Doctor Yourself

Monday, December 17, 2012

Puradelizare

Cand esti sclav, care traieste fara scapare, intr-o societate umana,profund sclavagista, e nevoie de foarta multa inconstienta si egoism monstruos, ca sa puiesti. Ca nu exista nici un motiv pentru care sa-ti condamni plodul la sclavie pe viata.
Parintii sunt de o inconstienta crasa ( n-aveti decat sa dati cu pietre, insa in sinea voastra, stiti bine ca asa este ) : mama acuzata ca si-a ucis cei 3 puradei ( din neglijenta ), e de-a fata ... din nou !
   Bineanteles ca nu toti parintii sunt la fel de inconstienti : ci doar majoritatea ...


 Cat de inconstient trebuie sa fii, ca sa puiesti, cind tu nu ai bani pusi deoparte in cont, destinati cresterii si educarii plodului ?


Si daca parintilor tot nu le pasa ca n-au cu ce sa-si creasca plozii, de ce sa nu profitam de asta ?
Sunt atit de inconstienti si rupti de realitatea in care traiesc, incat nu isi dau seama cat de scump si de dificil este sa cresti plodu' decat in momentul in care se dau cu capul de pragul de sus : adica dupa ce l-au fatat, si constata ca nu isi permit sa plateasca cresa.

Caz concret : pentru primul plod, un cuplu de canadieni plateau cresa in Toronto,17.000 / an. Si declara ca a fost o cheltuiala greu de tolerat.


Pe mine ma amuza cand ii aud pe viitori emigranti in Rai ( si chiar si pe astia deja aflati aici ), cum declara ei convinsi ca emigreaza pentru a le oferi plozilor o viata mai buna.
Pai si ce dracu' de viata mai buna ii oferi, cand tu te tragi pe coor ca abia poti plati cresa ? Majoritatea romanilor, isi aduca parintii din Romania, ca sa stea de paza la boraci, pentru ca nu isi permit sa plateasca bona si cresa. exact ca pe vremea lui Ceausescu : bunicii pazeau plozii, ca parintii trebuiau sa mearga la scarbici.
     Pentru ca da, nu toti parintii ies de la serviciu la timp, ca sa isi ridice plozii de la cresa : e nevoie sa platesti bona sa faca asta, si sa stea cu ei, pana ajung parintii acasa.


Care sunt preturile la crese ? In medie, in British Columbia se plateste 8.450 $ / an. In Toronto, platesti 14.000 $ / an . In Quebec, inca exista crese subventionate de stat si platesti doar 7 $ / zi ( daca prinzi loc ) : am inteles de la romanii onesti care traiesc pe acolo, ca trebuie sa te inscrii pe listele de asteptare de la gradinite, inca din ziua in care ai fatat boracu' .
    In realitate, te costa mult mai mult de 7 $ / zi, daca nu prinzi locuri la cresele subventionate de stat.


Prin urmare, Canada a devenit o tara in care de departe, e greu sa iti faci o familie. Familia din articol, platea 17.000 $ / an cresa pentru borac, mai avea credit la casa de 300.000 $ .
    Daca ar fi putut sa economiseasca aia 17.000 $ platiti pentru cresa, ar fi putut sa cumpere o masina, Honda noua, cu 4 usi.


In ciuda faptului ca abia faceau fata platii cresei, femeia s-a pus pe puit ... din nou ! Drept urmare, lucrurile au devenit stresante si dadeau din colt in colt, cum sa faca rost de bani sa duca povara.
 Pai mi se pare firesc, daca te intinzi mai mult decat iti ajunge plapuma ! Ei nu isi permit sa intretina 2 plozi, da i-au facut, si apoi se vaieta despre cat de dificil e sa-l cresti. si-au batut singuri cuie in talpa, dupa care se vaieta ca vai, ce li s-a intamplat lor !


Nu, nu toti oamenii sunt in halul asta de inconstienta si prostie : mai sunt unii, care refuza sa faca plozi daca nu ii pot intretine fara ca plozii sa fie o povara financiara.
    Conform Statistics Canada, in 1961, numarul de plozi pe familie, era de 2,7. In 2011, numarul de plozi era de 1,9.


Profesorul la University of Bristish Columbia, Paul Kershaw, declara ca Raiul a devenit o tara in care e foarte greu sa cresti o familie . Si mai spune ca desi economia tarii s-a dublat din anii 70 incoace, realitatea arata ca pentru parinti si plozii prescolari, standardul de viata este in declin.

Da' nu conteaza, ca inconstientii continua sa puiasca :  sa  moara si capra plodului si se chinuie si ei in saracie !


