Doctor Yourself

Sunday, November 11, 2012

Gaselnite imobiliare

In Canada, avem bula imobiliara in toata spledoarea ei : nu eun secret pentru nimeni . O baraca din placaj presat ( PFL ), impropriu numita " casa", a ajuns sa coste 800.000 $ in Toronto. In Vancouver, face si mai mult.


            Pretul unei case medii in zona Torontesti costa in jur de 500.000 $


Calitatea baracilor din carton, este absolut mizerabila : au nevoie de reparatii continuu, ratonii si veveritele gauresc peretii, placajul putrezeste, etc. Prin presa, apar continuu cazuri de case care au probleme, din cauza materialelor execrabile car esunt folosite :


Recent, s-a initiat un proces in masa, impotriva unei companii care vindea tigle " organice". Problema era ca tiglele nu rezistau cit ar fi trebuit ... In cativa ani, ele crapau, se incirligau sau chiar cadeau de pe casa aia de 500.000 $, platita triplu la banca ...

Cum insa preturile imobiliarelor au juns pina la cer, nu mai poti sa cresti pretul. Daca vei construi casa in afara orasului, esti fortat sa scazi pretul,in conformitate cu pretul zonei.
Intrebarea de 100 de puncte este : cum poti construi case, intr-un oras in care nu mai exista spatiu disponibil ? ( ca nu iti convine sa construiesti in oraselele periferice )
Simplu : le contruiesti ... in mijlocul strazii ! In Rai e permisa orice magarie .


Orasul Vancouver ocupa un spatiu mic : doar 114 km patrati si e bataie mare pe casele de acolo, desi sunt cele mai scumpe din Canada.


Ingusteaza strazile si pe locul astrfel cistigat, construieste o casa ! O vinzi putin sub pretul pietei, si tot esti mult mai cistigat, decit daca ai fi construit-o in afara Vancouverului .

Primaria a recomandat ca e prioritar sa se implementeze ... ingustarea strazilor si construire ade case " accesibile ". Mda, cind faci magareli d'astea, e absolut necesar sa le imbraci intr-o spoiala populista : noiu nu facem asta pentru bani, ci ca sa oferim prostimii case la preturi mai mici, pe care sa si le poata permite !
   Da' ce ar fi, daca pur si simplu ati scadea pretul caselor, pina la un nivel la care prostimea sa si-l poata permite ? Adica, in loc de 1 milion, sa plateasca decent, citeva zeci de mii de dolari, cit costa in realitate o baraca de placaj ?

O strada normala in Vancouver, are 66 de picioare. In urma ingustarii, va avea .... doar jumatate ! ( 33 picioare ) Traficul va fi o feerie ...


Acuma, exista o problema pe care baietii de la primaria Vancouver, n-au vrut, sau n-au fost capabili sa o ia in calcul. Ce se intimpal cu casele alea construite in mijlocul drumului, daca soseaua se prabueste, dupa cum se obisnuieste prin Rai ?


             Chestiile astea, se intimpla in Rai, chiar si din cauza unei ploi ...


O sectiune din Autostrada 148, linga Luskville, Quebec, a crapat in ditamai prapastia, cauzata de o ploaie torentiala in timpul weekendului. Prapastia are 18 metri, adevarat canion.

Eu am o sugestie pentru cei din Vancouver : sa ia exemplu de la Toronto si sa construiasca pe marginea .... autostrazilor !


Nu trebuie sa-si faca griji, ca nu vor gasi imbecili sa-si cumpere baraca de carton, cu vedere la autostrada, cu jumatate de milion de dolari : apa aerul si fraierul, nu se termina niciodata ...


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.