Doctor Yourself

Wednesday, November 21, 2012

Medicamente

Helath Canada e autoritatea aia in Rai, care vegheaza pentru sanatatea noastra, in timp ce noi dormim linistiti si visam in roz bombon.


Unii se mai trezesc din transa indusa de drug-cartel, si incep sa faca plingeri catre Health-Canada, carese presupune ca ar trebui sa-i protejeze si sa ia masuri.  Un adolescent din Bolton, s-a spinzurat dupa ce a luat Cipralex, un antidepresiv. Mama sa, a mers pe saitul Helth-Canada si a completat un raport despre efectele secundare ale medicamentului.
  Un pediatru care a vazut prea multe efecte secundare ale unui medicament pentru ADHD, a trimis catre Health - Canada... 25 de faxuri cu raporturi, in 2 luni.


Un nene de 49 de ani s-a sinucis, dupa ce a luat Champix. Sora sa, a trimis un raport cu efectele secundare, catre Health-Canada Toate cele 3 rapoarte descrise mai sus, au fost ignorate. Ziarul Toronto Star, a gasit ca Health-Canada NU investigheaza rapoartele individuale despre efectele secundare ale medicamentelor.


Cercetarile facute de Star's, arata ca Helth Canada nu sapa mai departe ca sa vada ce-i cu cazurile cu probleme ce i-au fost raportate.


Ziarul NUa gasit nici o dovada ca Healt Canada face macar vreo investigatie formala in urma rapoartelor, ca sa monitorizeze mai bine siguranta medicamentelor.


Investigatia celor de la Star arata ca :
--- Aproape 600 ( din 2001 incoace )cazuri de plozi canadieni, sufera de serioase si uneori fatale efecte secundare, suspectate ca au fost cauzate de medicamentele pentru ADHD .
--- Pacientilor si profesionistilor din ingrijire amedicala nu li se spune aceste date ingrijoratoare, din cauza ca Health Canada, care colecteaza datele, NU le analizeaza.


24 de canadieni care au luat Champix ca sa se opreasca din fumat, s-au sinucis, din 2007 incoace, cee ace ne face sa suspectam o legatura intre ele.


Ziarul The Star a intrebat in mod repetat Health Canada, daca au investigat rapoartele individuale care suspecteaza efecte secundare. A mers Health Canada pe urma lor, ca sa afle mai multe despre caz ? Health Canada nu a raspuns.


Ziarul The Star a intrebat Health Canada, in mod specific, despre cazurile relatate in articol. Din nou, nu a primit nici un raspuns. Nici un raspuns a primit si dr. Khattak, pediatru si specialist in ADHD.


Medicamentul Teva-Methylphenidate a intrat pe piata in 2010. Imadiat au fost semnalate efecte secundare si raportate catre Health Canada. The Star a aflat ca din 229 de rapoarte despre medicament, 39 aratau serioase efecte secundare.
    Dr.Khattak a trimis 5 rapoarte in august 2010.


                                  Doctorul nu a primit nici un raspuns.


Purtatorul de cuvint al companiei care produce medicamentul Teva, spune ca daca un pacient sau un doctor, trimite intai companiei un raport, in loc sa trimita la Health Canada si informatia e incompleta, ei contacteaza pe cel care l-a trimis, ca sa obtina cit mai multe informatii posibile.


In momentul in care au suficienta informatie, ca sa permita o evaluare medicala, Teva face acea evaluare, iar raportul trebuie sa fie trimis catre Health Canada.


Intrebat daca Health Canada a facut vreo investigatie, Teva spune ca habar n-are de nici o investigatie, inclusiv cele facute de FDA sau EMA.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.