Doctor Yourself

Monday, October 22, 2012

Martirul adolescentilor

Acum 1-2 ani, scriam pe blog si puneam dovezi, despre cum Canada e pe primul loc in lume, la sinuciderea adolescentilor . E de inteles : cum sa nu iti vina a muri, cind traiesti in frigider de-o viata ?
Fapt pentru care, autoritatile incearca sa-i convinga pe adolescenti sa nu se mai sinucida pe capete : fac reclama la telefonul care incearca sa te convinga sa nu te sinucizi.

     Au pus reclama respectiva, peste tot prin mijloacele de transport : in autobuz ...


De curind, a inceput circul in Rai : urla toata presa, ca o adolescenta s-a sinucis, dupa ce a fost agresata pe internet.


 Intreaga Canada o jeleste, ziarele au mii de comentarii de sustinere, etc. Toata presa o scoate victima a agresiunii de pe internet, scolile tin momente de reculegere, etc. Mai au putin si o scot martir, victima  a batjocurii pe net.
Acuma, sa fim seriosi : ce om normal la cap, se sinucide pentru ca unii au ris de el pe Facebook ?  Da' nu conteaza, ca deja presa a scos porumbelul, turma intreaga a percutat emotional si nimeni nu isi mai foloseste neuronu' ...


Nu va imaginati ca au fost doar 2-3 articole in presa centrala : Nuuuu ! au fost zeci de reportaje la tv, zeci de articole in presa din intreaga Canada, emisiuni la radio, dezbateri, etc. Fatuca asta a acaparat intreaga presa : raspunsul presei e mult exacerbat, a creat deja un virtej emotional si o jelanie in intreaga Canada.
I-au dedicat si un cintec, care cheama populatia sa ia atitudine impotriva agresiunii  :


    Ceea ce ma face sa ma intreb ... cui foloseste ? Ca se sinucid enorm de multi adolecsenti, sub toate motivele posibile, insa niciodata n-am vazut asa un circ in presa.
Scrie undeva prin ziar, ca pentru ca fata asta a fost agresata pe internet, s-a cerut Curtii supreme din Canada, sa forteze providerii de Internet sa faca publice numele agresorilor. Cu alte cuvinte, sa nu iti mai fie protejata identitatea : iar cazul fetei asteia, va fi un precedent .
in plus, guvernul din British Columbia ( de unde era fata ), a decis suplimentarea fondurilor pentru educatia anti-agresiune.
Pai educatia asta trebuie sa o faca parintii, acasa !


Sa ne lamurim cum a inceput totul : cind avea 12 ani si statea ea pe chat cu necunoscuti, unul din ei, a convins-o sa-i arate sinii pe webcam, i-a facut o poza pe care apoi a pus-o pe Facebook.

Recapitulare : cind un MINOR de 12 ani isi arata sinii pe internet, parintii sunt 100 % responsabili. No excuses. Daca nu esti capabil sa-ti educi plodul, atunci supravegheaza-l 24 din 24 ; stai cu ochii pe el ca pe butelie.
    De buna seama, ca cel care i-a luat poza si a pus-o pe net, are parte alui de vina : pentru el exista legile contra exploatarii minorilor, contra pedofiliei, etc. Dar asta NU inseamna ca tu, ca parinte, nu ai nici o responsabilitate : pot sa stau cu mainile in sin, ca las' ca politia o sa-mi protejeze plodul.

