Doctor Yourself

Monday, January 7, 2013

Raiul cu toti zeii

Ca omenirea nu va scapa niciodata din mizeria religioasa, asta imi este foarte clar.  Ca nu isimai inchipuie ca zeul e un mos cu barba alba, ci un spirit, o energie, bla-bla ... nu-i nici o diferenta. Aceeasi Marie, cu alta palarie.
   Momentan, au inceput sa isi dea seama ca religia e o tzeapa de facut bani de pe urma prostilor : oamenii fara religie sunt al 3 lea cel mai mare grup din lume, dupa crestini si musulmani. Bun si asa. Decat deloc ...


Un studiu global al aderevtei religioase, facut de Pew Research Center, a gasit ca 1 din 6 oameni nu sunt afiliati la nici o religie. Adica 16 % din populatia planetei.


Canadienii sunt si mai jenanti : declara ca religia nu e importanta pentru cei mai multi dintre ei, insa majoritatea cred in zei.


Un chestionar national, facut inainte de Pastele trecut, arata ca majoritatea canadienilor nu considera religia importanta, insa doua treimi din ei, cred in zei.
Ce inteleg eu de aici ? Ca si-au dat seama ca ritualurile cretine nu le folosesc la nimic, asa ca au decis sa scape de ele. Au pastrat doar zeii si se considera inteligenti, ca nu mai pupa poala popii, ci doar stau in genunchi in fata zeului preferat : ca iubirea pentru zei o porti in suflet, si nu in ritualuri cretine.

Mi-e sila de astia cu zeii, de nu se pot abtine sa nu ii bage la inaintare la fiecare doua vorbe. Se mai si cred inteligenti ! Iar eu am lipici la ei si la aia de imi cer ajutorul : probabil pentru ca am o fata de om cuminte, dracu' stie !
Zilele trecute in autobuz, se aseaza o cucoana langa mine, pe la vreo 50 de ani, cu aere de intelectual superior, si incepe sa-mi povesteasca tot felul. Si la fiecare doua vorbe, God, care are grija de noi si bla-bla . Eu intelegeam din cand in cand cateva cuvinte si apoi noise in english, iar cateva cuvinte. Habar n-aveam ce imi povestea si n-am nici o indoiala ca aratam cam confuza, da' ea imi zicea de toate, cum are ea spectacole la teatru si bla-bla.
 
    Asa ca i-am zis si eu ca nu inteleg engleza decat extrem de putin. In schimb zambeam politicos si o aprobam : pana cand s-a prins femeia ca pot sa vorbesc in engleza, da' nu pricepeam iota din ce aud ! A vrut sa stie de cati ani sunt in Rai ( 6, din nefericire ). Si-a luat o mina din aia, cu care te adresezi oligofrenilor si plozilor de 3 ani, si m-a intrebat cantat, daca, stii tu ... iei medicamente pentru creier ?
Nu, nu iau pastile pentru creier, da' tu iei ? Daca ai prieteni imaginari ( God ), eu cred ca ai disperata nevoie de pastile.
S-a uitat socata la mine, si-a luat catrafusele si s-a mutat pe alt scaun : nu se mai joaca cu mine . Ii " iubesc" pe astia cu zeii : e o " placere" sa interactionezi cu ei .


Un chestionar online facut de Association Canadian Studies din Montreal, pe 1.522 oameni arata ca populimea nu mai are incredere in liderii religiosi ( era si timpul ! ) : 48 %
In schimb, 67 % au incredere in oamenii care sunt religiosi, iar 73 % au incredere in oamenii care nu sunt religiosi.
   N-are nici o relevanta cat de religios e sau nu omul : sunt pline puscariile de religiosi.


Daca nu mai ai religie si zeul ca un mos cu barba alba, trebuie sa pui altceva in loc : daca nu ai ce cunoastere , informatie .... completezi cu ce ai . Adica alte inchipuiri, supozitii .


Nu mai ai religie, ci " spiritualitate " : adica un cuvant ce nu spune nimic clar, e vag .... intelegi ce vrei tu. In realitate, nu-i decat o alta forma de religie, mai spalata, destinata celor care s-au prins ca ritualurile religiilor sunt cretine . Inlocuiesti o religie cu alta ( New Age ), doar ca ii schimbi denumirea ( spiritualitate ), ca sa nu se prinda naivii care au facut alergie la religie.


Nici ateistii de la Stanford nu's mai breji : astia's exact pe invers ! Ei nu vor zei, da' vor religie .

Capelanul John face pe popa, prin campus, la Office of Religious Life : consiliaza pe cei cu probleme si ii viziteaza pe cei bolnavi. Pai pentru asta, s-a inventat deja pseudologul si prietenii !

Capelanul e ateu, da' se maimutareste de-a religia : inlocuim religia zeilor, cu religia vietii . cum ziceam : toti disperatii care s-au desteptat ca religia si zeii sunt tzeapa, au nevoie sa umple cu ceva golul lasat. Si e mult mai simplu sa pui in loc o pseudoreligie ( religia vietii ), decat sa stai pe picioarele tale si sa-ti vezi mai departe de viata .

Ai nevoie de cineva sa te mangaie pe cap si sa te minta ca totul va fi bine si frumos : adica esti tot un debil emotional, care chiraie dupa sprijinul pierdut pe care il oferea religia. Pentru ca esti mult prea slab ca sa accepti realitatea asa cum este ea : ai nevoie de cosmetizarile oferirte de religie, pseudologie.


Zice ziarul, ca in universitati si comunitati militare, creste numarul celor care au nevoie de beneficiile religiei, mai putin de zei.
N-am nici oindoiala : rasa umana devine din ce in ce mai debila, pe generatie ce trece ...


Pe alta parte, religiosii iis dau in petic, din ce in ce mai penibil :au inventat scoala de ... profeti !


Pentru 53 $, scoala Cain si Abel pentru Profeti, te invata cum sa devii .... profet ! Si iti da si diploma !
 

Crestinii nu se lasa nici ei mai prejos, si fac ce stiu ei mai bine si ce au facut de secole : bani de pe urma prostilor. Au inventat jocurile video ... crestine !


 Subiectul jocurilor crestine ? Apocalipsa !
In sfarsit, au descoperit si crestinii, ceea ce stie demult, toata lumea ( si scrie negru pe alb, in V.T, cartea lor sfanta ) : ca nu exista fiinta mai scelerata, mai criminala si mai cruda, decat zeul crestin, la care ei se inchina. Crestinii au descoperit, da' se pare ca tot n-au priceput ...

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.