Doctor Yourself

Saturday, February 16, 2013

Anti-taxe


Don Quijote s-a reincarnat in Canada : in persoana unui doctor optometrist, din Windsor, care spune ca e datoria morala a fiecaruia sa lupte impotriva colectarii de taxe ( ca's neconstitutionale ). Dar sa te lupti cu sistemul de unul singur, se cheama ca ai stofa de Don Quijote, iar rezultatul poate fi doar unul singur : vei fi zdrobit.
   Schimbarile sistemului nu au loc pentru ca se revolta un sclav ( sau o adunatura de sclavi ), ci pentru ca stapanii de sclavi decid sa schimbe ceva in sistem. Ca prefera sa lase impresia sclavilor, ca revolta lor a schimbat ceva ... asta-i alta poveste. E doar praf in ochii prostimii si ascunderea adevaratelor interese care au stat la baza schimbarii.


             Nenea Jack, optometrist, s-a luptat 20 de ani cu statul in instanta, ca sa nu plateasca taxe.


Bineinteles ca nu a obtinut nimic. Dupa multiple judecati pentru evaziune fiscala, in care juratii l-au achitat de 2 ori, dupa cateva apeluri, o condamnare, timp petrecut in inchisoare, el contiua lupta anti-taxe.


Pana in 1993, nenea optometristu' a declarat veniturile si si-a platit taxele in fiecare an. Apoi, a citit un pamflet despre cum este neconstitutional sa fortezi cetatenii sa-si plateasca taxele. Apoi, a participat la o conferinta in Chattam, Ontario, tinuta de Murray Gauvereau, un vorbitor anti-taxe, care era popular in anii '90, cand a calatorit de-a lungul tarii, ca sa imparta mesajul anti-taxe.


Apoi, optometristul a citit  legea pentru taxe canadiana, a studiat British North America Act si a devenit convins ca este neconstitutional pentru guvernul federal, sa impuna colectarea taxelor, din veniturile personale.


Apoi, a inteles ca, colectarea taxelor decatre guvern, este impotriva Constitutiei Canadei. Si s-a oprit din plata taxelor pe venit. Pe declaratia de venit din 1993, in loc sa-si calculeze veniturile, el a scris " Colectarea taxelor pe venit, de catre guvern, este impotriva Constitutiei Canadei "
    Din 1993 pana in 1997, el nu a dezvaluit care este venitul sau si nici nu a platit taxe pentru cei aproximativ 1,4 milioane dolari castigati.


Prima miscare a guvernului, a fost sa-i confiste din contul bancar, 871,291 $. Optometristul apucase sa mute deja 500.000 $ intr-un cont offshore, bani pentru cheltuit pe avocati, in viitoarele procese cu statul.
Motivul pentru care si-a mutat banii in cont offshore, este ca a fost avertizat, ca , daca te lupti cu fiscul canadian, ei iti vor confisca toti banii din cont si iti vor confisca toate bunurile, pana nu iti mai ramane nici o resursa financiara cu care sa te poti lupta cu ei.
    El a fost acuzat de evaziune fiscala.


In 2002, in instanta a declaratca nu intentioneaza sa faca evaziune fiscala, ci doar a vazut o actiune ilegala a guvernului : ca ne ia banii cu japca. Juratii l-au achitat.
Guvernul a facut recurs si a castigat in al doilea proces. Optometristul l-a castigat pe urmatorul. guvernul  afacut apel si a castigat din nou.


La al treilea proces, cand a depus marturie, nu i-a fost permis sa-si explice motivatia. Judecatorul a permis juriului sa auda doar ce a facut sau nu a facut optometristul. Deci, da, nu si-a platit taxele, dar nu i-a fost permis sa spuna juriului de ce .
   De data asta, juratii l-au gasit vinovat de evaziune fiscala si a fost amendat cu 522,346 $ si trimis in inchisoare pentru 1 an.


Optometristul  a facut apel, si dupa ce a petrecut 3 luni intr-o inchisoare din Windsor, curtea de apel i-a permis sa-si ispaseasca pedeapsa la domiciliu.


Datorita acestei condamnari, guvernul a mers dupa el, sa plateasca taxele pentru perioada 2000 - 2005. Asta i-a adus o noua condamnare si o amenda de 101,393 $ . Optometristul a incercat sa faca apel la prima condamnare, insa Curte ade Apel Canada i-a respins cererea.

S-a luptat apoi, sa nu-i confiste banii, insa Curtea Federala i-a respins apelul.


                                  Prin urmare, optometristul continua sa munceasca.


Fiscul canadian nu a raspuns apelurilor telefonice ale presei .
Pai ce era sa le spuna ? Ca daca optometristul castiga procesele pana la final, rezulta ca a doua zi, nimeni nu isi mai platea taxele pe venit, pentru ca ar fi existat un predecent legal. Asta ar fi insemnat ca statul si-ar fi pierdut puterea, ori, nu pot lasa sa se intample asta.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.