greu sa priceapa realitatea in care traiesc : nu e nimic despre uterul lor, ci despre implicarea lor la job. Nici un angajator n-are chef sa fie lasat balta, ca angajata lui e de-a fata, si isi ia concediu prenatal, apoi concediu de maternitate . Absenteismul asta, combinat cu  jumatate din creier ocupat cu problemele boracului : astea sunt problemele angajatorului si nu grija de uterul tau.


Pana al urma, lucrurile sunt mult mai simple, dupa cum spun cititorii ziarului. Vrei sa scapi de circul cu fatatoarele ? Angajezi numai barbati si ai rezolvat problema.Sheryl Sandberg, care lucreaza la Facebook augereaza ca, companiile ar trebui sa le intrebe direct pe femei , despre planul de puire. Mie mi se pare firesc, ca daca tot te-ai pricopsit cu o fatatoare in companie, macar sa-ti spuna de dinainte, casa te [regatesti sa-i gasesti inclocuitor ( in loc sa te ia prin surprindere ).


Muierile se agita si spun ca daca le permit angajatorilor sa nele intrebe despre planul de puire, le vor discrimina si nu le vor mai angaja, ori vor gasi metode sa le dea afara , ori le vor trata diferential.  Da' mi se pare corect : du-te si puieste-te pe timpul si pe banii tai, si nu pe ai companiei !  Vrei sa te puiesti, stai acasa si creste-ti boraciisi sa nu te joci de-a jobul .
  

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.