Doctor Yourself

Wednesday, December 19, 2012

Procesul vrajitoarelor

                  In fiecare ziar, gasim pagini intregi cu anunturile vrajitoarelor.


La fel ca vrajitoarele din Romania ( da' eu cred ca's doar tiganci ), rudele lor de singe indian, vind canadienilor, aceeasi vrajeala, despre cum iti rezolva problemele, iti dau solutiile corecte, capteaza spiritele rele, indeparteaza magia neagra si iti da, imediat, 100 % protectie pe viata.


Monica e stapina tuturor spiritelor de Haloween, si le pune sa lucreze doar pentru tine : in schimbul sumei de bani potrivite, of corse ! Drept urmare, iti poate vedea trecutul, prezentul si viitorul, iti poate rezolva orice problema, in orice domeniu.


   Si daca gem ziarele de anunturile escrocilor, rezulta ca e plin de fraieri tepuiti .


Un nene, a apelat la Ingerul dragostei, ca sa-i aduca inapoi fosta prietena si pentru ca formatia sa de muzica, sa devina cunoscuta.


Dupa vizite repetate la Ingerul Dragostei, fosta prietena tot nu s-a intors la el, iar formatia lui de muzica, tot necunoscuta a ramas. Singura diferenta este ca individu' a fost fraierit cu 11.000 $ .
    Politia zice ca nu e singurul canadian fraierit de vrajtoare.


Exista o lege mai veche de 100 de ani, care protejeaza ( in teorie ) canadienii de false vrajitoare si false ghicitoare. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel/


Problema e ca lege apedepseste doar falsele vrajitoare : adica alea care se pretind a fi vrajitoare , dar nu sunt.
Politia spune ca nu sunt foarte multe cazuri de fraieri care vin sa denunte vrajitoarele, din cauza ca ei ... chiar cred in ele. Chiar si cand politistii incearca sa le deschida ochii si sa le explice ca au cazut victime unor escoci .... n-au nici un spor. Credinta in magie e mult mai puternica decit simtul realitatii .

Purtatorul de cuvint al politiei, lamureste vrajeala aia de lege : ghicitul pentru bani, e perfect legal in Rai. Devine escrocherie, doar daca ghicitoarea il sperie pe client ca sa scoara bani de la el. Legea protejeaza vrajitoarele reale, dar le incrimineaza pe cele false.
    Pai si cum stim care vrajitoare e pe bune si care e escroaca ? Ei bine, nu stim. Ca nu trebuie sa treaca testul Randi http://skepdic.com/randi.html   atunci cind li s-a eliberat licenta de practica.


Daca tot nu putem stii care-i vrajitoarea buna si care-i cea rea, s-a umplut Raiul de vraji si blesteme. Politia spune ca in comunitatea chineza sunt o gramada de ridicatori de blesteme, ce abordeaza oamenii si ii avertizeaza ca au un blestem si ei ii pot ajuta.
   Teapa a ajuns in puncte culminante in Vancouver, unde se vind bratari norocoase de jad si sticle cu apa mistica binecuvintata . Politia a avut doar 7 cazuri raportate in Vancouver : vorbim de 100.000 $ ...


In Ontario, cazurile sunt si mai putine : intre 1999 - 2010, au fost acuzati de falsa vrajitorie doar 5 oameni.


In urma cu mai mult de 10 ani, politia face araiduri pe la ghicitori si cititori in palma, insa astazi, e doar optiunea clientului, daca ii reclama sau nu : asa zice purtatorul de cuvint al politiei din Vancouver.


Insa, una e sa fii acuzat de falsa vrajitorie si alta e sa fii ... condamnat. Ca intervine povestea cu drepturile omului : adica fraierul, are dreptul sa creada in vrajitoare.

 Iar acuzatorii trebuie sa dovedeasca, in afara de orice dubiu, ca escrocul NU are puterile pe care le clameaza . E clar ca, canadienilor le lipseste orice urma de logica elementara  : cum sa dovedesti ca ceva NU exista ? E imposibil !
Lipsa oricaror dovezi  despre existenta a ceva / cuiva, este tocmai dovada ca nu exista ! Practic, legea taie acuzatorilor, orice tentativa de acuzare a vrajitorilor : Raiul escocilor ...


De bun simt de de logica elemntara ar fi ca vrajitorul sa faca dovada ca are puterile respective : adica pur si simplu, ca intr-adevar, vinde serviciile pe care pretinde ca le vinde.
Ca sub legea asta idioata, e ca si cum vanzatorul de la supermarket imi zice ca mi-a vindut cartofi, imi incaseaza banii, dar eu tot cu cosul gol raman. Pai sa dovedesc ca el nu mi-a vandut cartofii !


Cititorii ziarului, vor mai mult : pai daca incriminati vrajtoria ca fiind o teapa, ar trebui sa incepeti cu inceputul .... cu religiile si cu preotii. Care si ei, tot superstitii si promisiuni vand, de prostesc poporul.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.