Doctor Yourself

Tuesday, December 11, 2012

Democratie

In Rai, situatia se inrautateste pe zi ce trece : mincarea se scumpeste si la anu'


Raportul " The Food Price Index " de la Universitatea Guelph, prezice ca va creste pretul carnii, brinzei , oualor si a painii in 2012, iar cantinele saracilor vor avea numere record de canadieni saraci.


Mai grav este ca nu exista rezerve de mincare pe piata ," just in case ". Adica, orice dereglare a productiei de mincare, se va simti mult mai puternic pe piata canadiana ( in lipsa oricaror rezerve pentru zile negre ). Cu alte cuvinte, suntem complet descoperiti .


Raportul prezice cresterea pretului la carnea de vita cu 4,5 % iar la carnea de porc, cu 6,5 %, datorita cresterii pretului cerealelor cu care hranesc animalele.
Ouale, vor creste cu pina la 3,5 % - 5 % , iar cerealele vor creste cu 1,4 % - 2,7 $, iar vegatalele, fructele, nucile si pestele vor creste intre 1 % - 3 %

In ciuda scumpirilor, se asteapta ca, canadienii sa arunce o gramada de mincare, mai mult ca niciodata : intre 40 % din cit cumpara. Deja ei au aruncat 38 % .
Pai mi se pare firesc sa arunci asa multa mincare, daca o cumperi si e atit de execrabila, incit nu o poti inghiti ! Si noi, aruncam o gramada de fructe, din cauza asta.


Si cum se traieste tot mai greu, masinile la mina a doua devin din ce in ce mai cautate. Prin urmare, preturile cresc :


Preturile la masinile second hand au crescut din 2009, chiar in plina criza. Prin contrast, vinzarile la masini noi, n-au mai crescut din 2010. Judecind dupa inflatioa de reclame la masini din ziare, vinzarile de masini noi, au cam scazut in utlima vreme.


In schimb, au crescut vinzarile la obiectele ieftine : cele mai ieftine din Rai . Dollarama e un lant de magazine cu marfa chinezeasca, 1 $ bucata ( intre timp, preturile au mai crescut ), insa tot sunt mai ieftine decit in orice magazin.Dollarama continua sa se extinda : 75 de magazine noi in anul urmator, dupa ce in acest an au deschis 52 noi magazine.


Dollarama spune ca profitul net pe ultimele 3 luni care se afirsesc in octombrie, a crescut cu 23 $, adica 51,5 milioane. Anul trecut in aceeasi perioada, au incasat doar 41,8 milioane.


Prin urmare, canadienii ies la pensie cu 2 ani mai tarziu decit obisnuiau sa o faca. Pentru ca nu mai reusesc sa stringa suficienti bani, ca sa isi permita pensionarea.Statistics Canada a publicat date care arata cum canadienii muncesc cu cel putin 2 ani mai mult, inainte de a iesi la pensie, comparativ cu 10 ani inainte. Asta e valabila pentru toate nivelele de educatie ale canadienilor.


In conditiile de criza totala din Rai, eu zic sa se bucure ca au unde sa munceasca. Statistic Canada a publicat cifrele pentrru cresterea economica din iulie si septembrie. Ei spun ca economia a "crescut" cu 0,6 % , insa economia SUA a crescut in aceeasi perioada, cu 2,7 % .Un studiu facut de banca BMO, arata ca 40 % dn canadieni nu au incredere ca vor putea economisi banidin care sa traiasca la pensie, asa ca se bazeaza pe valoarea casei, ca sa se poata finanta la batrinete. Adica , asa cum se obisnuieste prin Rai, isi vor vinde casele si se vor muta cu chirie, si vor trai din banii incasati.
    Singura problema e ca bula imobiliara sta sa crape : o sa se duca dracu' banii pentru batrinete ai canadienilor .


Prin urmare, canadienii sunt din ce in ce mai putin incintati de democratie si politicieni.


Canadienii sunt mult mai putin incintati decit acum 8 ani in urma, despre felul in care functioneaza democratia in Rai, iar Membrii in Parlament sunt cei mai blamati


Satisfactia a scazut cu 20 % , conform unui chestionar facut de organizatia caritabila, Samara .


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.