Doctor Yourself

Thursday, November 22, 2012

Agresiuni online

S-a intimplat aici si s-a facut mare circ prin toata presa:
http://filosofiepebordura.blogspot.ca/2012/10/martirul-adolescentilor.html

            Iar zilele astea, a aparut si motivatia pentru care s-a facut marele circ :


De fapt, se discuta sa se interzica anonimitatea pe Internet, sub pretextul " safety" : ca sa nu mai fie plozii agresati. Da' protejati-va plozii, in loc sa pedepsiti intreaga populatie !
    Zic ei, ca e problema de viata si de moarte pentru unii plozi, ca sunt agresati verbal pe internet. Pai daca plodul tau se sinucide pentru ca un timpit l-a facut " prost" pe Internet, inseamna ca a avut probleme psihice netratate : iar tu ca parinte ai dormit in papuci si nu vazut ce-i cu plodul.

In plus, e o mare imbecilitate sa creezi in jurul plodului un mediu artificial, sa-l tii ca intr-o sera "safety". Pai ce o sa faca florcica ta super sensibila, cind o sa dea cu nasul de lumea reala ? Ca societatea in care traim, e una imbecila, cu oameni primitivi, care se exprima si se comporta ca atare .
   Puradelu' tau o sa faca soc si o sa fuga sa se ascunda sub fusta mamei, unde toti ii cautau in coarne. Parerea mea e ca trebuie sa-ti calesti plodul sa faca fata primitivismului si salbaticiei din societatea umana : altfel o sa fie client sigur la spitalu' de baieti veseli. Daca tu creeai in jurul lui o oaza de bunastare, pace, iubire si toate bune, il pregatesti pentru o societate care nu exista decit pe norisorul roz in care tu traiesti. O sa fie vai de pielea lui, cind va iesi in lumea reala. Pur si simplu ii faci un deserviciu plodului si ii retezi sansele de a rezista in jungla umana.
    Da' pe aici prin Rai, fatatoarele, o iau razna cind e vorba de boracu' lor si nu mai gindesc ( daca au facut-o vreodata ) .E tipic pentru ele, sa calce totul in picioare, intreaga societate, doar pentru ca plodul lor sa poata face ce vrea el. Prin urmare : noi vrem ca plodul nostru sa nu mai fie agresat online, deci TUTUROR oamenilor, cerem sa le fie interzis dreptul de a fi anonimi online.
     Ca e mult mai simplu sa interzici tuturor, decit sa-ti supraveghezi plodul si sa fii un parinte responsabil : asta, in timp ce clamezi sa fii tratat cu tot respectul din lume, doar pentru ca ... ai fatat !


Fatatoarele cu boraci sunt periculoase : cel mai bine e sa le ocolesti si sa te feresti de ele. Mai ales daca esti barbat, ca pot sa-ti faca bucuria oricind ...


Politia cauta un " potential pradator sexual " care a avut o interactiune " nepotrivita" cu un plod de 3 ani, in restaurantul Forest Hill. Politia spune plodul era cu mama lui, cind a aparut incidentul.


Un barbat s-a apropiat de plod ( fetita ) si a inceput o conversatie cu ea. Conversatia a fost considerata de ma'sa ca fiind " nepotrivita" si s-a ingrijorat.


Ea a spus politiei ca i-a cerut barbatului sa lase plodul in pace, iar el a plecat imediat. Dupa care, femeia l-a raportat la politie, care a luat de pe camerele de supraveghere poza lui si l-a dat in urmarire. Inteleg ca n-a fost vorba de nici un fel de agresiune fizica, pentru ca ar fi fost inregistrata de camere, de martori si politia ar fi declarat-o.
  Ce declara politia, din ce motiv in cauta pe barbat ? Pai pentru ca a avut o "conversatie nepotrivita " cu plodul. Ce conversatie ? Ce i-a zis barbatul ? Pai politia nu vre asa declare presei ....
Deci au dat in urmarire un barbat pentru ca a schimbat citeva vorbe cu un plod : nu stim ce , ca nu's dovezi. Singura "dovada" e acuzatia mamei.


Pai si, daca n-ai nimic impotriva omului, de ce l-ai dat in urmarire si il cauti ? Cu atit mai mult cu cit a plecat imediat, cind i-a cerut-o femeia.
Politia zice ca il cauta ... ca sa stabileasca ce intentii a avut barbatul !


