Doctor Yourself

Sunday, January 6, 2013

Visit Canada !

               
                        80 % dintre canadieni sunt fericiti : ca doar traiesc in Rai ...


          Iar Raiul lor s-a cam zbarcit in ultima vreme : s-a umplut de gunoaie ...


 Statiile de autobuz, autobuzele sunt pline de gunoaie. Nu-i de mirare, ca asa se intampla cand iti umpli tara de tot felul de specimene, care in tarile lor de origine se caca pe strazi si pe unde apuca, iar hartia igienica e un lux pentru ei.
Tanti Sheila White care e implicata in programul Litter Prevention Program, declara la ziar, ca Ontario are nevoie de strategii eficiente, ca sa-i " convinga" pe canadieni sa nu isi mai arunce gunoaiele pe strada.
    Problema gunoaielor, nu a mai fost dezbatuta de acum 35 de ani , din 1977 , cind s-a decis infiintarea cosurilor de gunoi pe strazi.


In ciuda cosurilor de gunoi la tot pasul, gunoaiele plutesc pe marginea trotuarelor : de unde rezulta ca dobitocu' trebuieste educat. Iar educatia maimutelor, se face cu bata ( legea ) : ca bunul simt nu functioneaza .
Puratatorul de cuvant al Ministerului Mediului, spune ca a primit o cerere pentru Eviromental bill of Rights legata de legislatia gunoaielor in Ontario. Cu alte cuvinte : scoateti o lege eficienta, care sa dreseze maimutele sa arunce gunoiul la cos, si nu pe jos !
   Prin comparatie, in Anglia, se dau in jur de 200 de amenzi pe zi pentru cei care arunca gunoaiele pe jos.


Cate amenzi se dau in Ontario, pentru acelasi lucru ? Nu se dau ! Singurul caz despre care se stie, este al unui tip care a primit amenda pentru parcare, si de nervi l-a aruncat pe soasea, in fata politistului. Iar politistul i-a taiat amenda pentru gunoaie.
     Cerceratile arata ca profilul maimutei care arunca gunoiul pe jos, este femeia de 25 de ani sau mai mica, ce isi arunca ambalajele si barbatul tanar, care fumeaza si arunca resturile pe jos.


Cititorii au alta parere decat oficialii : cauza evidenta a mizeriei din oras, sunt toti nespalatii care au emigrat in Rai si se comporta ca in lumea a 3 a din care au venit.


Nici pe strazi situatia nu e mai buna : in special in ore de varf, traficul pe autostrada e aproape imposibil. Se merge bara la bara si .... la pas.
    De ce ? Din cauza ca e plin de dobitoci care se tem sa conduca pe autostrada ( dar totusi o fac ) si pur si simplu pun frana in timpul mersului. Nu e nici un pericol, masina din fata lui e hat departe ( ca fricosul pastreaza distantele duble-triple ), dar el continua sa franeze !
 Merge 100 de metri, pune frana, mai merge 50 metri, alta frana si tot asa. Cel din spatele lui, pune si el frana si tot asa, pana cand cei din capatul coloane, nu mai pot inainta deloc. De multe ori, te opresti si stai. Sau mergi mai incet decata caruta. Si e plin de d'astia care conduc cu frana trasa pe autostrada.

E destul de simplu de rezolvat problema : ai 3-4 benzi pe sens, carora le impui limite de viteze, ca sa fluidizezi traficul. Pe prima banda merg aia papa-lapte cu paian la 50 km / ora si cu frana trasa. Pe banda a doua, mergi de la 50-100 si tot asa. Si fiecare se plaseaza pe banda la care stie ca se descurca .
    Insa, pe autostrazile canadiene e haos total : fiecare conduce cum il taie capul. Ca sa nu mai amintesc de spaima tuturor soferilor : mosi si babe ! Astia conduc fara sa se uite in jur, fara sa le pese. Plus ca nu mai vad, nu mai au refleze bune, si intra in tine din lateral. Esti fortat sa conduci in asa fel incat sa fii atent la dobitocii din stanga-dreapta : sa-i feresti, sa-i claxonezi, sa faci manevre periculoase de ocolire, atunci cand se indreapta spre tine. Altfel esti victima sigura si nevinovata.


Torontestiul are un nou manager general al serviciilor de transport, importat de la americani :

El ne spune intr-un interviu la ziar, referitor la congestia traficului, cum Toronto este in topul celor 10 orase , cele mai rele din North America .


Mai e de mirare ca Raiul isi pierde potentialul turistic ? Nu-i de mirare, ca oricum n-au ce sa vada pe aici. Niste munti banali, o cascada si restul pasune.


Deficitul turismului international in Canada, s-a prabusit in ultimul trimestru, conform statistics Canada : de la 4,6 bilioane dolari, la 82 milioane $.


Turismul international, a inceput sa se prabuseasca inca din 2002, declara directorul executiv al Tourism Indurtsy Association of Canada. Canada era pe locul 7 in destinatiile lumii, in 2007.


Iar in 2012 suntem pe locul 18. De regula, Canada avea 20 milioane de turisti in 2002, iar acum avem 16 milioane.
Da' poate ar fi trebuit sa delimiteze turistii adevarati, de parintii imigrantilor, care vin aici cu viza turistica, sa pazeasca le plozii . Aproape toti parintii imigrantilor, detin viza de turist si au folosit-o ca sa intre in Canada. Daca ii scoatem din calcul pe astia, tare imi este ca ramanem cu praful de pe toba, ca turistii adevarati n-au ce vedea in Rai si s-au cam prins de asta .


  Comparat cu turismul global, care reprezinta 5-6 %, Canada are doar 1-2 %.


Care sunt cauzele prabusirii turismului in Rai ? In primul rand, totul este exorbitant de scump : avionul, hotelurile, costul vietii....tot.  De ce un turist, ar alege sa vina in Canada, sa cheltuiasca dublu-triplu decat in alte tari, pentru ca sa vada ... nimic ?

         In plus, s-au redus drastic fondurile cu care sa faca reclama Raiului :


In ultimii 10 ani, fondurile alocate reclamei au fost de 79 milioane / an. In 2012 au fost 72 milioane, iar la anul vor fi doar 58 milioane.


Pasarea malai viseaza : daca Raiul va fi capabil sa reintre in topul primelor 10 destinatii turistice din lume, se estimeaza ca asta va aduce alte 5 bilioane in economia Canadei, va crea 50.000 joburi directe si va aduca inca 700 milioane de dolari din taxe.


Ce parere au canadienii de rand ? Pai, ce's nebuni sa calatoreasca pe pasunile Canadei, cand Grand Canyon e in zona ?
Uite ce parere au canadienii despre turismul din Rai http://www.dsc-gc.com/visit.php


Bineinteles ca iti faci vacantele in USA : mai ieftin, totul mult mai ieftin, si ai ce vedea, pentru toate gusturile .
USA e superba : ai emigrat degeaba in North America, daca nu te duci sa vizitezi minunatiile americanilor.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.