Doctor Yourself

Tuesday, January 22, 2013

Monney Blessing

Cine a zis ca banii n-au miros, e clar ca n-a pus niciodata piciorul in Canada : betisoare parfumate cu miros de ... bancnote de 10,20,50 $  Numai in Rai veti intalni asa ceva !


                                               In Rai, au inceput sa faca economii la bani  :


S-au gandit canadienii, ca daca fac monedele dintr-un otel multi-fatetat, costurile de productie vor fi mai mici cu 16 milioane / an ( mai exact, pe emisie de moneda ) Pana aici e bine . Doar ca noile monede de 1 $ sunt mai usoare cu cateva grame decat monezile vechi : asta nu mai e de bine.


Rezultatul este ca nici un automat care vinde ceva, nici un automat de parcare nu mai primeste noile monezi, ca nu le recunosc . Prin urmare, vor trebuie sa up-gradeze masinariile .
" Canada Gazette", ziar oficial guvernamental, spune ca recalibrarea automatelor din vanzari, va costa 40 milioane dolari.


Presedintele Toronto Parking Auto, declara ca recalibrarea masinariilor de taxat parcarea, vor costa mai mult de 1 milion pentru 3.000 masinarii.


Calgary Parking Authority aloca 30.000 dolari ca sa up-gradeze 700 masinarii, insa costul nu include cheltuiala cu mana de lucru . Nu doar industria parcarilor are aceasta problema, ci intreaga industrie a vanzarilor .


Probleme sunt nu doar cu monezile, ci si cu bancnotele . In sfarsit, Canada a decis sa renunte la banii aia din hartie de ziar si sa introduca bancnotele din polimer, ca toata lumea civilizata.
Cand ma pregateam sa vin in Canada, am vrut sa schimb niste bani la o casa de schimb valutar din Bucuresti. Cand am vazut bancnota de 100 $, din hartie de ziar, toata scamosata, am fost convinsa ca arabu' imi da o bancnota contrafacuta : foarte prost contrafacuta. Si n-am vrut sa o iau. Dupa ce am aterizat in Rai, am constata ca toate bancnotele erau asa ...
 Astia traiesc in Evul Mediu al Tehnicii : e valabil pentru orice fel de tehnica.


Nici n-au pus bine in circulatie bancnotele din polimer, ca au inceput sa apara problemele : oamenii au inceput sa raporteze ca se topesc in caldura de la soare. Ca urmare a cererii presei, referitor la acuzatiile ca bancnota de polimer se topeste la soarele de vara, Banca Nationala a Canadei, le-a eliberat un raport de 134 pagini, aproape in intregime alb.


Un raport neconfirmat din iulie, Kelowna, zice ca un functionar de banca a auzit cazuri in care, cateva bancnote s-au topit intr-o masina. curand, a aparut o fotografie a unei bancote prajite, de 100 $ in Ontario, care a ajuns asa, dupa ce a fost pastrata intr-o cutie de metal, langa un calorifer.


Insa Canada Bank nu a fost dispusa sa spuna presei prea multe despre deliberarile interne, in ceea ce priveste acuzatiile ca bancnotele s-ar topi. Aproape toate paginile raportului eliberat presei, erau albe : cu exceptia titlurilor unor emiluri si citate din media, totul era alb.


Canadienii au gasit solutia si o recomanda si Bancii Nationale : toate bancile din Canada ar trebui sa ia lectii de la Mafia din Montreal despre cum sa manevreze hot monney ...


Si acum urmeaza intamplari adevarate, desprinse din bancurile cu Bula : frunza de artar e simbol national. Apare peste tot : de la pizza congelata, pana la steagul Canadei. Mandrie nationala .


           Si au fost atat de tembeli, incat au pus pe bancnota de 20 $, frunza de artar ... norvegian !Care artar norvegian, nu doar ca arata diferit , dar mai e si persoana non-grata in Canada ! Bula e mic copil pe langa astia !


Artarul norvegian e considerat specie invaziva in North America si a fost interzis in doua state . Canada are 10 specii native de artar : iar Bula n-a nimerit nici una dintre ele ...


Cine spune asta ? Nenea Julian Starr, profesor de botanica la Universitatea Ottawa. Omul spune ca in realitate, nu ne putem recunoaste propriul simbol national.


Canada Bank, incearca sa dreaga artarul si declara ca pe bancnota de 20 $ nu  edesenat artarul norvegian, ci artarul canadian, dar e "stilizat ".

Profesorul Starr zice ca nici pomeneala : e artar norvegian toata ziua, pentru ca frunza are 5 lobi principali si tulpina tare, iar artarul canadian are doar 3 lobi si tulpina frunzei nu e tare.

Ca dai cu bata in balta o data ... se mai intampla. Dar ca sa o faci in mod repetat, e necesar  sa fii canadian !
Profesorul Starr are o lista intreaga de erori oficiale, care apar prin Rai : frunza de artar de pe banutii de 1 cent, logoul Canadian Television Fund si FIFA World Cup Soccer din 2007, care s-a tinut ... in Canada !


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.