Doctor Yourself

Wednesday, January 23, 2013

Opriti Momzilla !

 

Mai demult, am aratat cat de nesimtite sunt mamicile care urca in autobuz cu carucioarele cu plozi, si in loc sa aseze caruciarele in spatiile destinate carucioarelor cu handicapati, le aseaza pe coridor, blocand circulatia ?  Am scris si am pus poze aici   http://filosofiepebordura.blogspot.ca/2012/10/nesimtire-parentala-2.html

Scandalul public a inceput cu o Momzilla, care a urcat in autobuz cu caruciorul, l-a asezat in mjlocul coridorului si s-a simtit jignita ca soferul i-a spus ca ar trebui sa-si ia un carucior mai mic.


Nu doar ca s-a simtit jignita, insa l-a si reclamat pe sofer . Se stie doar : in Rai, Momzillele au drepturi absolute si cine nu se supune lor, e calcat in picioare, amenintat, reclamat .
Deci, ele deranjeaza pe toata lumea ( din pre amulta nesimtire ), si tot ele cu coada pe sus, fac pe victimele.


Asa ca,  cetatenii de bun simt au luat atitudine si au cerut primariei sa faca ceva si sa constranga  Momzillele la un comportament de bun simt !
Pentru ca , asa cum ziceam si eu, sunt mult prea nesimtite si nu se deranjeaza sa aseze caruciorul in spatiul destinat handicapatilor : ca asta ar inseamna sa rabateze scaunele , iar ele ar trebui sa stea in picioare.


Ela La Rosa, o femeie de 61 de ani din Toronto, s-a dus la primarie si a cerut celor 11 comisionari sa ia in considerare limitarea numarului de carucioare permise intr-un autobuz in timpul orelor de varf si sa impuna o taxa de 2 $ pentru fiecare carucior.

E foarte necesara masura, ca Momzilele se urca ca vitele, cate 4-5-6 intr-un autobuz, de nu mai poate nimeni folosi autobuzul, din cauza lor. Nici ca le pasa ! Nici ca se deranjeaza cu ceva, si se mai uita si urat la tine. Asa o lipsa de educatie si civilizatie, ca in Rai, mai rar !


Ela La Rosa i-a intrebat pe comissionars, de ce nu avem reguli pentru carucioare pe transportul in comun ? Impunerea unor reguli de bun simt, ar pune capat confruntarilor din autobuze : nesimtitele ar fi fortate sa se conformeze, in loc sa faca pe mamicile eroine care sunt discriminate de calatorii cei rai, care au ceva cu ele sic u plozii lor.


    Femeia sugereaza ca numai 2 carucioare ar trebui sa fie permise intr-un autobuz, in timpul orelor de varf.


Soferii de autobuze, spun ca au probleme, in special cand au o colectie de carucioare in autobuz.: blocheaza circulatia. Si mai spune, ca in London, din Anglia, de unde a imigrat, exista o limita impusa de 2 carucioare pe fiecare autobuz.

                   Seful  TTC-ului ( transportul in comun ), spun ca nu vor introduce taxa pentru carucioare.


Ce nu pot eu sa inteleg, este cum pot fi atat de incompetenti canadienii, incat sa nu gaseasca o solutie functionala ? Ce o fi atat de greu sa isi foloseasca neuronu', daca tot au niste functii de conducere ?
      Limiteaza accesul la 2 carucioare / autobuz, si OBLIGA -I sa parcheze caruciorul pe locurile pentru handicapati : adica sa rabateze scaunele. Astfel, coridorul va ramane complet liber .
     Ca degeaba permiti accesul a doar 2 carucioare, daca nesimtitele o sa parcheze fix in mijlocul coridorului, asa cum fac de obicei : tot vor bloca circulatia. Chiar si un singur carucior parcat pe coridor, va bloca accesul.

Incompetenta candienilor e celebra. Ei stiu si pot sa vorbasca ore in sir in sedinte, fara sa spuna nimic. E si asta o performanta. Cand vine vorba de organizare si probleme practice, sunt praf si pulbere.
Caz real : se duce un roman la interviu pentru job de inginer. Scoate CV-ul, in pune pe masa si echipa de intervievatori incep sa-l intrebe : intrebari tehnice. Dupa 4-5 intrebari, omul isi inchide tacticos geanta, se ridica si pleaca din mijlocul interviului, fara sa scoata un cuvant !
Nu-i problema, ca dupa asta, s-a obisnuit : si la celelate interviuri, intervievatorii erau la fel de habarnisti.

Iar daca managerii de la TTC dau din colt in colt si nu's in stare sa gaseasca solutii, las' ca vin cititorii cu solutii ! Unul spune ca exista in legea municipala nr. 1, o prevedere la sectiunea 3.11, care spune ca e interzis sa urci in autobuze cu obiecte de mari dimensiuni. Iar caruciorul e un obiect din asta, enorm. De ce nu aplica pur si simplu, legea ?


Altul spune ca in lumea civilizata de unde vine el ( Europa - UK ), parintii isi iau plozii afara din carucior si pun caruciorul in spatiu pentru depozitare ( spatiul asta, este un gratar pe botul autobuzului, unde oamenii isi pun bicicletele ).
Da' evident, ca in Rai, Momzillele nu se vor deranja de buna voie : ele acapareaza intreg spatiul din autobuz, ca's mamici eroine si totul li se cuvine.


Alt calator disperat de nesimtirea Momzillelor spune ca parintii in Toront trebuie sa admita ca sunt rasfatati. Cand el a locuit in New York City si voia sa urce in autobuz, soferul refuza sa ii permita accesul, panacand caruciorul nu era pliat ca umbrela.  Asta e regula in New York si este plicata, indiferent ca autobuzul e aglomerat sau nu , indiferent ca le ia ceva timp pana pliaza caruciorul.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.