Doctor Yourself

Saturday, October 20, 2012

Mici economii

De cind cu criza din Rai si lipsa joburilor, e mare foame de bani. Fiecare se straduieste sa faca rost de banuti, cum poate...
Unii mai saraci cu duhul, fura cutia milei ( aia cu maruntis ) de pe tejghele :


Politistii fac contrabanda cu ... brinza ! O cumpara din USA, ca-i mult, mult mai ieftina decit in Canada ...


Au descoperit o retea de traficanti de brinza, din care facea parte din un politist. Traficau nu doar brinza, ci si mincare : le cumparau mult mai ieftin din USa, si apoi le vindeau restaurantelor din Canada, ca si ele trebuie sa supravietuiasca ...
    Politia a descoperit brinza si mincare in valoare de 200.000 $, care urma sa fie distribuita pentru un profit de mai mult de 165.000 $.


Cititorii ziarului ne dau si niste preturi : 2lb ( aproape 1 kg ) de brinza chedder costa in Costco - Canada 14 $ . In Costco - USA, aceeasi brinza, costa ... 4,95 $.
Canadienii se duc si blocheaza granita la americani, disperati sa cumpere orice, ca totul emult maiieftin decit in Canada.


Cea mai mare economie, canadienii o fac daca isi cumpara bilet de avion din USA. Milioane de canadieni blocheaza granita cu USa, inghesuindu-se sa prinda un zbor mai ieftin.


Conference Board of Canada spune ca 5 milioane de canadieni prefera sa zboare din USA, decit din Canada.


Ce-i indeamna pe canadieni se calatoreasca pina in USA cu masina, si sa ia de acolo avionul ?  Biletul de avion, care costa cu 30 % mai putin ...
Ca in pretul bieltului canadian, intra si plata infrastructurii aeroportului, care e platita de calatori si nu de la buget, cum e la americani.


Taxele canadienilor sunt 40 % din pretul biletului de avion. Urmarea fireasca este ca, canadienii cumpara bilete de avion de la americani. Canadienii au noroc ca e plin de imigranti care inca nu au cetatenia ( 4 ani de la aterizare in Rai ), si astia sunt clienti siguri , (ca nu pot calatori in USA ), cind ii loveste miorlaiala sa se duca in vizita in tarile de origine.


Cititorii ziarului, ii corecteaza pe ziaristi, ca au gresit titulul articolului : nu e adevarat ca milioane de canadieni trec granita, sperind sa prinda un zbor mai ieftin !
In realitate, milioane de canadieni trec granita speind sa prinda ..... totul mai ieftin !

Va mai amintiti cum aplaudacii faceau spume la mine pe blog, ca nu-i adevarat ca in USA biletele de avion sunt mai ieftine decit in Canada : ca blogul meu il citesc romanii aflati in tara, care NU trebuie sa afle in ce jeg traiesc prietenii , familia lor " canadiana".
Eh, cind vorbresc cu canadienii ( ziar canadian ), romanii se pare ca n-au nici un stres in a spune adevarul . Zice un romin, ca in 2009, familia lui a economisit 1.000 $ pentru o calatorie, doar pentru ca azburat din Seattle- Romania.


Adevarul e ca biletele canadiene sunt cu mult mai scumpe decit cele din USA : mai mult decit aia 40 % taxe.
Spune un cititor, ca din Edmonton - Phoenix, cu canadienii, un bilet costa 700 $. Cu americanii .... doar 300 $. Si bineinteles, ca a trebuit sa conduca 8 ore pina sa ajunga din Canada in aeroport la americani, ca sa salveze 400 $ / persoana.


Alt cititor spune ca l-a costat 950 $ cu americanii, si 2.200 $ cu canadienii . Iar diferenta de bani, nu poate fi doar taxele.


Canadienii au intrat in panica, pentru ca isi pierd clientii pe capete. Fapt pentru care au discutat problema in Parlament . Din cite imi amintesc eu, au mai discutat problema asta in Parlament si anul trecut, fara sa ia nici o masura, fara sa scada preturile : cum a fost, asa ramine....


                        Si au comparat preturile lor, cu cele ale americanilor :


Boardul spune ca numarul de 5 milioane de canadieni pe care companiile de zbor canadiene ii pierd in favoarea americanilor, este chiar mai mare, pentru ca nu au luat in calcula, canadienii care prefera sa conduca pina la destinatie, in loc sa ia avionul, si nu calculeaza nici canadienii care nu mai pleaca nicaieri de acasa, din cauza preturilor prea mari.

Membrul in Parlament, Olivia Chow, cere guvernului federal sa ia masuri ( adica sa reduca taxele ), pentru ca Air Canada sa nu-si mai piarda clientii .
Pai si anul trecut a fost exact aceeasi poveste si guvernul n-a luat nici o masura.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.