Doctor Yourself

Friday, December 7, 2012

Labour of love

Pe masura ce in Rai joburile devin tot mai greu de gasit si esti fortat sa accepti orice mizerie de job necalificat si prost platit, pe atit, propaganda devine tot mai agresiva. Si incearca sa ne duca cu presu', despre cum nu conditiile de la job sunt problema , ci ... tu insuti !
    Cind ceva nu merge bine, intotdeauna tu esti singurul vinovat : societatea e floare de crin. Asa ca ... inceteaza sa mai fac o drama din faptul ca ai un job de cacat

Inceteaza sa te mai intrebi daca meriti mai mult . Din moment ce esti aici, rezulta ca asta meriti. Iti meriti soarta de mizerie. Asa ca, e timpul sa-ti infiintezi un jurnal al multumirii, in care sa scrii ca ai dreptul sa existi si dreptul sa excelezi ( daca ai unde )...
   Repeta dupa mine : " viata e minunata, iar eu sunt multumit " . Continua sa repeti minciunica, pina vei ajunge sa crezi in ea.


Sa vorbesti despre faptul ca nu ai destul timp pentru tine, ca nu ai suficienti bani, ca nu ai suficient ( orice vrei tu ) e tabu, pentru ca acumulezi ginduri negative.
Si ce daca ? Adica propaganda imi spune sa refuz a constata realitate, pe motiv ca ....nu arata bine ( adica ma baga in depresie ).

Ce-i de facut ? Propaganda ne spune sa aplicam metoda biblica " Fericiti cei saraci cu duhul " ...  Adica sa facem pe prostu', pentru ca suntem mult prea prosti ca sa ne dam seama singuri ce este suficient pentru noi si ce nu. De ce sa ne batem capul cu asta, cind propaganda ne spune noua ce este suficient pentru noi ?
Iar propaganda, tocmai ne-a spus sa incetam sa ne mai plingeam, si sa incepem a ne simti recunoscatori si multumiti cu ce avem. Ca ei stiu cel mai bine, ce e bine pentru noi !


   Nu stiti cum sa faceti asta ? Nu-i bai, ca tot propaganda va scoate din ceata :


                      Lectie pentru nemultumiti : cum sa devii fericit la job !


Cel mai important e sa simti pasiune pentru job. Daca nu iubesti ceea ce faci, de esti aici ? ( Poate pentru ca am nevoie de bani, sa platesc chiria ? )

Popaganda confunda in mod intentionat pasiunea pentru un anume subiect, cu " a sta 8 ore subaltern la job " . Sunt doua lucruri complet diferite si fara legatura intre ele. Trebuie sa fii complet spalat pe creier ca sa iubesti sa faci pe sclavul 8 ore / zi , indiferent care ar fi el.


Acum, ca esti un sclav care isi iubeste lantul, the next step este " morcovul atirnat in fata magarului ". continua sa speri, ca intr-o zi, cineva te va baga in seama si te va avansa intr-un job mai bun. Speranta face din tine un sclav eficient, ca iti da un scop pentru care sa tragi la jug.


Next step este sa bati cimpii cu gratie, floricele pe campii ... Viseaza in roz ca firma la care muncesti, te va considera atit de valoros, incat sa te scoata din jobul de cacao si sa iti plateasca studiile : asta, in loc sa angajeze pe altcineva, direct scolit si cu experinta pe care ei o vor.


Nu uita : crucial in obtinerea fericirii la locul de munca, este ... sa nu gindesti critic. De fapt, ideal e sa nu gindesti deloc. E musai sa gindesti pozitiv la locul de munca. E neaparat nevoie sa zimbesti ca oligofrenu', ori de cite ori iti iese in cale o fiinta umana : pentru ca nimeni nu vrea sa vada oameni care n-au o atitudine pozitiva si nu au incredere in ei.


   Acum ai atins perfectiunea : esti un adevarat workaholic ! La fel ca tanti asta :


Tanti Licia Ronzulli, parlamentar in Parlamentul European, din 2009 din partea Italiei aduce cu regularitate in Parlament boracu'. Il aduce cu ea la munca, inca de cind era proaspat fatat : 6 saptamini !

Momzillele, pina nu isi dau in petic, nu se lasa. Propaganda le-a dresat ca ele sunt zmei paralei si le pot face pe toate din mers : si sa fete, si sa creasca boracii, si sa munceasca si sa fie mame model, bla-bla. Iar ele chiar cred asta.
Daca tot i-a trebuit borac, nu inteleg de ce nu sta acasa sa-l creasca, pentru ca ala are nevoie de mama. Vrei sa fii mama, pai stai cu plodul de fusta si petrece-ti timpul cu el, ca are nevoie de atentia ta.

Daca vrei sa muncesti, nu mai pui, si munceste 8 ore/ zi si asta e. Ca e o mizerie fara seaman sa te puiesti, si apoi sa-l dai pe mina unor straini sa-l creasca, pentru ca tu trebuie sa mergi la munca sa faci bani, ca n-ai din ce trai. Daca n-ai timp sa stai cu plodul sa-l cresti, de ce il mai faci ?


Da' sa vrei sa fii mama minune, si sa vii la munca cu boracu' de fusta, asta e o mizerie fara seaman. Nu inteleg de ce ii este permis. E cel putin hilar sa consideram camai poate fi atenta la ce se discuta in Parlament, cind chiraie boracu' si o deranjeaza din 2 in 2 minute, ca vrea atentie sau se plictiseste.
  
Ce zice mama minune ? Spune ca isi aduce boracu' la munca, pentru ca vre asa petreaca cu el, cit mai mult timp. Pai stai cu el acasa !
Si apoi, se mira, de ce oare, toti vor sa ii ia interviuri de cind a inceput sa-si aduca boracu' in Parlament ... Poate pentru ca au dubii ca mai poti fi eficienta la job, da' se tem sa o spuna cu voce tare, din cauza dictaturii si extremismul Momzillelor ?


Da' femeia asta n-are sefi, care sa-i evalueze munca la job si sa-i spuna ca boracu' n-are ce cauta in Parlament ? Sau sa-i dea un concediu prelungit, sa-si creasca boracu' ?
    Tanti spune ca atunci cind boracu' face circ in sedintele Parlamentului, iese cu ea afara. Intrebarea de bun simt este : poporul de ce dracu' te plateste, ca sa faci pe baby sitterul pe holul Parlamentului ? Si cind fac asta, nu deranjezi sedinta ( racneste boracu', parasesti sala, etc ) ?


Cit stai afara sa calmezi racnitorul, nu pierzi ceea ce se discuta in sedinta ? Cum votezi, in orb ? Sau voteaza boracu; inlocul tau ?

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.