Doctor Yourself

Tuesday, November 6, 2012

Scolile religioase


In Rai, sunt doua tipuri de scoli " de stat " : alea laice, cotate ca cele mai proaste, pentru ca plozii nu sunt invatati mai nimic, si scolile catolice. La scolile catolice e inghesuiala mare, pentru ca au reputatia ca ii mai invata cite ceva si pe plozi .Numai ca musai sa prezinti certificat de botez al plodului, in religia catolica ( daca aveti vreun prieten mai barbos, care stie sa scrie frumos si are simtul umorului ... problema s-a rezolvat ).

Problema e ca scolile astea religioase ( catolice ) functioneaza pe bani publici. De curind, canadienii au ridicat problema ca e discriminatoriu fata de alte religii. Asa ca au propus Curtii Supreioare de Justitie sa-i taie de la banii publici.


Ei spun ca daca esti de alta religie si iti trimiti plodul sa invete la scolile catolice, va trebui sa platesti taxa de scolarizare din buzunar. Si ce daca scoala aia catolica traieste din bani publici, adica si din taxele tale ? Daca esti de alta religie, esti pedepsit ...sa platesti taxa.Da' cum sa iti trimiti plodul sa invete la o scoala religioasa ? Sa-l indoctrineze de mic ...

 Sunt mai mult de 650.000 elevi la scolile catolice in Ontario, comparat cu 1,3 milioane elevi ins colile publice. Iar scolile catolice primesc 1 treime din fondurile provinciei pentru educatie : 24 de bilioane de dolari.                  Ce invata plozii la scoala catolica, ne povesteste un parinte :

O scoala catolica din Toronto a dat elevilor de clasa a 9 a un test grila, la geografie, in care trebuiau sa spuna cine a creat planeta . Si aveau de ales dintre Zeus, D-zeu, extraterestri si Hercules.
Pe bune ? Cu asta isi pierd ei vremea la clasa a 9 a ? 
  

Eleva a adaugat cu pixul, varianta " The Big Bang ", insa profesorul a dep[unctat raspunsul si l-a indicat pe cel corect : God . N-am nici o indoiala ca invatamintul de truma, are cea mai proasta calitate, ever.


Nici scoala de stat nu e mai breaza. Imi povestea cineva, profesor la un colegiu , ca profii de mate, din scolile generale, predau numai la clasa respectiva, pentru ca ... nu stiu sa rezolve problemele de mate, de la clasele superioare ! Daca preda la clasa a 7 a, l-ai pierdut daca il pui sa predea la clasa a 8 a si tot asa... Cum dracu' ajung astia profesori si ce invata la universitate ?

La scolile de stat, elevul a fost trimis inapoi in banca, dupa ce si-a rupt mina. Pe principiul mioritic, " las' ca n-ai nimic " ...


Se intimpla la o scoala din Brampton, unde plodul care si-a rupt mina, a fost trimis inapoi la clasa .

Chiar daca ma'sa a dat scolii noul ei numar de telefon, inca de luna trecuta, dar el nu a fost introdus in sistem . Cum nu stiau sa-i contacteze parintii, protocolul spune ca scoala era obligata sa sune la Children Aid Society, ceea ce nu au facut.


Daca plodul s-a cerut  sa-l retraga de la ore, ca avea dureri, profesorul a refuzat si l-a trimis inapoi in clasa. Cind a venit mama sa-si ia plodul, l-a dus la spital si i-au pus mina in ghips.

Americanii se mira in gura mare, pe pagina articolului, de conditiile proaste di9n scolile din Ontario. Si ne intreaba de ce canadienii nu au la scoala o asistenta medicala, care sa se ocupe de astfel de cazuri ? Cine evalueaza problemele medicale aparute : profesorii, secretarele, dau cu banu' ?
   

In schimb, sunt bani fara numar, ca sa-i cheltuie TDSB-ul ( un soi de Inspectorat Scolar pe Ontario ). Au cheltuit cu 10 milioane de dolari mai mult decit era prevazut, ca sa construiasca o scoala si tot n-au terminat-o. Cam la fel cum fac romanii cu cu autostrazile...


Nu doar ca au cheltuit 10 milioane in plus, da' nici n-au fost in stare sa-i justifice. Dreot urmare, ministrul educatiei, a avertizat TDSB-ul ca va trimite un supervizor care sa puna punct ingineriilor financiare.
    Pai si de ce n-a trimis, in loc sa ameninte doar ? De ce nu a facut ancheta, sa cada capetele vinovate si sa puna banii inapoi, din propriul buzunar ?


Au aruncat cu banii si pe reparatii la suprapret. De exemplu, au instalat o ascutitoare , pentru care spun ca au platit 143 $ ...

       Pina si ministrul educatiei s-a declarat oripilat de risipa facuta de TDSB.


Cititorii ziarului, ridica o intrebare de bun simt : daca toata lumea e atit de oripilata de cheltuielile nejustificate facute de TDSB, cum se face ca nu apare nicaieri in presa, nici un nume, nici o fata ?

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.