Doctor Yourself

Tuesday, November 20, 2012

Ipocrizie


Canadienii isi plimba plozii insirati pe sfoara, ca pe covrigi. Dar asta e doar inceputul paranoiei : cind incepe isteria cu safety, o iau pe aratura bine de tot.


O femeie care are puradel alergic la alune, cere primariei sa taie cei 3 stejari de linga scoala, pentru ca sunt un pericol pentru puradel. Ea are puradel, si toata lumea trebuie sa se dea peste cap, ca sa-i faca ei mofturile : tipic Momzilla.
   Si daca puradelu' ei ar fi fost alergic la praf, ar fi cerut primariei sa sterilizeze cartierul ? Dar daca era alergic la polen, ar fi cerut sa se smulga toate plantele si toti copacii din Toronto ?
    Am o veste pentru ea : masinile sunt un pericol pentru plozi. Sa dea fuga la primarie si sa ceara interzicerea traficului in oras, ca nu cumva sa-i calce puradelu' ....

Femeia vrea sa se taie stejarii, pentru ca puradelu' ei e in risc sa faca soc anafilactic. Cum sa intre in soc ... uitindu-se la ghinde ? Ca sa declansezi alergia, trebuie sa maninci nucile, ghindele : adica sa iti intre in organism pe undeva ( pe gura sau pe nas, ca polenul ).
    Primaria a respins aberatia, pe motiv ca doar o mica parte din populatie e alergica la alune. Ziarele au scris ca nu putem izola intreaga lume, ca sa o facem safety pentru puradei.


Autoarea best-seller-ului " Free Range Parenting " spune ca daca ghindele sunt periculoase pentru puradel , invata-l sa nu le atinga. mi se pare corect : e responsabilitatea parintelui sa invete puradelu' sa isi poarte de grija. Ca e o mizerie si o iresponsabilitate maxima sa ceri societatii sa retraga din calea plodului tau, orice l-ar putea pune in pericol. Ca nu esti Buricu' Pamintului.
   Momzillele n-au simtul ridicolului.


Un consilier se ingrijoreaza ca taierea copacilor, va crea un precedent ( si de fiecare data cind unei momzille i se va nazari ceva, primaria va trebui sa stea drepti in fata ei ).
Spune consilierul ca exista o gramada de oameni alergici la albine. Ce ar trebui sa faca, sa extermine albinele ?


Consilierul zonei in care locuieste Momzilla, spune ca daca plodului i se declanseaza alergia, e o mare sansa de a fi dati in judecata ( v-am zis, toti se tem de Momzille pe aici ). Asa ca, a inaintat primariei un raport in care cere taierea stejarilor pina la sfirsitul acestui an.


Cititorii ziarului, ii dau idei Momzillei : societatea e periculoasa : cere eliminarea ei ! Sau, mai bine, expediaz-o pe luna : acolo nu sunt nebuni acolo ( nici nuci ).


Isteria cu alergiile continua : scolile au tupeul sa interzica anumite alimente in scoli. Adica n-ai voie sa i le pui plodului la pachet, ca asa vrea scoala. Da' de ce imi pedepsesti mie plodul, pentru ca altii au alergie la alune ? Pai sa nu-si puna alune la pachet si gata.
   Mai mult : au interzis si untul de soia, doar pentru ca... arata ca untul de alune !


O scoala din London, Ontario, au interzis imitatia de unt de alune, pentru ca poate fi confundata cu untul de alune. Nu face sens : daca un plod e alergic la alune, e logic ca va evita sa manince untul despre care el crede ca-i din alune. Adica va evita sa manince si imitatia de unt, aia din soia.
      Parintii sunt furiosi, pentru ca e dificil sa gaseasca niste alimente acceptate de scoala. Eu nu inteleg de ce se conformeaza : este ilegal sa imi impuna scoala ce sa maninc si ce sa nu maninc.


De ce face scoala tot circul asta ? Pentru ca 2 % din canadieni sunt alergici la alune. Pentru unii, o simpla adiere de miros, e suficient ca sa le dea reactii alergice. Am profunde indoieli


Canadienii maninca unt de alune, cum maninca romanii gem pe paine. e un sacrilegiu sa le interzici untul. Asa ca, o companie, WowButter, s-a gindit sa eticheteze untul fake de soia, care imita untul de alune. In prima zi de scoala, a trimis parintilor o scrisoare, pe care plodul sa o dea profesorului : sa-i explice ca intentioneaza sa-i puna la pachet untul de soia. Apoi, le-a trimis parintilor, cutia de plastic pentru sandvis, pe care scrie " nut free" .
   Si cu toate astea, scoala a interzis untul de soia.


Paranoia merge si mai adinc : de ziua eroilor, au interzis veteranilor care vin in licee  sa le vorbeasca plozilor despre razboi, sa mai aduca armele cu ei.


In ultimii 19 ani, in liceele din Ottawa, veteranii aduceau armele cu care au luptat in razboi, sa le arate plozilor cit de greu erau de carat. Anul asta,  Simpozionul de la Notre Dame High School a fost anulat, pentru ca asa a decis comitetul scolii : far arme.
   Adica plozii aia se uita la filme de actiune si stau non-stop pe jocuri de calculator violente in care se impusca fiecare cu fiecare, da' n-au voie sa vada o arma in realitate, ca nu cumva sa se sperie.


