Doctor Yourself

Tuesday, November 13, 2012

Salarii de lux

                In Rai, criza e in toi, asa ca orice banut e bine venit  ...


Oficiul United Way al primariei, este sub investigatie, pentru ca au disparut cel putin 50.000 dolari, in ultimii 3-4 ani din banii strinsi din donatii.


Si daca e criza, asta nu ii impiedica pe cei din primarie, sa plateasca enorm de multi bani, pentru contractele incheiate cu constructorii.


Au inceput sa construiasca o linie de metrou in Torontesti. Doar ca muncitorii sunt platiti exagerat de mult : unii dintre ei, sunt platiti cu 3.000 / saptamina ! Adica un salariu de 12.000 / luna !


Plata se face din banii cetatenilor, ca primaria a incheiat contracte " avantajoase " ... pentru contractori ! Salariul minim pe economie este de 10,25 $ / ora. Muncitorii de aici, sunt platiti cu 92 $ - 138 $ / ora, pentru muncitorii care construiesc o extensie a metroului, in valoare de 2,6 bilioane de dolari.


Un muncitor simplu, cistiga la baza 35 $ / ora si poate sa ajunga pina la 92 $ / ora, daca adaugam orele suplimentare, sau pentru ca lucreaza in ture sau in weekend.


In ziua de salariu, 17 $ / ora sunt cotizati la sindicat, iar muncitorul ia acasa mai mult de 3.000 $ / saptamina, pentru 40 de ore de munca.


               Muncitorii, sunt platiti 2 ore / zi pentru drumul intrare-iesire din tunel.


Consilierul Michael Thompson se declara uimit cind a aflat cit de mult cistiga un simplu sapator de tunel si spune ca nu crede ca un canadian mediu, cistiga 92 $ / ora. Mai spune ca ar putea fi angajati mai multi muncitori, ca sa se reduca orele suplimentare si weekendurile muncite, platite muncitorilor.


De ce sunt platiti cu sumele astea fabuloase ? Consilierul spune ca, pentru ca exista semnat un agreement care expira in aprilie 2013. Mai spune ca nu stie cum s-ar putea justifica aceste salarii.
   Reprezentantul TTC ( transportul in comun ), spune ca nu-i treaba lui sa se amestece in agreementul dintre contractori si sindicate. Cercul se inchide si ajungem deunde am plecat : daca, contractorul isi permite sa dea salarii de superlux muncitorilor, rezulta ca incaseaza enorm de multi bani dela primarie. Probabil, mai mult decit face tunelul ala. Cine din primarie a semnat cu contractorii, in ce conditii si de ce ... ziarul trece informatia sub tacere.


In schimb, intotdeauna se mai gaseste un un loc in plus, pentru politicieni : cu cit mai multi, cu atit " democratia" e asigurata ... Prostimea primeste factura de plata .


Ca sa primeasca 30 de noi politicieni in Casa Comunelor, in 2015, ii va costa pe canadieni in jur de 34,5 milioane de dolari. Costurile sunt deja votate, aprobate.
19,3 milioane de dolari anual va costa munca celor 30 de noi MP, iar inca 15,2 milioane de dolari va costa campania electorala pentru alegerea lor.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.