Doctor Yourself

Sunday, December 2, 2012

Medicale

Dezastrul din sistemul sanitar din Rai, deja in cunoastem : da' intotdeauna e loc de mai rau .

Tanti Vilma Serrano, 44 ani, are probleme renale in ultimul stadiu si are nevoie de transplant de rinichi. A gasit un donator in El Salvador, ruda prin alianta, care a trecut toate testele medicale si e considerat donor viabil. Doar ca nu i se va voie sa intre in Canada ...


Donatorul are 38 de ani si i-a fosr de 2 ori refuzata viza, ca sa vina in Canada pentru mai multe teste medicale si un posibil transplant.


Canadienii spun ca nu i-au dat viza, pentru ca omul nu a putut face dovada ca va parasi Canada, dupa expirarea vizei de vizitator. ( Da' bine ca primesc tigani din Ungaria si Romania, cu miile, pe post de refugiati ).

Personalul medicalde la Toronto General Hospital spune ca femeia are disperata nevoie de transplant. Au scris o scrisoare catre cei de la Imigrari, in care aratau ca nici un rezident canadian nu va fi dezavantajat daca acest potential donor va veni in Canada sa-si doneze rininchiul" .


Femeia face dializa de 5 ori pe zi si nu are cum sa se deplaseze si nu poate decit sa spere ca cei de la Imigrari se vor indura sa-i dea viza donatorului.


Nici ceilalti canadieni nu sunt mai fericiti, desi n-au nevoie de donatori : 90 % sustin infiintarea unui canal de comunicare, unde sa poata face plingeri .


Pina atunci, pacientii canadieni, se descurca asa cum pot, cu ceea ce au la indemina : filmeaza cu camera ascunsa personalul medical, incercind sa faca rost de dovezi despre cum au fost tratati.


Mai multe spitale canadiene au raportat ca personalul medical e filmat de catre pacienti si rudele lor, iar filmarile sunt folosite ca dovada nr. 1 in plingerile facute importiva lor. Iar chestia cu filmatul pe ascuns, a devenit o moda printre pacienti.


Cum string canadienii dovezi impotriva cadrelor medicale ? Cum pot ! Cu smarphone si camere ascunse in jucarii, ceasuri si alte obiecte.


Practica nu e ilegala, insa spitalele cauta solutii pentru interzicerea filmarilor ( de ce, oare ? ) .


Spitalul Sunnybrook deja a introdus o politica de interzicere a filmarilor fara consimtamintul personalului medical. Orice, pentru ca pacientul sa fie lasat faradovezi, in imposibilitatea de a-i acuza cu ceva.


Pacientii spun ca e dreptul lor de a filma ( pina la urma, e singura lor aparare ) si ca de fapt, spitalele ar trebui sa incurajeze pacientii sa filmeze personalul medical. Mda. Doar ca asta ar insemna mai multe procese pe capul spitalelor , si nimeni nu vrea sa-si bata singur cuie in talpa.


Pina la urma, pacientii filmeaza cam degaba, ca doctorii sunt Dumnezei in tara asta : un chirurg din Windsor a eliminat " din greseala" sinul sanatos al unei paciente iar Colegiul Medicilor a decis ca nu e cazul sa fie disciplinat .


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.