Doctor Yourself

Tuesday, January 15, 2013

Medicale

Citeam in ziare , ca romanii fac spume ( pe buna dreptate ), ca statul nu mai vrea sa aloce bani publici pentru spitalele private . Ca ei au dreptul sa decida unde merg banii lor si ce se face cu ei. Si mai ales ca ei au dreptul sa decida unde sa se trateze pe banii lor : corect.
    Si tot despre romani, canadienii spun ca-i tara din lumea a 3 a : adica un soi de tara bananiera, plina cu maimute. Asa lumea a 3 a cum este, romanii ISI PERMIT sa se trateze in clinicile particulare : nu toti, dar multi isi permit.
Avand in vedere ca romanii se uita la Canada ca la Portile Raiului, poate ar fi bine sa se uite dincolo de gard :
in Canada, e interzis PRIN LEGE sa existe clinici particulare ! Ca asa e in Rai : statul stie cel mai bine, ce-i bine pentru tine si cum sa-ti folosesti banii . Tu esti prost si nu stii de capul tau.
Daca intrebi orice canadian, o sa-ti spuna cu mandrie cum ei nu sunt sclavi : nu ! Doar ca altii hotarasc pentru ei , sanatatea si viata lor ( ca eutanasia e ilegala ), pentru banii lor, si tot asa. In rest, sunt liberi sa aleaga ceea ce li se pune sub nas.

    Singurele practici private permise, sunt alea din care nu se fac bani, si pe care statul nu doreste monopol : dentist, chiropractor, optometrist. Chestii marunte. Da' spital privat ... vise ! Vrei sa te tratezi la privat : iei avionul si te duci in Romania, unde ioti permiti sa platesti factura ( inca ). Daca te duci in USA, te uiti ca cioara in os, ca aia vor sute de mii de dolari : costurile depasesc cu mult, posibilitatea unui om normal.

Prin urmare, canadianu' e fortat sa mearga la spitalele de stat : ca alta optiune nu exista. Si n-ar fi nici o problema, daca statul nu ar fi un administrator mizerabil ( ca orice stat, dealtfel ), iar rezultatele se vad cu ochiul liber, in sistemul sanitar : nici o ambulanta disponibila, sa raspunda urgentelor !


                          Un batran a murit asteptand ambulanta ce nu mai venea : si a tot asteptat ...


          Asta, in timp ce canadienii fac cheta la biserica, sa isi poata plati tratamentul la spitalele din USA :


O tanti avea nevoie de operatie la coloana si s-au strans la biserica 120.000 $ cu care sa-si plateasca operatia in USA, New York. Prin comparatie, salariulminim este de 10,25 din care scazi taxele. Cam 1.400 $ / luna . Femeia spune ca 5 chirurgi au refuzat sa o opereze, iar asigurarile de stat au refuzat sa plateasca ( asta-i textul lor clasic ). Eu o cred. Am vazut 3 persoane cu probleme grave la coloana, pe care chirurgii ( second opinion, 3 opinion, etc ) refuzau sa-i opereze, pe motiv ca nu e necesar. Una dintre ele, se deplaseaza cu baston, alta doarme pe podea si alta stringe bani sa se opereze in USA ( ca sta foarte bine financiar ).
    E minunat sa platesti taxe la stat, catre sistemul sanitar, insa cand e sa primesti serviciile pentru care ai platit ... tzeapa !


In 2008, femeia a primit opinia unui doctor american, care ii spunea ca e necesara operatia, ca sa corecteze fuziunea intre vertebre si presiunea osului pe nervul sciatic, ceea ce ii afecteaza folosirea piciorului drept. Costul operatiei in USA a fost mult prea mare, pentru posibilitatile femeii, asa ca a incercat sa se opereze in Canada : fara succes !


Mai multi chirurgi canadieni i-au spus ca operatia nu o va ajuta si ca va trebui sa traiasca asa cum este acum. Un chirurg i-a spus sa revina pentru operatie, atunci cand va fi in scaun cu rotile ( asta-i textul lor favorit ). Alt chirurg i-a spus ca operatia este deasupra abilitatilor sale si i-a recomandat sa se duca la New York .
   Deci, dupa ce ca nu vor sa opereze, mai sunt si incompetenti !


