Doctor Yourself

Monday, January 28, 2013

Stresul si copiii


Scolarii canadieni, sunt cumplit de needucati, se comporta ca animalele de la zoo : motiv pentru care, proprietarii de magazine, sunt fortati sa ia masuri .... disciplinare. Nu acceptam mai mult de 3 elevi in acelasi timp, in magazinul nostru !


In ultima vreme, avem partede o propaganda cu dublu sens, in ceea ce priveste plozii din Rai : fiecare Momzilla trebuie sa ia la cunostinta, ca plodul ei e cumplit de stresat .
 In special din cauza invataturii de la scoala.Care invatatura, ca astia's semianalfabeti !


Fiecare plod vorbeste despre ingrijorare si stres. Si devin anxiosi. Rapoartele arata ca adolescentii sunt semnificativ, multmai anxiosi decat erau parintii lor la aceeasi varsta  - iar ei sunt, cu siguranta, cea mai indopata cu medicamente generatie din istorie.


Consilierii din scoli spun ca vad toti mai multi elevi stresati si tot mai multi primesc reteta cu medicamente ca sa isi controleze stresul . Psihiatrii raporteaza ca au crescut numarul elevilor si studentilor cu trimitere catre ei.
Acuma, orice om cu simtul realitatii, poate constata ca industria psihiatriei vinde si prescrie pastile fara numar, si cui trebuie, si cui nu trebuie.
E suficient sa citesti DSM-ul si te lamuresti : tulburari inventate, inexistente. Atat de asemanatoare sunt simptomele intre ele, incat n-ai cum sa le diferentizezi : testele alea ale lor, sunt o gluma proasta. Fiecare psiholog iti va pune alt diagnostic, bazat pe acelasi test : fiecare, dupa cum i se nazare.
Da' Momzillele sunt mult pre aproaste ca sa gandeasca , ci doar executa ce ii dicteaza autoritatea ( profesorii si psihiatrii )) si isi pastileaza plozii degeaba.


De ce sunt atat de stresati plozii canadienilor ?  Pai ne -o spun chiar ei - Sabrina, 16 ani : toti sunt ingrijorati despre cum sa imbrace cele mai dragute haine, cum sa devina populari si cum sa imite oamenii pe care ii vad la tv ".

                               O alta sursa de stres, este anxietatea datorita rivalitatii dintre surori.

Intrebarea de bun simt, este : ce dracu' fac parintii aia, de si-au lasat plozii sa ajunga in halul asta de prostie ? Au ajuns ca maimutele : dornice de aplauze si disperate sa imite tot ce vad ( la tv ). Da' ce sa ma mai vorbim : cum e turcu' e si pistolu' ... si populimea adulta e la fel de proasta.

Si pana la urma, nici nu conteaza cum te dreseaza parintii : conteaza ce gandesti tu. Ok, m-am nascut din parinti imbecili : ghinion. Dar asta nu inseamna ca si eu trebuie sa fiu la fel ca ei : am creier si prefer sa-l folosesc.  Ce problema au plozii canadienilor, de se comporta ca maimutele ?

Zice propaganda, ca plozii se streseaza, in loc sa se joace.
Si de ce se streseaza ?  Ca n-au ultimul joc pe calculator aparut pe piata ?


Plozii de clasa a 7 a si a 8 a se streseaza cu privire la viitoarea lor cariera : zice Brian Harris, educator si consultant de cariere.


El mai spune ca somajul tinerilor este de 7 % ( oficial , ca neoficial ... ) insa somajul in randul tinerilor este desea de 2 sau 3 ori mai mare decat media somajului national, iar coipiii de scoala, isi vad fratii si surorile , chinuindu-se sa sa gaseasca un job. Asa ca, incep sa se streseze mult pre adevreme, despre viitoarea lor cariera.


Deci : pe o parte, nu se gasesc joburi si nimeni n-are nevoie de tine, iar pe alta parte, parintii sunt complet rupti de realitate si continua sa-si preseze plozii ca sa faca o cariera mirobolanta si sa devina tot mai competitivi. Asa zice nenea Carl Honore, autor de carti de parenting.


Parintii si-au facut un titlu de glorie, din reusitele plozilor : adora sa se laude in fata altor parinti, cum fiica lor e mai cu mot, pentru ca a intrat la Harward.


Momentul adevarului : degeaba isi trimit canadienii in masa, plozii, la fabricile de diplome, ca nimeni nu are nevoie de ei ! Numai 17 % din joburile de pe piata muncii din Canada, necesita o diploma universitara.
   Cu alte cuvinte, chinui plozii degeaba prin facultati din care ies cu zeci de mii de dolari datorie ( taxa scolara ), pentru ca tot la Mc'Donalds vor munci, pentru salariul minim pe conomie.


Nu trebuie sa te stresezi : e foarte usor sa te inscrii la o facultate canadiana ( bani sa ai ! ). Nu exista competitie . Daca esti in stare sa citesti, poti sa-ti iei o diploma canadiana !


                                   Prin urmare, ii chinuiti degeaba pe plozi, cu temele pentru acasa .


                   Dupa 6 ore de scoala, nu mai vrei inca 4 ore cu teme pentru acasa. Mi se poare normal.


Un chestionar al Canadian Council, arata ca 70 % din canadieni cu plozi de scoala, spun ca temele sunt sursa majora de stres in casa.


Si pana la urma, ce pretentii sa ai de la elevi, cand nici profesorii lor, nu's in stare sa scrie gramatical corect in limba materna ? Pai face teme fix degeaba !


O mama, intreaba pseudologul de la ziar, daca ar trebui sa se planga de faptul ca profesoara plodului ei, scrie cu greseli de ortografie si face greseli de ortografie ? Mai zice mama, ca e ingrijorata si dezamagita de educatia pe care profesorul respectiv o serveste plozilor.

 Pai normal ca primeste educatie de proasta calitate : asa se intampla, daca permiti unor straini sa-ti educe plodu' ! Sistemul iti va oferi intotdeauna, cea mai proasta calitate . Unii oameni, nu inteleg nici pana mor, realitate ain care ei traiesc.
Vrei calitate, studiezi singur .


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.