Doctor Yourself

Thursday, December 13, 2012

Tiganii in Canada


Romanii sunt din nou celebri in Canada : au fost prinsi o gramada, incercind sa intre ilegal in Canada , venind din Mexic - USA .
Politia si vamesii, spun ca au prins o adunatura de romani, ce faceau trafic cu oameni : 85 de persoane au fost arestate dupa ce au incercat sa treaca ilegal granita dintre Vermont si Stanstead ( Qebec ).  Ministrul Imigratiei,  a declarat presei, ca romanii au venit in 5 grupuri in citeva luni si sunt o retea organizata, cu originea in Romania.


Partea interesanta abia acum vine : grupul este acuzat ca a calatorit din Romania in Mexic fara sa aiba viza obligatorie pentru romani. Din Mexic, ei au trecut in USA, ilegal si tot fara sa aiba viza, si din USa, au incercat sa treaca in Canada, unde au fost prinsi.


In iunie, guvernul a aprobat proiectul de lege, Bill C-31, care introduce pedepse pentru traficul de oameni. Sub aceasta lege, cei care sosesc ilegal in Canada, pot fi detinuti si amendati. Din 85 de romani opriti la granita, 40 au fost arestati. Restul erau sub 16 ani.


Sub Bill C-31 organizatorii gruparilor de trafic de oameni, pot fi inchisi pina la 10 ani si pot fi amendati. Cei care au fost traficati, le este permisa audierea in fata Immigration Refugee Board ( ca sa primeasca statutul de refugiat ) , dar le este interzis sa aplice pentru rezidenta permanenta pentru 5 ani si sa-si sponsorizeze membri familiei in Canada.
    Ministrul Imigratiei declara la ziar, ca ideea introducerii acestor pedepseeste sa descurajeze oamenii sa vina ilegal in Canada. Pedepsindu-i pe romanii prinsi la granita, ministrul Imigratiei, declara ca transmite un mesaj puternic pentru toti cei care vor sa intre ilegal in Canada.

Pai ce pedeapsa e aia, care le permite sa ramina in Canada ? Exact asta au si urmarit cei care au intrat ilegal ! Cui ii pasa ca vor face citeva luni de inchisoare, cind rasplata este sa vor avea sansa sa traisac in Canada, cu statut de refugiat ? Adica totul gratis, bani de la stat, beneficii la care un imigrant nici nu indrazneste sa viseze .


Canadienii sunt de o cu totul alta parere decit minsitrul imigratiei si spun ca cea mai buna solutie este sa-i deportezi imediat. Corect.


Altul e si mai radical : de ce sa ii detii in inchisoare ( pe banii canadienilor ) ? Doar fa-le o poza la vama, si refuza-le intrarea in Canada.


Si tot canadienii sunt nemultumiti ca cei care incearca sa intre ilegal in Canada, au dreptul la audiere pentru statutul de refugiat. Asta inseamna ani de zile in instanta, iarcanadienii vor trebui sa le plateasca avocati, sa le plateasca costurile de judecata, chiria, hainele, mincarea, educatia, ingrijirea medicala, dentistul, ingirjirea ochilor, lectii de engleza si multe altele.
    Nu-i de mirare ca, canadienii isi pierd ingrijirea medicala, casele, pensiile si multi dintre canadieni locuiesc pe strazi, iar deficitul bugetar este 600 bilioane de dolari .


Tot canadienii spun ministrului Imigratiei, ca noua lege nu transmite un mesaj puternic, asa cum a declarat el . Pentru ca, acei ilegali sunt inca in Canada si pot face apel sa ramina aici definitiv. Sa-i trimiti inapoi imediat, este un mesaj puternic.
Jurnalistii de la CBC au aflat ca cei mai multi dintre detinuti sunt tigani, toti vin dintr-un singur judet din Romania.


Cei care i-au traficat, le-au promis joburi bune : asa a declarat o sursa guvernamentala. Insa, cind au ajuns aici, au descoperit doar ca le datoreaza celor care i-au traficat, mari sume de bani si unii au fost nevoiti sa se intretina, furind de la oameni si din magazine.

Eu cred ca tiganii au auzit ca aici e Raiul , iar  textul de mai sus l-au servit canadienilor, ca sa para cit de cit credibili. Greu de crezut ca pirandele cu 2 clase si dinti de aur, chiar si-au imaginat ca vor gasi super-joburi in Canada. De cind se duc tiganii, la munca in Occident ?


Peter Shlower, directorul Refugee Forum, de la Universitatea Ottawa si membru al Canadian Association of Refugee Lawyers, spune ca detinutii, pot deveni regugiati in buna regula.


Ba mai mult : interdictiile alea de a-sia duce familia in Canada si a nu calatori, pot fi anulate in instanta, pe motiv ca incalca drepturile omului. Asa spune Janet Dench, de la Canadian Council of Refugees.
Pai in cazul asta, nu vad de ce atita stres cu arestare, judecata, apel,etc. Le pot da pur si simplu, direct, statutul de refugiati, tuturor tiganilor care trec ilegal granita cu Canada : vor economisi o gramada de bani, eliminind arestarea si tribunalele.


Ce parere au romanii din Canada ? Sunt suparati ca au publicat in presa " romani" si nu " tigani " si considera sta ca fiind insultator.
Pai considera fix degeaba : atita vreme cit detin pasaport romanesc, roman se numeste. La fel cum si tu, cind vrei sa treci in USA si te intreaba vamesul ce esti, raspunzi "canadian".
No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.