Situatia sta cam asa : imi iei taxe cu japca, sub promisiunea ca o sa-mi oferi asitenta medicala de care voi avea nevoie, candva. Doar ca nu oti sa mi-o oferi in spitalele tale. Atyunci, logic, de bun simt, este sa-mi platesti operatia in alte tari, care pot sa-mi ofere ingrijirea medicala de care am nevoie. Ca de asta mi-ai luat taxe cu japca, pentru asigurarea medicala.
    Doar ca statul ( OHIP ) a refuzat sa-i  plateasca femeii tratamentul . Femeia a facut apel , insa i s-a raspuns ca serviciile respective sunt disponibile in Canada si ca nu exista nici o dovada ca asteptarea ii va cauza femeii vreun prejudiciu. Nu, deloc ! Sa stai in dureri ani de zile, pana vor catadixi sa te opereze sau pana iti vine randul la operatie : nu, nu-ti creaza nici un prejuduciu !
   Cand esti sclav, nu te poti lupta singur cu statul, sa-ti primesti drepturile pentru care ai platit. Asa ca, apelezi lamila comunitatii, sa doneze bani, cu care sa-ti platesti operatia in alta tara .


Femeia avea posibilitatea de a chema in judecata statul, insa asta costa cat nu face, iar omul de rand, nu isi permite. Plus ca exista posibilitatea sa primeasca aceeasi sentinta nedreapta .Deja, familia a cheltuit pe taxe legale, 30.000 $ . Femeia era pe morfina si calmante puternice ( Percocet )


Doctorii din New York erau increzatori ca operatia o va ajuta, asa ca femeia si-a inchiriat un apartament in New York , in care sa locuiasca, dupa externarea din spital, pana cand se va recupera.


Factura finala inca nu a venit , insa costurile sunt mai mari decat s-au asteptat initial , datorita lungimii timpului de operatie si inca 9 zile in plus in spital. Biserica, continua sa stringa bani pentru plata facturii .


In ciuda unei petitii si a unei campanii destinare sa o ajute, incluzand apelul catre Membrii in Parlament si a unui pachet livrat personal, premierului Ontario, nenea McGuinty, femeia spune ca niciodata nu a auzit nimic de la ei.
Macar in Romania, se implica presa si tot felul de firme si fundatii, ca sa faca campanii de strangere a banilor, pentru tot felul de bolnavi care nu isi pot plati tratamentul : aici nimeni nu misca un deget, ca astfel de campanii nu fac bine la imagine ... Nu-i bine sa mearga buhul prin lume, ca aici, canadienii cersesc pe la tv bani ca sa se trateze, ca sistemul le intoarce spatele. Asa ca, singurul sprijin este biserica, ce va strange bani de la credinciosi, ca sa-ti plateasca tie operatia in State.


Femeia declara la ziar, ca nu intelege de ce canadienii sunt pusi in acest terorism emotional, de catre propriul guvern ? Ca asta nu-i tara din lumea a 3a ( esti sigura ? ! ), in care astfel de povesti sa fie normale.


La 2 zile de la operatia care a durat mai mult de 7 ore, femeia spune ca isi simte mai bine piciorul drept . Acum, ea poate sta in scaun mai mult de 15 minute, ceea ce inainte nu se intampla. Inainte de operatie, a fost pe calmante puternice ( Percocet ) , iar acum nu mai are nevoie de ele.


Momentan foloseste un walker pentru a merge, dar se gandeste ca dupa ce se va recupera, va putea sa munceasca din nou : n-a mai putut munci din 1999, cand conducea un cabinet dentar. Ea intentioneaza sa devina avocatul pacientilor, in special a celor cu probleme la coloana.
   Asta e chiar fun. Deci, n-a fost capabila sa se lupte cu sistemul, pentru propriul caz, si a fost tratata cu sictir, dar ce chestii minunate o sa faca ea pentru alti oameni cu aceleasi nevoie ca si ea ! Si ce te face sa crezi ca sistemul o sa se inmoaie de mil;a lor, iar politicienii vor sari sa-ti dea o mana de ajutor ( cand tie ti-au intors spetele, in aceeasi situatie ) ?


Mai mult decat atat, doctorii sunt tinuti in brate de legislatie :prostimea nu va afla niciodata, care doctori au facut greseli si au fost avertizati de Colegiul Medicilor.


Mai mult de 2.000 avertizari secrete au fost date lucratorilor din sistemul sanitar din Ontario, pentru greseli sau comportament impropriu , in ultimii 5 ani. avertizarile, cele mai multe, au fost date in urma plangerilor facut ede pacienti . Dar pacientii nu au nici o posibilitate sa afle de la colegii, care sunt doctorii avertizati.


Legea provinciala, care guverneaza Ontario, NU prevede ca avertizarile sa fie facute publice. Adica, ascundem gunoiul sub pres : tipic canadian.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.