Dupa ce au protestat suficient online, comentariile au fost scoase la inaintare ( Vox populi, vix dei ) de catre Membrul in Parlament din partea conservatorilor, Dean Del Mastro , si care a decis ca guvernul ar trebui sa considere interzicerea posibilitatii sa postezi anonim pe Internet.
   Dar de ce sa mi se interzica mie anumite drepturi si libertati, doar pentru ca niste fatatoare iresponsabile, nu's capabile sa-si supravegheze si sa-si educe plozii ?


In plus, daca cineva e un pericol online, la fel ca si in viata reala, el poate fi agatat de politie. Nu vad care e problema.
Nenea MP-ul, a postat pe pagina de Facebook, ca cea mai buna cale de a pune capat agresiunii pe internet, este sa fortam populimea sa se identifice.


Nenea MP-ul a refuzat sa acorde un interviu celor de la Metro, care voiau sa stie la ce actiuni se gindeste el, ca ar trebui sa faca guvernul, pentru a interzice anonimitatea pe internet .


Avocatii de la Canadian Civil Liberties Association  spun ca judecatorii nu vor permite sa treaca legea care interzice anonimitatea online, pentru ca nu se mai protejeaza libertatea de expresie.


Avocatul sustine pe buna dreptate, ca oamenii au nevoie sa fie anonimi online, din multe motive constructive : mai ales pentru a se proteja. Ca nimeni nu doreste ca oricine ( angajator, prieteni, etc ) sa te poata urmari online si sa citeasca tot ce scrii.

MP-ul Del Mastro nu e singurul politician care face valuri despre agresiunea online. Partidul NDP, a cerut guvernului federal sa creeze un comitet format din toate partidele, care sa inventeze o Strategie Nationala Anti-agresiune.


Politia spune ca dreptul la intimitate nu ar trebui sa fie un scut impotriva legii. Pai nici nu este ! S-au inventat mandatele de perchezitie . Exista chestiile alea, in care pot fi dezvaluite datele confidentiale , etc. Deci nu vad care-i problema, in conditiile in care poti urmari pe net un " anonim", sa afli cine este in viata reala.


Insa, politia vrea mai mult : vrea acces la datele personale ale tuturor, fara mandat


Dar de ce sa fie obligat providerul de net, sa dea politiei datele personale ale clientilor, in conditiile in care nu exista nimic impotriva lor ? Ca daca ar exista, politia ar avea mandat impotriva lor.


Da' oricum, tot Facebook ramine prietenul de baza al politiei : oamenii sunt suficient de imbecili sa-si puna o gramada de date personale acolo, cu tot ce au facut, etc. Politia zice ca intr-o singura zi, afla de pe Facebook toate informatiile de care au nevoie : fara sa fie nevoie de mandat ....


         Fondatorul Vice, zice asta cu agresiunea plozilor pe net, sunt basini.


El spune ca si el a fost plod si a fost agresat in viata reala de ceilalti plozi ( asa cum se intimpla dintotdeauna ), si a fost ok. Iar plozii aia care s-au sinucis pentru ca cineva i-a agresat pe net, nu sunt suficienti pentru a dovedi ca avem o criza ( si o problema reala ).


Cum creezi o " criza" ? Se stie ca oile proaste isi urmeaza (imita) pastorii ( vedetele ) fara sa gindeasca : platesti nisite vedete la moda, sa sustina cauza anti-agresiunea online. Prostimea va urla si mai tare ( mai ales daca au plozi ), despre cum trebuiesc interzise drepturile tuturor, ca sa le fie bine plozilor lor.


          In scoli, faci propaganda cu ajutorul artei : piese de teatru despre agresiune


Ba mai mult : inventeaza saptamina informarii despre agresiune si mergi in scoli sa le povestesti plozilor. Astia vind castraveti gradinarului. Pai plozii in scoli se agreseaza reciproc de nu-i adevarat ! Toti au trecut si trec prin asta.


In plus, ei discuta la clase despre cazul Amandei Todd ( linkul de la inceputul articolului ). Dar de ce as pune in prim-plan, cazul uneia cu probleme psihice, cu internari la psihiatrie, cu tentative de sinucidere, care s-a sinucis pentru ca unul i-a pus poze toples spe net ( vorba vine ) ?
    De ce nu as lua cazul unui copil perfect sanatos, care s-a sinucis pentru ca i-a zis cineva pe net ca-i prost ? Poate pentru ca nu exista asa ceva ? Nu vad de ce am face un curent de opinie, si am generaliza, niste cazuri demne de manualul de psihiatrie ?
    In plus, ce o fi atit de complicat, sa inveti plodul sa nu discute online cu cineva care il agreseaza ? Pur si simplu " ignore" . Pentru ce atita circ ?


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.