Doctor Yourself

Wednesday, October 3, 2012

Mafia imobiliara

                    Ca in Canada e bula imobiliara, asta e clar si se cunoaste.


 Ce se stie mai putin, este ca sectorul imobiliar e controlat de Mafie, care detine monopolul si tine preturile artificial ridicate.


De curind, a inceput scandalul in Quebec, cu audieri de martori, proces si toate cele, ocazie cu care, au aflat si canadienii, de ce o baraca de carton, costa jumatate de milion, in medie.
    Inductria constructiilor din Montreal si imprejurimi, e controlata de un mic grup de contractori " cistigatorii de licitatii" si care platesc Mafiei procent din valoarea ficarui contrat public. Asta a aflat Comisia Charbonneau la audieri.

Plata comisionului catre Mafie, se face in bani gheata, pe facturi false si la finalizarea constructiei. Prin urmare, orice contractor ce a incercat sa intre pe piata si sa prinda si el un contract, a invatat rapid, pe pielea lui, cum cel mai bine pentru el este sa plece in alta parte, ca piata din Montreal a fost "ermetic vinduta".


Cum sunt eliminate de pe piata companiile care nu fac parte din mafia imobiliara ?
Sunt fortate sa liciteze la preturi atit de mici, ca sa primeasca un contract, astfel incit sa nu poata supravietui in piata.
   In concluie, Montrealul e o piata inchisa . Acelasi lucru se intimpla si in Laval, si in North Shore of Montreal.


Cum e cu comisionul catre Mafie ? Fiecare companie trebuie sa plateasca Mafiei, un comision de 2,5 % din valoarea totala a contractului, minus taxe si 10 % suprataxare adaugate ca sa acopere cheltuielile neprevazute.
   Prin urmare, pentru un contract de 2,5 milioane de dolari , comisionul este 62.500 $.


Patronul unei firme de constructii a depus marturie comisiei care ancheteaza industria constructiilor, si a declarat ca a platit 2,5 % Mafiei , ca sa primeasca un contract.
   Si mai spune omul ca numai citorva companii " alese " le este permis sa liciteze pentru contracte publice, pentru ca ei vor sa tina mari preturile constructiilor.


Daca va intrebati cum e posibil sa piata imobiliara sa fie controlata atit de strict de Mafie, iar autoritatile Raiului sa "nu stie" nici cu coor-ul ... iata ce spun canadienii, in fata comisiei de ancheta : ca politia a ignorat dovezile !


Patronii firmelor de constructii au fost vazuti aducind bani cash familiei liderului Mafiei si consilierului sau. Aceste transferuri de bani au fost observate in timpul unei operatiuni de supraveghere facuta de politie, citiva ani in urma : asa a depus marturie la comisia de ancheta, un fost ofiter de politie.


Ofiterul de politie a spus ca politia era de departe, mult mai interesata de probele impotriva traficului de droguri, decit de dovezile impotriva mafiei din constructii.
Pentru ca a fost vorba de constructii , ei n-au vrut sa asculte tot , spune ofiterul de politie.


Politistul a spus comisiei de ancheta, ca aceste vizite ale patronilor din constructii, au fost clasificate de politie ca " non-pertinente", pentru ca nu exista o investigatie centrala si anti-Mafia a politiei.
    Cu alte cuvinte, stim ca avem Mafie, da' nu cumva sa-i deranjam cu ceva ...


Nu, nici clasa politica nu e usa de biserica ! Comisia de ancheta, spune ca partidul primarul Montrealului, Gerald Tremblay, a luat 3 % de la un fost patron din constructii.


Sperati ca Mafia in constructii opereaza doar in Quebec ? Ei bine.... nu !
Premierul Ontario cere probe ca Mafia actioneaza si in politica din Ontario.


Si daca le-a cerut, le-a primit ! Fostul sef superintendent al politiei, Ben Soave, a declarat televiziunilor franceze din Quebec, ca, crima organizata s-a infiltrat in politica si economia din Ontario, cel putin la fel de mult ca si in Quebec, daca nu chiar mai mult.

El spune ca Ontario are aceleasi grupuri de crima organizata implicate in coruptie si ei probabil sunt multmai activi decit in Quebec.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.