Inainte de orice lege, orice politie, eu ca parinte "responsabil" ( chestia asta e un paradox ), am obligatia sa-mi protejez plodul : invatindu-l ce e bine si ce nu, responsabilizindu-l, controlindu-l etc. Desigur, in societatea primitiva in care traim, NU este ilegal sa-ti lasi plodul needucat : ba chiar e ceva firesc. Iar consecintele se vad.
In concluzie : cind plodul de 12 ani isi arata sinii pe net si sta de vorba cu niste necunoscuti pe chat, parintele este 100 % vinovat. De bun simt, ar fi sa raspunda penal ( jumate'-jumate' vinovatia cu pedofilul care i-a pus poza pe net ), pentru ca NU si-a protejat plodul si l-a lasat expus agresiunii ( aia pe care o incrimineaza asa de tare ).
Iata ce declata ma'sa, presei : ca a incercat sa o faca sa renunte la Facebook, insa a fost dificil, pentru ca fata era dependenta. Eventual i-au inchis computerul .
    Curios este ca nici unul din reporterii care au intervievat-o, nu au intrebat-o, ce considera, a cui este responsabilitatea pentru ca fata a devenit dependenta de Facebook ? De ce nu a devenit dependenta de invatat si descoiperit informatii si subiecte interesante pe internet , in loc sa frece menta pe Facebook ?
Si daca totusi a devenit dependenta, ce ai facut, in calitate de parinte, ca sa rezolvi problema ( in afara sa-i inchizi computerul ) ?


Mama fetei continua sa-si dea cu stingul in dreptul prin ziare, insa nimeni nu pare sa observe. Toti sunt mult prea preocupati sa o faca martir pe fie'sa .
Zice mama ca si-a pierdut fata, insa stie ea, ca fie'sa doreste ca povestea ei sa salveze 1.000 de vieti. ( Pai daca parintii se vor responsabiliza vreodata ... )
     Si acum, mama vre asa aduca in atentia publicului, agresiunile de pe net, ca sa nu se mai sinucida si alti adolescenti. deci : n-am fost in stare sa-mi ajut plodul, insa vreau sa ajut pe toti adolescentii ! Cit de credibila pare ?

Femeia scoate perla dupa perla : in ziua de azi, plozii au iPads si smatphones ( au, doar daca le cumperi tu ! ) si au acces la tehnologie, iar asta e un factor periculos pentru plozi.
Deci telefonul si internetul e de vina, pentru ca fie-ta, la 12 ani isi arata sinii necunoscutilor ! Ce convenabil, ca ai pe cine sa dai vina ...
Ca si cind am blama focul, pentru ca noua ne-a luat casa foc . In plus, iPodul si smartphonul nu sunt o fatalitate, nu pica din cer, in poala plozilor vostri . Daca tot le cumparati iPod-uri si le dati acces la net, catadixiti sa-i educati, ca sa se poata proteja ( in loc sa fie victime sigure ).


Si mai zice mama fetei, ca nu doar fata ei isi arat sinii pe net : e ceva .... normal in rindul adolescentilor. Daca e plin de adolescenti needucati si de parinti iresponsabili, asta nu e o scuza pentru ca nu si-a educat - protejat plodul. zice mama, ca sexting si folosirea webcamului ca sa imparta fotografii sexuale e o moda la mare cautare in rindul adolescentilor, iar unii dintre ei sunt in scoala primara.
Dupa ce individul i-a pus pozele pe net, a inceput sa o urmareasca ... pe net ! I-a trimsi pozele fiecarui prieten din lista fetei de prieteni. Drept urmare, mama a mutat fata la alta scoala, insa individul se facea prieten de Facebook cu noii colegi ai fetei, si le trimitea pozele.

Acuma, ce nu ne spune presa, este : fata folosea in continuare Facebook-ul ? Isi punea datele personale , noii colegi de scoala in lista de prieteni ? Daca da ... de ce ?  Ca e un non-sens sa te muti la alta scoala, insa sa pui pe Facebook noii colegi, ca sa stie toata lumea cui sa-i trimita pozele cu sinii goi ...


Evident, cel care o urmarea pe net, gasea pe Facebook toate informatiile de care avea nevoie, ca satrimita filmuletul si noilor colegi ai fetei. Politia nu a reusit sa-l urmareasca, au investigat si au gasit ceva indicii ca ar fi in USA, insa niciodata nu l-au gasit in persoana.

