Doctor Yourself

Monday, December 3, 2012

Politically correct

In Rai, treaba cu politically correct e litera de Evanghelie. Insa, cind mai multe " politically correct" se lupta intre ele in instanta, atunci devine funny : oricare ar cistiga, cealalta parte tot discriminata ar fi. Ori in Rai, nu se poate si nu se exista discriminare legala. Ne aflam in fata unui paradox legal, din care sistemul are o singura scapare eleganta :  intelegere intre parti.


Tanti Faith s-a dus la o frizerie de barbati, sa se tunda. Cum frizerul nu stia sa tunda feminin, tanti Faith i-a zis ca nu-i problema, sa o tunda ca pe barbati.


Asta a fost momentul in care i-au spus femeii ca musulmanilor le este interzis sa atinga o femeie care nu este membru al familiei.
Pai daca ai fobii religioase, de ce ti-ai luat job in care sa lucrezi cu publicul ? Aici incepe dilema : avem de-a face cu drepturile religioase , vis-a-vis de discriminarea din cauza genului si drepturile omului. Femeia a facut plingere catre Tribunalul Drepturile Omului Ontario, ca au refuzat aia sa o tunda pentru ca e femeie.


Pe alta parte, frizerul o tine dunga, ca i se violeaza drepturile religioase daca il forteaza sa o tunda pe femeie.
E mai mutl decit limpede, ca astia cu religia lor, au sarit calul. Fiind un stat declarat secular ( cel putin la nivel declarativ, ca in realitate... ), ar trebui ca religia pur si simplu sa fie inexistenta. Nu poti vorbi despre ceea ce oficial nu exista. N-ai cum sa invoci ca ai drepturi asupra a ceva inexistent.
    Vrei religie, esti liber sa crezi ce vrei, sa faci ce iti dicteaza zeii ( in casa si la biserica ta ) , insa traind intr-o societate seculara, te conformezi regulilor ei. Consideri ca nu poti, pai nu te faci frizer, ca trebuie sa ai de-a face cu femeile, iar tu ai fobie religioasa la femei : te faci soarece de birou, te faci orice altceva, in care sa n-ai contact cu femeile.

Daca eu am fobie de caini, nu ma duc sa lucrez la Pet-shop, si apoi sa clamez ca e dreptul meu sa fie tinute animalele de parte de mine, ca am fobie, religia imi inyerzice, bla-bla. Adica e de minimum bun simt. Da' religioasii n-au bun simt, ci considera ca toata societatea tre' sa stea in genuchi in fata lor, ca sa le respecte aberatiile religioase. Ca ei se inchina la zei. So what ?

Nici asa nu poti trai in societatea seculara ? Pai du-te si traieste in societati religioase, cum fac amishii ! Aia nu se bat cu pumnul in piept ca au drepturi religioase , iar societatea trebuie sa le respecte aberatiile, ca ei au "drepturi ". Pur si simplu au avut bunul-simt sa-si intemeieze comunitati in care sa traiasca dupa cum au ei chef : sau zeii lor.
    Insa este o mizerie fara seaman si tupeu nemasurat, sa refuzi a-ti face jobul, pentru ca tu ai interdictii religioase : da' ce, te-a obligat cineva sa alegi un job pe care nu-l poti face ?  Esti incap[abil sa-ti faci jobul ( indiferent din ce motive ), iti scrii demisia. Nu iti scrii demisia, atunci iti asumi faptul ca orice client iti poate cere socoteala in instanta : pe buna dreptate.
  

Frizerul o tine dunga pe a lui, ca nu vre asa schimbe nimic, din ceea ce religia ii spune sa faca si sa nu faca. Pai da-ti demisia si angajeaza-ti frizeri care sa nu aiba fobii religioase .


Prin urmare, frizerul a venit cu solutia de compromis : sa vina femeia la frizerie, iar el va aduce un frizer fara fobii religioase, care sa o tunda.


Femeia insa cere tribunalului, sa-l forteze pe frizerul cu pricina ... sa o tunda. Mi se pare corect. Ca d'aia te-ai facut frizer, ca sa tunzi oamenii, nu sa pui pe altul sa o faca in locul tau.


Mai mult : femeia vrea sa tribunalul sa forteze frizeria, sa ofere servicii pentru ambele sexe si sa posteze afara un semn in care sa scrie asta. Iar tribunalul se afla intre ciocan si nicovala, ca oricum ar face, tot de gard o da.
    In mod cert, se exagereaza cu "drepturile" inchinatorilor la zei.


Americanii sunt mult mai normali la cap ( nu credeam sa ajung vreodata sa spun asta ) :

un judecator din Santa Monica a refuzat unui grup crestin, sa isi puna jucariile religioase ( incluzind scena nasterii zeului Gizas ) in parcul orasului. 


Consider ca e 100 % corect : SUA e stat secular, deci religia n-are ce cauta in spatiul public. Muta-ti zeii la biserica, si in spatiul tau privat. Pune-ti papusile la tine in curte.


Canadienii, nici nu isi pun intrebarea, ce dracu' ar cauta papusile religioase in spatiul public, in fata primariei ?  Si apoi se mira ca proasta in tirg, ca in fiecare an, papusile sunt vandalizate : de 6 ori, in ultimii 7 ani. De ce oare ?


Scena cu papusi, amplasata in centru in Torontesti, exact in fata primariei vechi, a fost vandalizata . Era scena cu Maria, Iosif si boracu' Gizas inconjurati de animale. Vandalii au rupt geamul de plexiglass si au smuls capul oii !
    E a 6 oara in 7 ani, cind papusile au fost vandalizate. Pai poate ar trebui sa-si tina papusile in ograda bisericii !


Nenea Dominic, din nu's ce grup catolic ce instaleaza in fiecare an papusile in spatiul public, a declarat pentru Toronto Star ca va costa 1.000 $ sa repare oaia si geamul. Si mai declara nenea ca vandalismul a fost "deliberat" si este "crima de ura" ( sa traduceti voi mai bine, balaria asta ).


Cititorii ziarului, cu capul pe umeri, se declara dezgustati ca au pus papusile religioase in spatiul public. Si se declara dezgustati ca, crestinii ( sorry pt cacaofonie, da' nu stiu sa o sucesc altfel ! ) incearca sa indese cu de-a sila, religia lor, pe gitul populatiei. Nu conteaza cit de multi oameni se declara inchinatori la zei, Canada NU este stat religios.


Alt cititor spune cum Canada e stat secular, ceea ce inseamna ca guvernul si toate functiile publice, sunt separate de religie. Instalarea simbolurilor sau a imaginilor religioase nu ce cauta in spatiile publice.


Tot cititorii vin si cu solutii de bun simt : poate ar trebui sa va afisati papusile pe proprietatea bisericii, in loc sa le puneti pe proprietatea guvernului ?  Nu-i treaba guvernului sa promoveze religia si cititorul declara ca il doare in coor ca au fost vandalizate papusile.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.