Cam cat costa sa cresti un plod ? Revista Money Sense, bazat pe datele de la Statistics Canada, ne spune cat costa sa cresti un borac in 2012 pana la 18 ani : 243.660 $, sau 12.825 pe an ( in medie ). Cu banii astia, iti cumperi o casa cu banii jos, pe varf de bula imobiliara.


Cine dispune de banii astia ? Pai doar clasa de mijloc, aia pe cale de disparitei in Rai. Restul amaratilor nu isi mai permit sa economiseasca bani din care sa traiasca dupa ce ies la pensie : pentru ca nu isi mai permit ( trebuie sa intretina boracu' ). Multi nu isi mai permit nici macar sa cumpere o asigurare de viata.
   Foarte [putini sunt cei care economisesc in conturile boracului, pentru plata taxelor scolare viitoare.
Cum ziceam : ei nu isi permit sa plateasca nici macar necesitatile ( bani de pensie, de scoala plozilor ), da' puiesc !


Un chestionar facut de TD bank, arata ca aproape 1 din 2 parinti care au plozi de varsta scolii post-secundare in aceasta toamna, NU au inceput sa economiseasca bani pentru taxele scolilor post-secundare.
   Deci jumatate din canadieni, nu isi permit sa-si tina plozii la scoli. Da' bine ca i-au facut ! Pai las' ca plodul face imprumut la banca, de zeci de mii de dolari si o sa-si plateasca scolile ! Dupa care o sa munceasca ani in sir sa plateasca datoriile.
Eu sunt curioasa cum functioneaza treaba asta ? Se uita parintele in ochii plodului, si ii zice ": dragule, acum tu o sa te bagi sclav la banca pe zeci de ani, din cauza ca eu am fost atat de imbecil incat sa te aduc pe lume, chiar daca nu dispun de bani sa te cresc si sa te educ ? Adica, in realitate, transfer responsabilitatea de parinte, pe umerii adolescentului ( sa munceasca si sa-si plateasca el taxele scolare, cu dobanda la banca ! )
   Of corse, ca asteapta sa-i arati respect : ca doar nu s-a puit degeaba !


Se poate si mai rau, of corse. Unii nu isi permit sa creasca plozii, da' puiesc intr-o veselie, insa altii nu-si permit financiar nici macar sa-i conceapa !
Da, exista si specimene d'astea : au facut datorii enorme la banca, sa-si plateasca tratamentele de fertilitate.
    Mie imi da cu rest : daca nu iti permiti sa puiesti, ca esti rupt in coor, de ce dracu' puiesti ?


Un cuplu de 40 de ani, voiau sa puiasca, da' fara succes. Asa ca au comandat cateva serii de fertilizare in vitro, care au costat 45.000 %. Bani pe care, bineanteles ca nu ii aveau. Da' nu conteaza, ca toti imbecilii din societatea umana, dau navala sa consume / cumpere si daca nu isi permit : pentru asta s-a inventat datoria la banca.
    Asa ca, si-au cumparat si ei un borac, cu 45.000 $ imprumutati de la banca. Pe langa asta, mai aveau datorie ramasa pe linia de credit, inca 34.000, plus creditul imobiliar 365.000 $. Adica, in total, de 2 ori mai multa datorie, decat venitul brut anual, al amandurora.

Acuma, se trag pe coor si stau cu gheata in spate, cum se vor descurca sa plateasca datoriile, daca femeia va trebui sa-si ia concediu de maternitate ?


De ce s-au impovarat cu datorii pe care abia le pot duce ? Pentru ca au visat sa aiba o familie, si au trebuit sa aleaga intre a avea bani, sau a avea boraci ( dar fara bani ). Si ales saracia si boracii.
   Nu, nu conteaza ca isi chinuie plozii in saracie. Nu conteaza nici ca daca unul din ei va ramane fara job, se duce dracu' sandramaua lor de familie. Pentru ca da, datoriile lor se intind pe 20-30 de ani, si nu aduce anu' ce aduce ceasu'. Insa, pentru inconstienti, oricum nu are importanta : ei au vrut boraci si i-au facut. Mai departe .... 'Menzo cu mila ...


Va imaginati ca sunt singuri ? Nu ... mai sunt o gramada ca ei ! 9 din 10 canadieni vor sa puiasca. 11,5 % - 15,7 % experimenteaza infertilitatea, insa fertilizarea in vitro costa in Rai.
Depinde in ce zona a Raiului traiesti, o singura fertilizare in vitro, costa intre 4.500 - 8.000 $ plus alti 2.000 - 7.000 $ pentru medicamentatia necesara. Doar o mica portiune din aceste sume pot fi acoperite de asigurarea medicala extinsa ( de la job, pentru norocosi ) sau de asigurarea de stat ( pentru ghinionisti ).


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.