Profesorul de istorie Gene Michaud si-a dat demisia, cind comitetul scolii a decis ca nu pot fi aduse in scoala, nici un fel de arme, inclusiv replici ale armelor militare


De ce tot circul asta ? Tot pentru safety ! Ca nu cumva sa se simta ofensati plozii care au venit din tarile in care e razboi !
Reprezentatul scolii n-a fost in stare sa spuna daca s-a plins vreun elev de treaba sta.


Cititorii ziarului, sunt pe buna dreptate dezgustati si spun ca nu intelegde ce incearca sa protejeze plozii de realitatile trecutului.


Acuma, nu va imaginati ca nu mai poate scoala de grija puradeilor si isi pune trei perechi de manusi de catifea atunci cind are de-a face cu ei. Asta-i doar imaginea bine lucrata, pe care o flutura prin media : vaaai, ce sensibila e scoala la orice ar putea deranja plodul meu ! Sa nu cumva sa vada o arma ... asta-i poveste de linistit parintii .

Parintii stau linistiti la locurile lor ... da' nu chiar toti ! Unul din ei a fotografiat " izolatorul " in care sunt incuiati plozii care nu sunt cuminti si ascultatori.  Exact la la puscarie, cu diferenta ca intreaga camera e capitonata : daca plodul se da cu capul de pereti, sa nu-si parga capul si scoala sa fie data in judecata.


Daca te duci sa vizitezi o scoala publica in care urmeaza sa-ti inscrii plodu' , vizita nu include celula izolator. Tanti McBride, 25 ani s-a intilnit cu administratorul scolii unde plodul ei de 4 ani era inscris, ca sa discute despre comportamentul impulsiv al plodului.


Femeia si-a luat plodul cu ea, atunci cind administratorul i-a prezentat scoala. El i-a aratat biblioteca frumos colorata, insa plodul a deschis o usa care dadea intr-un fel de dulap capitonat. Femeia si-a intrebat plodul la ce foloseste camera, iar el i-a spus ca uneori il arunca acolo.


Cind femeia a intrebat personalul scolii despre celula izolatoare, i s-a spus ca plodul ei a fost inchis de 3 ori acolo. Ea nu a fost niciodata de acord cu practica asta si nici nu a fost intrebata.
   In celula izolatoare exista o fereastra, insa e destul de sus, iar plodul trebuie sa se ridice pe virfurile picioarelor, ca sa se poata uita afara. asa, a inteles femeia, de ce plodul care iubea sa mearga la cresa, spunea ca uraste sa mearga la gradinita ( scoala ).


Inspectoratul scolar din zona Simcoe, are un memo datat februarie 24, 2010, care spune ca folosirea camerei de calmare, ca o strategie de auto-reglare. Raportul spune ca principalul scop al camerei, este sa-l invete pe plod sa-si ajusteze comportamentul.
   Regula spune ca plozii trebuie sa mearga de buna voie si camera nu trebuie folosita ca o masura de pedepsire a comportamentului nepotrivit. Pai si atunci, de ce s-ar duce un plod de buna voie, in celula izolator ? Ca sa mediteze la pacea lumii ?
    Regula spune ca plodul nu trebuie lasat niciodata singur sau nesupravegheat, iar camera trebuie sa aiba o fereastra.


Regulamentul spune ca parintii trebuie sa fie informati despre folosirea celulei izolatoare . Mama plodului pedepsit, spune ca niciodata nu s-a intimplat asta.


Inteleg ca mai intai ii trimit pe plozi in celula izolator. Dar de ce nu le suna parintii, sa vina la scoala, ca plodul lor a luat-o razna ? Sa vina sa-si calmeze plodul needucat. Sau, daca plodul face crize de isterie, cum se intimpla prin Rai, n-au decit sa cheme ambulanta, sa vina sa-i dea calmante. Da' sa-l trimiti in celula izolatoare, ca la spitalu' de nebuni ....

Si daca tot nu va fi un copil ascultator si cuminte, se trece la nivelul urmator : spus parintelui ca are probleme de comportament, sa-l duca la psiholog. Care psiholog , bazat in mare parte pe marturia profesorului, trage concluzia ca are nevoie de sedative. Si il drogheaza bine, ca sa stea leguma in banca : ca la spitalu' de nebuni ...

Nenea Tory, Membru in Parlamentul Provincial, a dat rusini scolilor, pentru ca folosesc astfel de metode " de calmare "...


El spune ca multe scoli folosesc celula izolatoare, fara sa aiba permisiunea parintilor. Comitetul scolilor e borfas. Nici o scoala din North America nu se comporta cu plozii, asa cum o fac ei : ei traiesc in Evul Mediu Intunecat si au nevoie sa revina in secolul 21.


Concluzie : in Romania, elevii sunt " disciplinati" cu bataia si cu agresiuni verbale. In Canada, le interzice legea, asa ca ii "disciplineaza" cu masuri imprumutate de la spitalele de psihiatrie : celula de izolare si sedative . Doar camasa de forta lipseste din peisaj.
Dus cu zmeu' trebuie sa fie parintele ala care isi da plozii la scoala, sa-l "educe" niste straini.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.