Doctor Yourself

Monday, October 15, 2012

Nesimtire parentala -2

In Rai, nesimtirea mamicilor, atinge culmile : ele au fatat, deci sunt intalgibile ( si chiar sunt ! ) si li se cuvine... totul. Iar societate si legea, le cinta in struna.

Concret : pe fata autobuzelor, exista montat un grilaj de fier, in care iti protapesti bicicleta, ca sa nu te urci cu ea in autobuz, sa deranjezi circulatia pe coridor ( ca e strimt ).
Cei care urca in autobuz in carucioare de handicapati, au locuri rezervate, chiar la intrare : cite 3 scaune rabatabile, se lipesc de perete ( de fiecare parte a autobuzului ) si fac spatiu sa intre caruciorul in locul scaunelor, ca sa ramina coridorul liber. De-o parte si de alta a coridorului, este exact spatiu pentru 4 carucioare de handicapati ( adica sunt 12 scaune rabatabile. ).
    INTOTDEAUNA, cei care urca in autobuz in carucioarele de handicapati, ridica scaunele si nu blocheaza circulatia. In 6 ani de cind sunt in Rai, NICIODATA nu am vazut o mamica sa fac asta, desi locurile alea le sunt dedicate si lor. Am intrebat cunoscutii, si nici ei nau vazut niciodata asa ceva, din partea unei mamici.

Ce fac mamicile nesimtite ? Ei bine, ele stau ca vitele pe coridor, de nu mai pot calatorii sa treaca pe coridor. Trebuie sa te subtiezi, sa mergi in dunga ca biscuitele, sa iti iei plasele in brate ca sa nu atingi caruciorul plodului ( ca racneste vaca de ma'sa ) si sa te izbesti de picioarele celorlati calatori ( ca n-ai cum sa treci altfel ).
 De foarte multe ori, cind e mai multa lume in autobuz, nu mai poti cobori, si atunci vita incaltata, iese din autobuz cu tot cu carut, lasa lume asa coboare si se urca inapoi : tot pe coridor ! N-are nici cea mai mica jena ca incomodeaza pe toata lumea ! Sunt atit de nesimtite, incit, vede ca deja exista un carut cu plod, in autobuz, da' se urca si ea cu carutu' , ca sa fie sigura ca nimeni nu mai poate misca !

Bineinteles, ca nici prin cap nu le trece, sa rabateze scaunele de handicapati, si sa se plaseze cu plodul in spatiul respectiv ! Pai nu le convine sa stea in picioare ! e mult mai comod pentru ele, sa stea pe scaunele respective, si sa aseze carutul pe coridor, in fata lor . Stau pe scaun si se uita la tine cu privirea aia bovina, cum te chinui sa treci pe linga carutul lor ( injurind in gind ) : n-ar misca un deget. Nici macar nu catadixesc sa-si ceara scuze.

    Nimeni nu indrazneste sa zica nimic : toate care au fatat, au " dreptul " sa se comporte ca niste vite incaltate. Daca zici ceva, ti-ai dat foc la valiza si ai ceva personal cu ele, se numeste hartuire si cheama politia ( iau legea le da dreptate ). Sunt intangibile in nesimtirea lor crunta.
In mod normal, soferul autobuzului ar trebui sa le spuna ca ori folosesc spatiul pentru carucioare, ori sa coboare din autobuz. Dar indrazneste cineva sa se puna de-a curmezisul mamicilor nesimtite ? Ar sari de coor in sus, toate fatatoarele din Canada, ca's discriminate.


Daca parintele e nesimtit si lipsit de educatie, n-are cum " produsul" lor, sa fie educat. Ca nu poti oferi ceea ce nici tu nu ai.
Prin urmare, a devenit problema de interes national, ca o mama a intrat in greva si refuza sa mai faca pe slujnica pentru plozii ei maricei.


Toata presa i-a acordat atentie : a fost invitata sa dea interviuri in ziare, a fost invitata in emisiuni tv, ca sa povesteasca despre tentativa ei de a-si convinge plozii needucati sa-si curete mizeria. E ceva namivazut, nemaiauzit, sa gasesti o metoda prin care sa-i convingi pe pozi sa-si curete jegul.

O mamica tipic canadianca, din Calgary, tanti Jessica Stilwell a incetat pentru 6 zile, sa mai curete dupa plozii ei, in speranta trista ca ei vor catadixi sa-si curete jegul. Ba mai mult, si-a facut si blog, in care descrie ce se intimpla in casa si cum se comporta plozii.
Pe plozi ii doare fix in coor, ca au transformat casa intr-o cocina : nici gind sa curete in urma lor ...
  

Prin urmare, madam Stilwell a primit atentie internationala din partea presei : London's Daily Telegraph si Today Show in US . In plus, a primit nenumarate laude online si i s-a spus ca ceea ce face, este visul oricarui parinte care nu isi poate convinge plodul sa curete jegul in urma lui.