Nici un ziarsit care a intervievat-o pe mama fetei, nu a intrebat-o clar, ce a facut ea, la modul concret, stiind ca fata e urmarita pe Facebook ? Pentru ca e de-a dreptul hilar : totul s-a intimplat pe Facebook, si nimic concret in viata reala !
Cit de greu e sa stergi contul de Facebook ? Cit de greu e sa muti fata la alt liceu ( era deja in clasa a 10 a ) si sa nu dai sfoara in tara pe net ? Sau pur si simplu, sa-i schimbi numele ( cu 100 $ si un plic, se rezolva rapid ).


Acuma, mamica ei da interviuri presei si trage semnale de alarma despre agresiunea de pe net. Am o veste pentru ea : agresiunile din viata reala sunt mult mai multe si mai ... reale !
Mamica fetei, a infiintat un cont, in memoria fetei, in care populatia poate dona bani, pentru educatia anti-agresiunii tinerilor cu probleme mintale.

Pentru ca da ... presa nu prea spune ( greu am gasit citeva articole ) ca fata a fost diagnosticata cu depresie si a inceput sa bea. Ba mai mult, a incercat sa se sinucida de 2 ori , si a fost internata in spital, din cauza asta.
  

In filmuletul pe care fata l-a postat pe Youtube, inainte de a se sinucide, a scris clar ca este pe anti-depresive si face consiliere.
Acum, se ridica o intrebare pe care nimeni nu a pus-o : ce fel de antidepresive ? Cumva, tentativele de sinucidere sunt efecte secundare ale anti-depresivelor cu care o indopau ? Ca n-ar fi primul caz ...
    Si daca era pe consiliere, cum se face ca psiholgul - psihiatrul care se ocupau de ea, nu au realizat cit de grava e starea ei si nu au recomandat internarea ?


Si mai spune fata, cum a luat supradoza de medicamente si a stat in spital 2 zile . Iarasi se ridica intrebari pe care presa nu le-a pus nimanui : cum e posibil sa o externeze dupa 2 zile, si doctorii care au consultat-o sa nu fi observat starea grava in care fata se afla ? De ce nu i-au recomandat internarea ?
In ce baza, doctorii care au tratat-o, au considerat ca e safe sa fie externata ?
Si de ce nu se deschide o ancheta spitalului si doctorilor care au avut-o in grija ? 


Punind lucrurile cap la cap, rezulta ca nu prea a fos agresiunea cauza, ci problemele psihice, mentale. Fata era bolnava, cu diagnostic clar, cu tentative de sinucidere, cu probleme cu alcoolul ( in clasa a 10 a ! )
    Insa, daca tipam tare si facem valuri ca din cauza pozelor sexy de pe net s-a sinucis ... spitalul si doctorii trec neobservati, fata devine martirul adolescentilor, ma'sa isi umple fundatia de bani , scolile primesc de la guvern fonduri suplimentare pentru educatia anti-agresiune, etc ...
 Un singur articol pe tot netul, am gasit, care incrimineaza firav, sistemul medical :


 Ziaristul spune ca poate cauza pentru care nu au tinut fata internata in spital, dupa tentativa de sinucidere, a fost ca ... n-aveau loc in spital. Ca la noi in Ontario nu sunt suficienti psihiatri, in special in oraselemici, unde astepti cite 8 luni pina sa ajungi la el.
   Si daca nu poti plati, trebuie sa platesti din buzunar pentru terapie si pentru doctori ( preturile sunt prohibitive ).  Mai grav este ca pentru psihologi, asigurarea de stat NU plateste : adica platesti din buzunar. Si cum ziceam, preturile sunt pur si simplu prohibitive, mai ales pentru terapie ( de la 100 $/ ora in sus ). Si cind tu muncesti pe 10-12 $ / ora din care scazi taxele ...


Deja, asociatiile pentru tineret, au prins ocazia din zbor, si pledeaza pentru inventarea unei strategii provinciale, care sa fereasca tinerii de agresiuni si exploatare sexuala.
Dar de educatie, ce parere aveti ? Ce-ar fi daca fiecare canadian si-ar educa plozii ( ca sa nu agreseze pe nimeni si sa stie sa se fereasca de agresori ).


