Doctor Yourself

Tuesday, January 1, 2013

Semne bune Anu' n-are !


                     In 2013 se asteapta sa creasca pretul benzinei, la cote record :

Si de aici, se scumpeste totul. Oricum, in 2013 se asteapta ca pretul benzinei sa depaseasca recordul de 1,2o $ / litru .


Costul vietii va fi mai scump in 2013. De parca Raiul nu ar fi deja, printre cele mai scumpe tari din lume !


Guvernul scumpeste taxele pentru pasapoarte : un pasaport valabil 5 ani, va creste de la 87 $ la 120 $. Pasaportul pentru plozi, creste de la 37 $ la 57 $.
Daca vrei pasaport valabil 10 ani, vei plati 160 $.

S-au introdus taxe noi : 45 $ pentru reannoire aunui pasaport furat sau pierdut. Pana cum, nu se platea nimic.


Timbrele se scumpesc si ele : o scrisoare normala, trimisa din Canada in Canada, va creste cu 2 centi si va costa 63 centi din ianuarie 14.


Cresc taxele pe venit in Quebec, pentru clasa de mijloc : dai tot in calu' care trage ...
Cei care castiga peste 100.000 $ / an, vor plati mai multe taxe. La 130.000 $ vor plati de 2 ori mai multe taxe si de 5 ori mai mult pentru asigurarea de sanatate, care ii va costa intre 200 - 1.000 $ / an.


In realitate, cu ajutorul taxelor marite, guvernul provincial pune noi stavile in calea clasei de mijloc : taxele ii vor costa intre 24 - 25,75 %.  Doar ca, taxe nu se platesc doar catre bugetul local, ci si catre cel federal.
Prin urmare, daca la taxa provinciala, adaugam si taxa federala, la final, qubecosul din clasa de mijloc, va plati 1.675 $ in plus pe an, comparativ cu anul trecut.


Catcastiga quebecosii ?
34 % castiga mai putin de 18.000 $ / an, adica salariul minim pe economie.
35 % sunt cei care castiga intre 18.000 - 42.000 $ / an .


1,8 milioane de quebecosi sunt clasa de mijloc, ce castiga intre 42.000 - 130.000 $ .


                                     Guvernul federal, creste si el taxele :


Taxa EI ( aia pentru somaj ), creste in 2013 si pentru muncitori, dar si pentru patroni : guvernul ia cu amandoua mainile.
Taxa maxima EI anuala, va creste de la 839,97 $, la 891,12 $ . Va creste si EI benefit, de la 485 $ la 501 $.


Patronii vor plati si mai mult pentru EI premium : de la 1.175,96 $ va creste la 1.247,57 $


Cu cat dai mai mult, cu atat primesti mai putin , ca asa merg lucrurile in Rai. Guvernul conservativ a anuntat sa introduce reguli mai stricte de acoradare a EI benefit, care vor intra in vigoare din ianuarie 6.


Cei care cer ajutorul EI, vor fi impartiti in 3 categorii : muncitori titularizati pe termen lung, ocazionali beneficiari de EI si beneficiari frecventi.
Beneficiarii frecventi, dupa 7 saptamani de ajutor EI, vor fi obligati sa accepte orice job pe care il pot face si care ofera un salariu de minim 70 % din cat castigau la jobul anterior.


Ce inseamna asta in realitate, ne explica canadienii : tu platesti taxe mai mari pentru EI, insa esti fortat sa accepti un job prost platit si la 2 ore de naveta departare de casa. Ca aici in Rai, principala problema este durata navetei zilnice.


Nu, ca nu doar canadienilor li s-au taiat din drepturi ! Muncitorii temporari in Rai, sunt si mai obiditi de noile schimbari in legislatie :


Deci : vii ca muncitor temporar in Canada ( in special mexicanii, pe timp de vara, la ferme ) si platesti taxe intregi catre stat, la fel ca un canadian. Ei contribuie cu 3,4 milioane $ / an, la sisstemul de asigurari EI.
  

Insa, cand e sa primesti de la stat beneficiile EI ... teapa ! Ei special parental, maternal si compasionate benefits, le primesti doar daca au muncit in Canada 1 an intreg. Daca nu ai muncit 1 an, ci doar cateva luni, cum sunt muncitorii din agricultura, platesti taxele degeaba, ca nu primesti nici un beneficiu. Cum ar zice romanu' : si f...t si cu banii luati ...


De bun simt ar fi sa nu iei taxe de la cei care muncesc sub 1 an : daca tot refuzi sa le acorzi beneficiile pentru care platesc asigurari. Ca sa nu mai pomenim ca lege apermite angajatorilor sa-i plateasca mai putin cu 15 % decat pe angajatii rezidenti in Canada.

United Food si Commercial workers Canada, numesc aceste schimbari ca fiind un alt atac la drepturile muncitorilor temporari.


Agentia canadiana de Inspectie a Alimentelor, a redus cu 650 de posturi de inspectori a alimentelor. Consecinta este desfiintarea serviciului de verificare a carnii importate din USA. Adica americanii pot sa ne importe carne infestata cu orice dihanii, ca, autoritatile canadiene nu vor stii nici cu spatele. Vor afla abia dupa ce vor cadea canadienii ca mustele....
Oricum, nu conteaza prea mult : populimea mananca la fel ca vitele, orice le pui pe raftulmagazinului, convinsi fiind ca e safe si sanatos, pentru ca alytfel nu s-ar afla in magazin.


In ciuda tuturor evidentelor, cifrelor si dovezilor prezentate public in presa, populimea continua sa viseze Cai Verzi pe pereti si sa nu inteleaga realitate in care traieste .


Mai mult de 55.000 oameni, din 54 de tari, au fost intrebati daca 2013 va fi un an prosper economic, dificil sau va ramane la fel .


Canada e clasata pe locul 23 in lume, pentru ca, populimea spera ca economia va creste de la foarte rau, spre rau : de la 123 la -12 ....
Mai are cineva impresia ca astia isi fura singuri caciula ? Cat de imbecili trebuie sa fie, ca sa fie otimisti ca va fi bine, cand cifrele arata exact contrariul ?


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.