Sa recapitulam : daca au ajuns sa scoata in fata si sa o dea drept exemplu,  o mama care n-a fost in stare sa-si educe plozii, si acum e depasita de situatie, n-am nici o indoiala ca traim intr-o societate imbecila.
   Din moment ce au facut din asta o problema de interes national, se vede treaba ca e plin de parinti incapabili sa-si educe plozii ( se vede cu ochiul liber, cind te uiti in jur la mamicile nesimtite ).
Spun canadienii ca femeia asta depasita de situatie, este ... un geniu, ca a indraznit sa nu mai curete dupa plozi. Daca asta e exemplu de genialitate, oare cum arata cineva , considerat de canadieni, ca fiind imbecil ? Imaginatia mea nu bate pina acolo .

Zice ziarul, cum madam Stilwell era disparata ca nu mai facea fata cu jobul, cu gospodaria si in plus, sa faca pe slujnica pentru plozii ei. Asa ca i-a venit ideea " geniala" sa ar fi cazul sa-i invete pe plozi sa devina independenti si capabili : pentru ca vor trebui sa stringa jegul dupa ei.
    Da' pina acum ce ai facut ? A dormit in papucii de mamica eroina ? S-a trezit si ea, la spartul tirgului, cind plozii sunt deja adolescenti, ca ar fi cazul sa-i "educe" . Cam tirziu, ca a zburat puiul cu ata ...


Cu toate astea, mamica cea geniala, considera ca are copii minunati ! S-a prins si ea, in sfirsit, ca slugarind plozii, le face un deserviciu, ca ii creste in mentalitatea " Ce poti face pentru mine ? "
Da, trebuie sa fii un copil foarte " minunat", sa consideri ca toti sunt datori sa iti dea si sa iti faca ... De ce oare nu ma mir ? Aschia nu sare departe de trunchi : mamicile afiseaza aceleasi comportament in public : toti trebuie sa faca plecaciuni in fata lor, si sa le indure mitocaniile, ca ele au fatat.


Sa vedem ce rezultate a avut greva mamicii : pe plozi, bineinteles ca i-a durut la bascheti ca ma'sa nu mai face curat in urma lor ! E razboiul nervilor : cine cedeaza primul ...
Cind cutiutele de plastic pentru pachetelul pentru scoala si serviciu s-au murdarit, taticul si-a impachetat mincarea in sacii de plastic in care canadienii aduna mizeria cateilor, cind se rahatesc pe strada.
Daca inainte, casa lor mirosea a produse de curatat, acum mirose a resturi de mincare stricata.


Tanti Sara Simerman, un terapist de familie si aducator de parinti din Ontario, apreciaza foarte mult si primeste cu urale initiativa mamicii de a nu mai curata dupa plozi. Si mai spune ca asta este metoda pe care trebuie sa o foloseasca orice mama, si nu doar sa viseze Cai Verzi pe pereti, despre ce frumos ar fi sa aiba plozii gata educati ...
   Da' oare ce o fi atit de complicat pentru tanti terapist de parinti dezorientati, sa priceapa ca plozii ar trebui educati de foarte mici, in mod continuu ? Nu sa faci greva pentru ca adolsecntii tai sunt needucati si se comporta ca atare ...


Alt terapist, tanti Olivia, da cu mucii in fasole si mai grav : greva e cel mai timpit lucru ! De ce ? Pentru ca plozii d'aia au parinti, ca sa curete dupa ei si sa-i slugareasca !


Cititorii sunt de o cu totul alta parere : ca acum 30 de ani in urma, plozii mai mari aveau grija de fratii lor mai mici, ii imbracau si ii hraneau, duceau la scoala, etc. Acuma, adolescentii nu's in stare nici macar sa stringa jegul de sub ei, nici macar nu inteleg de unde vine adapostul si resursele de care ei dispun.


Alt parinte expune realitatea crunta : ca n-ai ce sa le faci plozilor. Daca le spui sa faca ceva, ei te vor trimite la dracu, iar tu nu poti sa-i lovesti ( ca te aresteaza politia, iti ia si plozii ). Nu poti nici sa-i arunci in strada.
   Consilierii nu se duc in scoli si nu se ocupa de problema asta, iar parintii nu isi pot permite sa plateasca consilieri privati sa le reeduce plozii. Si mai spune, ca multi parinti se dezintegreaza emotional, cind plozii lor fac ce vor ei, iar parintii nu mai stiu ce sa faca ( pentru ca legea nu le permite sa faca nimic concret ).
    Cu alte cuvinte, dacda nu te-ai ocupat de el continuu , inca de la nastere, si daca nu ai fatat un plod cu o constiinta bine dezvoltata .... esti mincat. Ca merge plodul la scoala, unde afla de la ceilalti plozi ca poate sa faca pe nebunu' , ca parintii n-au ce sa le faca. Si face si el ...


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.