Politia spune ca datorita tehnologiei pe care o avem, exploatarea sexuala online a explodat.
Pai nu din cauza tehnologiei, ci din cauza iresponsabilitatii parintilor. Parerea mea e ca degeaba aloca fonduri scolilor pentru educarea plozilor sa nu se agreseze intre ei, daca nu adopta o lege care sa pedepseasca aspru ( inchisoare ) parintii ai caror plozi trimit poze sexi pe net, se dezbraca in fata wb camerelor si chestii de soiul asta. Pariem ca exploatarea sexuala a copiilor, ar scadea brusc ?

Esti parinte, esti responsabil ca minorul pe care il ai in grija, sa nu fie exploatat sexual : iar legea ar trebui sa te incrimineze. asa cum daca iti lasi puradelul nesupravegheat si se raneste, moare, pateste ceva rau si legea te incrimineaza, faci inchisoare, iti ia statul plodul....
Tot la fel ar trebui sa te incrimineze legea si daca il lasi nesupravegheat online si devine victima a agresiunii sau exploatarii sexuale. Din punctul meu de vedere, radacina, cauza problemei nu sunt plozii, ci parintii : acolo trebuie umblat.

Zice politia ca in ultimii 5 ani, porniografia cu plozi a crescut cu 900 % in Canada . Pai parintii ce au facut, au dormit in papuci ? Unde au fost, sub pamint ?


Prin urmare, circul merge mai departe, pe directia indusa de presa : din cauza agresiunii pe internet, fata s-a sinucis. Daca esti Gica Contra ... platesti !


Un barbat din Ontario, Witby, si-a pierdut jobul de vinzator intr-un magazin de haine, dupa ce a postat un comentariu ofensiv, pe pagina memoriala de Facebook, a fetei care s-a sinucis .

 El s-a dus pe pagina fetei si a scris " e timpul ca, bitch sa moara ". Adica, s-a gasit omul, sa vorbeasca de funie ( agresiune pe net ), in casa spinzuratului.

Acuma, nici fata nu era chiar usa de biserica, pentru ca ma'sa a declarat presei ca dupa ce a mutat-o la alta scoala, ea s-a combinat cu un tip mai in virsta, care avea prietena. Pe masura ce relatia a avansat, prietena tipului a aflat, a venit la scoala, a confruntat-o si a batut-o in fata colegilor
. Si da, iarasi fata a fost agresata ... De ce oare ?


Acuma, nenea vinzatorul care a indraznit sa faca referire la aspectul asta, imediat a fost luat la ochi de sustinatoarele fetei sinucise, care s-au uitat pe pagina de Facebook a omului , si au aflat la ce companie munceste.
Au scris un email firmei respective, in care l-au pirit ca a vorbit urit ... si apoi au asteptat ...
Intr-o lume normala la cap, nici o firma nu ar trebui taxata si judecata in functie de parerile personale ale angajatilor sai ( pareri exprimate in afata jobului si nu la adresa clientilor firmei).
Cum insa, traim intr-o societate imbecila, compania a trebuit sa ia actiune si sa se dezica de opiniile angajatului lor : adica sa-l concedieze. Ca daca doar ar fi dat un comunicat de presa ca, se dezic de opiniile vinzatorului, care e liber sa aiba ce pareri doreste si e liber sa si le exprime ... populimea n-ar fi fost satisfacuta.
      Iar populimea excitata de drama si martirajul expus de presa ... capul lui Motoc vrea ! Compania chiar nu ave ascapare onorabila din mizeria asta : prostimea NU gindeste, ci doar SIMTE. Asadar, orice comunicat, care facea apel la ratiune ( ca parerea vinzatorului n-are legatura cu compania ), era fix zero. Ar fi infuriat si mai mult prostimea.
   Prin urmare, a trebuit sa dea prostimii ceece ce cereau : emotii ! Razbunare : vinzatorul a fost pedepsit, l-au concediat .


Va imaginati ca piricioasele s-au oprit aici ? Nu. Ele si-au infiintat o pagina de Facebook, care lupta impotriva agresiunii pe net si unde puteti turna pe oricine vi se pare ca iese din front. Vor fi raportati imediat, politiei.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.