Doctor Yourself

Saturday, January 19, 2013

O noua specie !

               Fauna din Rai, s-a imbogatit cu o noua specie de oameni : Milenialls, sau generatia Y .


                                   I-am vazut la metrou : se plimbau in chiloti prin tren !


               In numele prostiei, tinerii Millenials, au tinut " Calatoria prin metrou, fara pantaloni " :


                  30 de tineri, s-au plimbat in chiloti si geaca de iarna, prin metrou, in ziua cu pricina .


Nu va imaginati ca doar in toronto s-a intamplat, nu ! Specia cea noua de oameni, s-a nascut peste tot si s-au plimbat in chiloti prin intreaga lume ( 60 orase ) : la New York, London, Sydney, Berlin, Shanghai si Paris.

De ce fac asta ? Pentru fun !
Cat de imbecil trebuie sa fie cineva, ca sa i se para amuzant daca isi arata chilotii in public ?


Pai, aschia nu sare departe de trunchi ! Nici parintii lor nu sunt mai destepti, ca d'aia traim intr-o societate imbecila. Fapt pentru care, numele la moda pentru plozii nascuti in 2013, sunt ... Kindle !

Iar pentru fete : Fa, Tableto !    Studentii de la universitati, din Generatia Millenium, sunt incapabili sa localizeze pe harta, Oceanul Atlantic.


Judith Adler, sociologist la Memorial University of Newfoundlad, le-a dat studentilor un chestionar, in fiecare an. Ea le-a cerut sa arate pe o simpla harta 8 tari si oceane : cei mai multi studenti n-au reusit !

Deci astia sunt canmadienii care se bat cu pumnul in piept ca imigrantii n-au facut scoala serioasa in tarile de origine, si trebuiesc musai scoliti in institutiile canadiene ! Pai in Romania, cu scoala aia de proasta calitate care se face, da' un elev de clasa a 4 a, stie unde se afla tarile pe harta !


Femeia spune ca le-a cerut studentilor  ( cum au trecut astia clasa in scoala generala ? ) sa arate pe harta America de Sud, unde se afla africa, antarctica, Eruopa, Australia, etc.
I-a intrebat pe studentii care se trag din parinti europeni, sa arate pe harta Franta, anglia, Irlanda, Spania, Portugalia si s-a lasat pagubasa.

Pai abia acum inteleg, de ce canadienii ne pun intrebari imbecile, de genul : voi aveti iarna in Romania ? Acum inteleg de ce canadienii sunt ferm convinsi ca Raiul e " the best country of the world " ! Pai daca in Canada vin imigranti din toata lumea, rezulta fara doar si poate, ca e cea mai tare tara din lume : ca altfel n-ar mai da navala toti fraierii ! Logic !


O mare parte din clasa, habar n-au unde se afla Marea Mediterana. Unii studenti au aratat punctat Africa, si au spus ca-i Europa, si cand le-a cerut sa arate Anglia si Irlanda, au vrut sa puncteze .,..in Africa ! Femeia a avut studenti care n-au fost capabili sa arate corect Oceanul Atlantic !
    Trei sferturi dintre studenti pica in mod obisnuit testul : statistica falsificata de catre profesori.


Femeia spune ca "ceva" s-a intamplat in sistemul educational : a avut studenti, care i-au marturisit cu jena, ca in liceu, s-au dus cu clasa in excursie in Italia, dar ei nu pot localiza pe harta Italia !


Ziaristii eu vrut parerea celor de la Memorial Univeristy : n-au fost de gasit, ca sa comenteze. Eastern School District ( un soi de inspectorat scolar ), care include si St.John's, spune ca ei doar urmeaza recomandarile primite de la Departamentul Educatiei : asta e curriculum scolilor din provincie. Departamentul Educatiei, nu raspunde la telefoane, nu le returneaza si tace chitic.

Deci e clar : pestele de la cap se impute. Daca sefii invatamantului decid ca elevii sa nu fie invatati geografie nici macar lanivel bazic ... Intrebare ade bun simt, este : oare ce i-au invatat la celelalte materii ? tot in aceeasi maniera cum i-au invatat si geografie ?

Profesorul Adler, insista ca Noua Generatie nu e doar una " nu prea inteligenta " , din moment de ce nu au reusit sa treaca un test de cunostinte de baza .
Asa zic si eu : nu e nevoie sa fii inteligent, ca sa inveti unde e Europa pe harta. E vorba de a memora niste informatii. Pana si un caine poate fi invatat unde se afla Europa pe garta !


Ce spun cititorii ? ( pariez ca nu's canadieni )
Spun ca intreaga generatie este pregatita sa devina un grup usor de controlat. Cunoasterea inseamna putere, iar lipsa cunoasterii inseamna servitute .


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.