Doctor Yourself

Saturday, January 12, 2013

No shame !

Propaganda te invata cum sa respecti si sa crezi in miturile cu care ai fost indoctrinat de mic : iar daca esti tanar si prost, sunt sanse maxime sa fii manipulat.
     Ai parte de parinti imbecili, care te-au nascut-crescut- chinuit in saracie ? Sa nu cumva sa-i cobori de pe piedestal, ca n-ai voie sa-i judeci ( chiar daca te-au chinuit in lipsuri ).
De ce ? Pentru ca... asa traieste toata turma , chinuindu-si plozii in saracie. Asa ca, nu te gasi tocmai tu, sa te revolti si sa-ti fie rusine cu parintiii tai ! Urmeaza turma, si considera ca-i normal sa-si chinuie plozii in saracie.


O tinara, cere sfatul pseudologului de la ziar : ea se simte foarte rusinata, ca a crescut in saracie si parintii ei sunt inca saraci. Prietenul ei vine cu treaba de la job, in orasul in care ea locuieste si i-a sugerat sa stea la ea si sa-i viziteze familia .


Mai grav decat saracia : fata nu se simte apropiata de parinetii ei si au o relatie dificila, pentru ca si-au batut joc de ea. Pe scurt : se simte jenata sa-i arate prietenului ce imbecili are acasa, si se simte la fel de jenata sa-l lase sa locuiasca la hotel, ca sa evite sa-l intalneasca cu parintii ei.


Pseudologul vine cu propaganda ieftina : ca nu-i nici o rusine sa fii sarac. Corect. Nu pe toata lumea il duce capul sa faca bani, asa ca, fiecare isi duce viata cum poate.
Da' cand esti sarac si puiesti, apoi nu mai ai nici o scuza pentru ca iti chinui copii in saracie : asta-i imbecilitate si cruzime in forma pura. Si mie mi-ar fi rusine ( si NU doar rusine ) cu asa doua vite incaltate !
Pseudologul insa, o da cotita si incearca sa deturneze atentia de la miezul problemei : ii spune fetei ca, las' ca ti-a trecut ! Uite, ca acum esti fata mare si te-ai ridicat deasupra saraciei in care ai crescut ! Acum ai un standard de viata mai bun.
Adica un soi de "prefa-te ca nu s-a intamplat", daca tot ai depasit momentul...
   Pai si ce are sula cu prefectura ? Ca nu era in discutie nivelul de trai al fetei si jobul ei de acum ? Deci, sa nu divagam .E irelevant daca fata a scapat din saracie sau nu.


Nu pot sa cred cum pseudologul a ocolit sa raspunda la intrebare si a evitat discutia despre cruzimea si imbecilitatea de care au dat dovada parintii fetei !
N-a mai scos nici un cuvant despre ei ! Si o da pe aia cu prietenul care n-ar trebui sa o blameze pe fata, pentru ca doua vite incaltate s-au puit. Corect. Dar nu despre asta era discutia .

Intrebarea rationala si de bun simt este, nu daca sa-ti duci prietenul in casa parintilor, ci ... ce cauti tu acolo ? 
Sa mergi de buna voie si nesilit de nimeni in casa unora care si-au batut joc de tine, mazochism se numeste.


Ai invatat sa te comporti ca o vita si sa nu gandesti singur, ci doar sa urmezi turma ?  Awesome !


      Acum esti pregatit sa treci la nivelul urmator de indobitocire : cum sa te comporti ca turma !


Pe tine te intereseaza ce spune o vita incaltata, despre tine ? Si mie mi se rupe ! Egal ca-i aprecierea sau dezaprecierea lor. Sa mor daca inteleg de ce isi ies din minti toti, la faza asta !
Cand insa, te comporti ca turma, cel mai important lucrueste ... sa tii radurile stranse. Sa nu iesi din turma.
Iar din asta decurge urmatoarea : devine extrem de importanta parerea turmei despre tine. Ca daca esti diferit, o sa iti reject automat, si nu vrei asta. Tu ai fost dresat ca in turma e cel mai bine. Deci, devii preocupat sa faci o parere buna prostimii. Atat de preocupat, incat iti intra in sange si chiar incepe sa conteze parerea lor.

Ca tine, sunt si altii : milioane, ca turma-i mare . Asa ca, fii dragut si arata-le ca se incadreaza in tiparele turmei : fa-le compliment anonim, pe Internet ! Asta o sa-i linisteasca : lumea are o parere buna despre ei, deci sunt ok. Face bine la psihicul vitei incaltate.


Deci, hai sa ne complimentan reciproc si sa ne simtitm bine ! Moda a inceput in 12 septembrie 2012 cand niste studenti de la Queen Univeristy s-au intors depresati din vacanta.

Una din fetele depresate, a constata ca i-au murit laudatorii, asa ca a infiintat o pagina de Facebook, unde sa primeasca ...  laude anonime !
Da' de ce m-ar lauda cineva care nu ma cunoaste, habar n-arece-mi poate pielea ? Proasta aia nu isi da seama ca sunt doar vorbe goale, care se bazeaza pe nimic ?

         Prietenii ei, s-au ruat de cunostinte si straini, sa ii dea Like toantei depresate.


Am si dovada, ca turma e imnbecila: moda laudelor goale, s-a imprastiat in tot capmusul universitatii si ... mai departe. Dupa Queen campus, a urmat cel de la Yale, Princeton, Columbia si inca cel putin 112 scoli .
  De ce se lauda unul pe altul ? Pentru ca asta ii face fericiti ! Cam ieftina fericirea lor. Si cam imbecila. 
Daca mai aveati indoieli ca orice imbecil poate absolvi la universitatile cu renume, acuma aveti dovada !


Cum e posibil sa existe situatiile astea rupte parca din bancurile cu Bula, taman in campusurile universitatilor de prestigiu ? Profesorul de drept de la McGill University, coautor de carti despre corporate social responsability ( sa va traduceti singuri ! ), ne explica :


Si asta bate campii pe langa subiect, in limbaj de lemn : Internetul ne ajuta sa ne dam seama ce reactii auceilalti, referitor lanoi.
Sincer, cui ii pasa ?


Mai zice omul ca avem nevoie sa stim ca si altii sunt bine, si astfel dorinta noastra de a conrtibui , castiga semnificatie colectiva.
Voi ati inteles ceva ? Nici eu. Ce treaba are cu imbecilii aia cu creier neted, care asteapta cu limba scoasa, laudele goale ?


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.