Doctor Yourself

Tuesday, January 29, 2013

Cetatenie


Stim cu totii, ca Raiul e " the best country of the world ", unde democratia si libertatea individului, e la mama ei acasa. Dar numai canadienii sunt convinsi de asta : restul lumii, are cu totul o alta parere !


Fraser Institute a publicat rezultatele noului Index of Humans Freedom, in care Hong Kong e plasat deasupra Canadei , in clasamentul tarilor.


                    Pe ce loc se claseaza Canada ?  Pe locul 4, dupa Irlanda , Australia si Hong Kong .Cu toate astea, lumea se inghesuie sa vina in Rai : in spacial din tarile sarace, comuniste sau care sunt in razboi. Si romanii, of corse !
Mariajul de convenienta, deschide foarte usor Portile Raiului, pentru toti amaratii.


O investigatie de 4 ani, arata ca portile Raiului se deschid, contra a 30.000 - 35.000 $ / mariaj de convenienta.


Pentru naivii care au aterizat in Rai pe puterile lor, Portile Raiului nu se mai deschid atat de usor. Sau atat de repede  : doar cativa imigranti devin cetateni canadieni ...


Documente Internal Citizenship and Imigration, arata ca doar 2,9 % dintre imigranti care au primit  rezidenta permanenta in 2008, au devenit cetateni, desi in general, erau eligibili sa plice pentru cetatenie in 2012.

Asta e o scadere masiva, din 2005, cand 76 % dintre cei care aterizau in Canada, dupa 4 ani, devenau cetateni.

Avocatul in imigratie, Richard Kurland, spune ca declinul se intampla, din cauza ca noile reguli introduse in 2002, cer imigrantilor sa dovedeasca sederea fizica in Canada.
Inteleg ca diferenta intre 2,9 si 76, erau aplicanti pentru cetatenie, d'aia fraudulenti ?


Asa zice si avocatul in imigrari, ca imigrantii nu mai pot minti ca au locuit in Canada cel putin 3 ani, inainte sa plice pentru cetatenie sau sa-si reinnoiasca cardul de rezidenta.


Asa spun si oficialii de la Ministerul Imigratiei, ca s-au luat ( in sfarsit ) masuri anti-frauda, in procesul de cetatenie. Adica recunposc tacit, ca pana acum imigrantii ii fraiereau cum voiau ei, ca nu se faceau verificari .Rezultatul  noilor masuri introduse de Ottawa, ca sa descopere fraudele la cetatenie, este ca mii de imigranti vor trebui sa astepte 9 ani pentru a deveni cetateni canadieni. Pana la noile masuri, imigrantii cu rezidenta permanenta,  trebuiau sa astepte 3 ani, pana sa trimita plicatia de cetatenie, iar apoi, mai asteptau 21 de luni : in total, 5 ani.


In may, 2012, gvernul federal a introdus un "chestionar de rezidenta ", pentru unii aplicanti, mult mai riguros, pentru a stabili dovezile ca au fost prezenti in Canada in acei 3 ani. Formularul are 4 pagini cu detalii, care trebuiesc insotite de dovezi, ca formulare de taxe, chitante, etc. Toata treaba asta, mai ia 15 luni casa le proceseze.


Nenea Golnazi, 33 de ani a trecut testul de cetatenie in iulie, dupa care, i-au trimis acasa formularul ala de 4 pagini sa-l completeze, si i-au spus ca mai dureaza 2 ani pana vor verifica actele.


Conform departamentului de imigrari, in jur de 60.000 de aplicatii de cetatenie, au fost referite pentru examinari detaliate, intre 7 mai si 28 septembrie. Din aceste aplicatii, 11.000 li s-a cerut sa completeze chestionarul ala de 4 pagini.


MP Kevin Lamoureux , liberal, critic al imigratiei, spune ca sunt mai mult de 300.000 de aplicatii pentru cetatenie intarziate.


Imigrant palestinian, si-a sponsorizat sotia sa vina in Rai, in 2000. El a trecut testul de cetatenie in 2010, dar a primit chestionarul cu 4 pagini, dupa ce un ofiter de imigratie, l-a chestiionat in legatura cu pasaportul expirat.
Palestinianul are o diploma in finante, de la South Illinois University Carbondale, si a sunat la departamentul de imigratie in luna august, sa intrebe ce se intampla cu aplicatia de cetatenie. I s-a spus ca mai dureaza 15 luni, pana cand dosarul sa fie evaluat. Cand a sunat din nou, in ianuarie 2013, i s-a spus ca timpul de asteptare este acum de 48 de luni !


In fiecare an, 16.000 persoane, primesc cetatenia canadiana. Dar rata derefuz a crescut in ultimii 5 ani, de la 1,4 % la 3,5 % .


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.