Doctor Yourself

Wednesday, November 28, 2012

Safety regulation


N-am sa povestesc aici despre cum a lucra in mediu toxic, te imbolnaveste : ca n-are sens. Se intimpla in toate tarile . Ziarul vorbeste despre cum in Rai, conditiile din fabrici sunt lasate la mina si bunul plac al angajatorului : bani sa iasa, ca sclavi care sa stea la coada la poarta fabricii, se gasesc gramezi. Sat fara caini.

Un studiu de 6 ani, publicat in jurnalul Enviromental Helath, trage concluzia : femeile care lucreaza in industria plasticelor pentru masini, sunt de 5 ori mai predispuse sa se imbolnaveasca de cancer, comparativ cu grupul de control. 


Industria plasticelor in Canada, produce cam 21 bilioane $ anual si are 91.000 angajati, cei mai multi in companii de marime medie.


Cele mai multe fabricute sunt concentrate in sud-vestul Ontario si sunt in majoritate, umplute cu femei, in proportie de 60-80 %.


Ne-am lamurit  cum canadienii invoca treaba cu "safety", ca sa-si promoveze interesele si ca sa isi fac imagine. 
Cind e vorba sa aplice regulile de safety, in detrimentul profitului , intervine treaba cu ocaua cea mica. Directorul general al Canadaian Plastic Industry Association declara ca membri sai, sustin toate regulementele care protejeaza sanatatea angajatilor.
    Angajatii lor, au declarat pentru Star si Center For Public Integrity Washington, ca ei ai foarte putina incredere in aceste reguli de safety.


Angajatii spun ca inspectiile in fabrici sunt intimplatoare, standardele chimice sunt foarte proaste, cee ace inseamna supraexpunerea oamenilor la chimicale - asta e definitia legala.

Dr.Leon Genesove, fizician sef la minister, declara ca angajatorilor le ste cerut sa protejeze muncitorii fata de chimicalele toxice si sa faca propriile teste pentru a stabili nivelel toxice. ( Adica un soi de a pune lupul paznic la oi ).
     Raspunderea de a dovedi ca testele sunt ok, le apartile fabricilor, iar inspectoii se uita ... la teste. Dar testele sunt facute de fabrici, si nu de o terta persoana , fara interese in domeniu ....


Lupii pusi paznici la stina, sunt atit de "eficienti" incit nu stie stanga ce face dreapta : habar n-au ce se intimpla in ograda lor.
     Bob DeMateo a fost pentru 30 de ani, director pentru healt and safety la Ontario Public Service Employers Union si a fost intrebat cit dee util au fost inspectorii de la minister si munca lor, in protejarea muncitorilor din inductria plasticului. Care este nivelul mediu de expunere la toxine, al unui muncitor ? Ce nivel se afla in corpul lui ?
    DeMateo declara ca nimeni nu stie, pentru ca nimeni nu face teste. De Matteo este acum cercetator asociat la York University for the National Network on the enviromental and Women's Health.El mai spune ca unele chimicale prezente in fabrici pot fi periculoase daca intra in organism, chiar si la nivele extrem de mici de expunere.
Provoaca dezechilibre hormonale si sunt legate de aparitia tumorilor canceroase, defecte la nastere si alte belele.


Angajatii spun ca ventilatia locala e foarte slaba iar vaporii, praful si fumul sunt evacuati in afara, doar de catre vacuumuri.
Carol Bristow, a lucrat in industria plasticului din 1989, spune ca multi muncitori nu doresc sa-si confrunte sefii in privinta problemelor de safety, pentru sanatate.


Femeia spune ca mult prea des, femeile dispar din fabrica, iar colegii lor de munca nu afla, decit mult prea tarziu ca e doar un alt caz diagnosticat cu cancer de san.
In 1992, Bristow a fost diganosticata cu cancer in sanul drept, carea a fost eliminat impreuna cu 20 noduli limfatici.


Mai tarziu, a facut o infectie la vezica si o tumoare, ce a fost indepartata in 2010 si din nou, in august 2010. De ce accepta muncitorii sa lucreze ina stfel de conditii ? Pentru ca sunt destul de bine platiti ( 22$ / ora minus taxe. Salariul minim pe economie este 10,25 $ / ora minus taxe ) si pentru ca nu isi gasesc de munca in alta parte.

Cei care au cumparat fabrica, in 2010, declara ca habar n-au de ingrihorarile in cee ace priveste sanatatea muncitorilor, dar ca si-a acoperit cooru' cu actele cerute de guvern, in cee ace  priveste healt and safety.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.