Doctor Yourself

Thursday, December 6, 2012

Gift Guide

Se apropie Craciunul, canadienii umbla de nebuni prin mall-uri sa cumpere cadouri pe datorie. Si daca tot sunt dresati sa-si cheltuie si ultimul cent, nu se face sa-i lasi de capul lor, in loc sa-i pastoresti indeaproape si sa le spui ce sa cumpere : mai intai trebuie sa afli citi bani intentioneaza sa cheltuiasca pesntru asta.


Conform cu RBC Canadian Consumer Outlook, 82 % din canadieni se afla in starea de sarbarori : adica de a face cadouri. Ei intentioneaza sa cheltuie in jur de 1.182 $ fiecare, pentru cadouri, decoratii, distractie si calatorii. Suma e putin mai mica decit anul trecut, cind planuiau sa cheltuiasca 1.251 $ .


Canadienii care vor cumpara cadouri, intentioneaza sa cheltuiasca pe ele, 629 $  : mai putin decit anul trecut ( 640 $ ), dar mai mult decit in 2010 ( 624 $ ). Canadienii mai intentioneaza sa cheltuiasca mai cumpatat cu alte cheltuieli desarbatori, altele decit cadourile : in jur de 553 $, mai putin cu 10 % decit anul trecut ( 612 ).

Mai mult de jumatate din canadieni ( 56 % ) intentioneaza sa finanteze cheltuielile de sarbatori, din economiile proprii, iar 1 din 5 ( 25 % ) vor sa cumpere pe datorie ( carti de credit ). Oricum, aproape un sfert ( 23 % ) spun ca habar n-au despre cum vor plati pentru cheltuielile de sarbatori.


Primul pas este sa le oferi bani de cheltuiala : daca se poate, cu dobinzi  si conditii inrobitoare.

                  Dupa care vii si ii inveti pe ce sa-si cheltuiasca banii :Si de aici incepe manipularea : daca tot cumperi cadouri, de ce n-ai cumpara d'alea " green" , de 2-3 ori mai scumpe, dar la moda ?


De ce sa faci cadouri green ? Pentru ca asta va inspira oamenii sa traisca sanatos, sa faca lumea un loc mai bun, sa sustina oamenii buni si mai ales corporatiile " bune" si alte bulshit-uri de soiul asta, in care numai imbecilii cred cu adevarat.

Nu iti permiti sa cumperi cadouri green ? Nu-i bai ! Merge si cu green d'ala facut in casa : important e sa ne ajute sa fim bine green-washed pe creier . Asa ca, fa niste fursecuri , sau ofera-te sa stei de paza la boraci. Sau da-le un gift certificat : daca se poate, tot green.


Fa cadouri ( green ), care iti vor da incontinuu ceva : sticle de apa refolosibile, niste plase de pinza, sunt cadouri minunate, daca le umpli cu fructe sau vegetale.


La final, nu uita sa ambaleazi toate cadourile, in hartie de ziar : pentru ca e green !


Acum, ca am aflat cum canadienii sunt in starea de a darui, orice, oricum, oricum.... inclusiv hartia de ziar, e bine sa continuam a-i manipula mai departe.
    Le aratam reclame cu plozi saraci din Africa, ce au nevoie de banii tai , exact acum, cind tu esti cel mai dispus sa daruiesti .
E important sa nu punem in reclame, plozi chinuiti, plinsi, rupti sau anorexici, care sa-ti rupa inima in doua, asa cum presa ne-a obisnuit pina acum. De Sarbatori, punem in reclame, numai plozi fericiti : ca nu cumva sa se duca dracu' Christmas mood-ul canadianului, si sa-i dispara instantaneu cheful de a arunca cu banii in stinga si in drepta.


Next step : e timpul sa vedem daca manipularea a functionat, si facem un chestionar, in care ii intrebam pe canadieni daca intentioneaza sa dea bani de pomana asociatiilor de caritate.


Manipularea ieftina, intotdeauna functioneaza la prostime : conform unui chestionar facut de Harris Interactive, comandat de World Vision ( organizatie de caritate ), rezulta ca 63 % din canadieni, intentioneaza sa dea bani organizatiilor de caritate.


Mai mult de 3 sferturi din canadieni au dau sau au primit cadouri caritabile. In 2012 a fost primul an in care canadienii au dat si au primit mai multe cadouri caritabile decit americanii.
    Mai mult de 70.000 canadieni, au cheltuit mai mult de 14 milioane $ pe cadouri caritabile.

Acum ca stim exact cum stau lucrurile, ramine doar sa le servim in ziare, o brosura, in care sa le sugeram unde si cum si mai ales .... CUI, sa-si  doneze banii.

Mai intai, le servim bulshit-ul binecunoscut, despre cum poti tu schimba lumea si o sa faci din rahat, bici, daca donezi 2 lei, unor ... intermediari. Ca intotdeauna e vorba doar de intermediari ( organizatii caritabile ).


Si tu esti sarac si n-ai bani de aruncat ? Pai nici nu-i nevoie sa fii bogat, ca sa ne imbogatesti pe noi ...


Primim orice cent, ultimul dolar, orice ! Important e sa dresam populimea ca sa doneze bani in mod constant  : mentalitatea conteaza, iar donatiile grase, vor aparea si ele.


Nu stii unde sa donezi banii ? In Canada sunt 85.000 asociatii de caritate ( s-au adunat aici, ca mustele la cacat ) si toti vor banii tai ! Brosurica aia cu rol de indoctrinare, avea citeva pagini cu adresele unor asociatii de caritate : ca sa-ti alegi chiar acum, pe loc ...


Luate impreuna, organizatiile de caritate si cele sociale non-profit, sunt in numar de 165.000 in Canada si fac 106 bilioane de dolari. Adica 7,1 %  din P.I.B. si au nevoie de ultimul tau banut.


Nu uita sa treci la beneficiarii politei tale de asigurare de viata ... asociatiile caritabile ! Ti-am spus doar, ca iti vor si ultimul tau banut !


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.