Doctor Yourself

Sunday, January 13, 2013

Plagiat

Daca va imaginati  ca numai in romania se plagiaza la greu, va inselati. Se intampla si la case ( pretinse ) mai mari !
In Rai, haosul din invatamant e absolut  :


Director, concediat de la universitatea York pe motiv de frauda, este premiat pentru performanta cu un bonus de 86.000 $

Nenea Chris Spence, directorul TDSB Toronto ( un soi de inspectorat scolar ), e prins cu matza in sac, ca a plagiat multiple articole :


Directorul TDSB si-a cerut scuze, intr-o scrisoare deschisa postata pe pagina de web a TDSB-ului, pentru ca a plagiat intr-un articol despre importanta sporturilor extracurriculare : a plagiat niste articole mai vechi din ziare, inclusiv unul din 1989 din New York Times.


Ziaristii de la National Post, au sapat mai departe si au gasit ca de mai multe ori, nenea Spence a luat informatii din alte articole, fara sa le citeze.


    Asa ca, presa a sapat mai departe si a gasit ca si teza de doctorat a directorului era plagiata dupa altii :


        Pe vremea cand era absolvent al Universitatii din Toronto a facut copy-paste in teza lui de doctorat .


Pasaje din teza de doctorat apar a fi copiate din diferite surse , iar un capitol intreg e coiat dintr-o carte aparuta in 1991, editata de Grant Jarvie, " Sport , Rasism si Etnicitate ".
In bibliografia tezei de doctorat, nenea Spence a listat cartea cu pricina, insa pasajele copiate in teza, nu au fost folosite ca si citate.


                      Prin urmare, a fost nevoie sa demisoneze, din cauza scandalurilor de plagiat :
Acuma, nu va imaginati ca plagiaza numai profesorii, nu ! Plagiaza, cine poate : hotul neprins, e negustor cinstit .


Aproape 60 de birocrari federali, au fost copiind fara jena, cu copy-paste de pe Internet, la un examen pentru promovare.


Spune presa ca plagiarismul in randul functionarilor de stat poate fi o problema mai mare decat stim noi, pentru ca informatiile sunt tinute secrete, pe motive de " privacy" .


La examenul pentru joburile de promovare, au aplicat mai mult de 2.000 candidati, marea majoritate erau deja birocrati federali. Ei au fost avertizati sa nu faca copy-paste, chiar daca examenul e unul cu cartile deschise si aveau permisiunea sa foloseasca Internetul.
   Mai mult, au avut o casuta in formular, cu "I agree", prin care se declarau de acord sa nu copieze.


                            Rezultatul : 1 din 20 de persoane a copiat cu copy-paste la test !


Dupa cum stim deja, functionarii de la stat, sunt casta privilegiata in Rai : salarii enorme, pensii si beneficii la care angajatii de la privat nici nu indraznesc sa viseze. Prin urmare, in loc sa raporteze frauda la politie, comisia de la examen, nu va publica rezultatul investigatiei, si nici nu va oferi o copie politiei.

Care e pedeapsa lor ? Plagiatorii vor sta de la 1-3 ani in cutia cu pedepse ( suna la pedepsele de la gradinita ) : adica vor avea notite la dasar ca nu vor putea sa primeasca nici un fel de job nou in birocratia federala, fara aprobare in prealabil si ca superiorii lor vor fi notificati ca au fost prinsi copiind.
   Dar de ce nu-i concediaza pur si simplu, pentru frauda ? Ca sunt o gramada de oameni capabili si onesti, dispusi sa intre in clasa privilegiata a funcionarilor publici, da' n-au pilele necesare.


                                Cine sunt amatorii de copy-paste ?  Unii aveau cate 2 mastere ...

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.