Doctor Yourself

Friday, November 2, 2012

O viata mai buna -2

In Rai, au inceput sa apara articole si studii de tip " aplaudac", menite sa lamureasca prostimea, despre cum se traieste in " the best country of the world", fix ca in sinul lui Avraam .


Un studiu facut de University of Toronto, University of Western Ontario si Mc Gill University, care au studiat generatia a doua de imigranti in USA, Canada si Australia, au gasit in toate cele 3 tari, aceleasi rezultate.


In Canada, predecesorii fiecarui grup de imigranti studiat, au avut un inalt nivel de educatie si joburi foarte bune, comparativ cu a 3 a si mai mult generatie de albi.


Ca raspuns la articolul aplaudac din ziarul canadian, ziarul indienilor din Canada ( Can-India ), a contactat un avocat de imigratie, Michael Niren, sa isi spuna parerea. Ca mi se pare corecta reactia indienilor ( astia sunt singura natie care au singe in ei sa critice sistemul canadian, in mod public, in ziarele comunitatii. ).
     Da' chiar asa, sa-mi spui in fata ca plozii o duc minunat in Canada, cind realitatea e ca e vai de coor-ul lor si nu-si gasesc joburi dupa absolvire ?


 Avocatul de la firma de imigrari le cam bate obrazul canadienilor, si zice ca, nu exista nici o granatie ca imigrantii vor fata plozi de calitate medie, ca sa fie capabili sa p[rinda joburile alea bune, caredau atit de bine in statistica de mai sus.
   A doua intrebare este noile studii arata de fapt, ca a doua generatie de plozi, o duc mult mai rau, comparativ cu parintii lor. Iar studiile, arata ca asta va fi trendul , pe viitor.

 Nu toti imigrantii sunt aplaudaci ( ca unele natii, stim noi care ) si nu sunt incintati sa faca munca grea, dar prost platita, ani in sir sau toata viata ( depinde cum cistiga la " loteria joburilor" si de pilele pe care si le face ). Daca insa, apesi pe coarda emotionala, s-ar putea sa lamuresti citiva naivi : uite, voua imigrantilor, nu va este bine, ca sunteti mai cu cacat in cap, insa plozii vostri o vor duce ca'n Rai .
     Concluzia ? Ne "sacrificam" prezentul, pentru niste promisiuni ... de viitor. O sa ajungem in Rai, pe lumea cealalta ....
In mod cert, numai cineva care sta prost cu logica elementara, poate sa ia de buna, povestea asta " Canada e saraca in joburi, insa e minunata pentru a creste plozi ". Pai si cu ce ii cresti, cu frunze de artar, daca  nu's joburi ?


Ultimul chestionar facut de banca HSBC, pe 5.300 de imigranti din 100 de tari, arata rezultate de tip aplaudac : cum in Canada nu sunt joburi, ca viata in general  e cam mediocra, insa Canada e minunata ca sa-ti cresti plozii. Probabil ca lor li se pare fantastic sa-ti cresti puradelu' din ajutor social , ala de 900 / luna.


Ziarul indienilor ( altul ), a sarit si el, ca studiile astea de tip aplaudac, nu prea se pupa cu realitatea din Canada . Si au sarit pe buna dreptate, pentru ca li se pun in gura vorbe ( in calitate de imigranti ), pe care nu le-ar declara niciodata.

Surveyul spune ca a comparat viata din India cu cea din Canada si a gasit ca piata joburilor e de departe ...mai buna in India decit in Rai, insa of corse, viata e mai buna in Canada.
  

Si cu toate astea, numai 43 % din imigranti, cistiga mai mult in Canada, decit tarile de origine. Cum le poate fimai bine plozilor, cind parintii sunt din ce in ce mai saraci ?

Surveyul a gasit ca 48 % din imigranti, spun ca, conditiile de trai din apartamente sunt mai bune decit ce au avut ei acasa. Pai te cred si eu, ca majoritatea sunt indieni, chinezi, negri ! In ciuda majoritatii colorate, totusi, ramin ceilalti 62 %, care au gasit conditiile de locuit, mai proaste decit in tarile de origine...
     Doar 9 % au declarat ca a fost dificil sa gaseasca o locuinta.


Studiul mai spune cum Canada a fost considerata ca avind un sistem de sanatate excelent ( asta-i chiar gogonata ) si o dieta foarte sanatoasa ( astia sunt cu vaca ). Am scris pe blog articole fara numar, despre ororile din sistemul sanitar si despre mincarea toxica din Rai.
   Mai spune survey-ul, cum 62 % din imigranti spun capetrec mai mult timp cu localnicii , decit cu imigrantii. Aiurea. N-ai timp sa te intilnesti nici cu prietenii, din cauza distantelor mari si din cauza navetei la serviciu. N-ai timp nici sa mori ! Prieteniile se patreaza prin telefon si din cind in cind, cite o vizita . In plus, canadienii sunt asa cum sunt ..


Concluzia la care ajunge surveyul, e hilara : in ciuda vietii grele de imigrant, a salariului mai mic decit l-ar fi putut cistiga in alte tari, imigrantii prefera sa-si creasca plozii in Canada, din cauza ... conditiilor de locuit mai bune ( case de carton ) si a unui mediu mai bun.


Nici macar canadienii nu cred basmele pe care le insira surveyul ala. Iata ce scriu canadienii : ca tinerii canadieni si-au pierdut speranta in viitor si sunt supranumiti " Generatia Nixed.


Spun canadienii, cum tinerii sunt impovarati de datorii si au diplome pe care nimeni nu le vrea. Sunt prost platiti, au joburi pe termene scurte si perspective de pensionare in saracie.  Asta este ceea ce ofera Canada, generatiei tinerilor de 20 de ani.
 Securitatea joburilor este diminuata, creste numarul joburilor temporare, creste costul mincarii, al chiriilor si al taxelor scolare. Peste toate astea, tinerii care azi incearca sa intre pe piata muncii au multmai putine sanse sa se pensioneze cu o pensie de la companie ( luxul suprem in Canada ) decit au avut parintii lor.

Judit Maxwell, fost sef la Economic council of Canada si cntributor la uns tudiu numit " Generation Flux ", declara in ziar, ca daca aduni cele de mai sus, este o justificat sa sune clopotelul de alarma .


Mai spune femeia, ca, consecintele noii realitati economice se va intinde pe zeci de ani. O generatie foarte educata, ce are nevoie disperata sa-si faca un viitor, dar care e impovarata de datorii, de intarzierea intrarii pe piata muncii , intarziere in a-si cumpara case, masini , va avea mare impact in prosperitatea Canadei.


De exemplu, un tinar de 29 de ani care a renuntat la planurile sale sa devin profesor si merge catre doctorat, va avea de platit dupa absolvire, 30.000 $ datorie ( taxele scolare ). Asta inseamna o mare intirziere in a-si cumpara casa, a pui si etc. Ca intai trebuie sa-si plateasca datoriile cu care iese din scoala.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.