Doctor Yourself

Tuesday, October 30, 2012

Haloween


Din ce am inteles eu, Haloween-ul e un soi de Ziua Mortilor , insa in american style : adica circ si kitch la greu.

Sunt disperati sa-si cumpere costume cit mai oribile, se costumeaza ... si apoi ce ?  Iti pui masca pe figura si faci ce ? Habar n-am . Probabil ca se maimuteaza ca veveritele mele la geam.  Absolut infantil. ( no offense, pentru cei care citesc pe aici si s-au maimutat de Haloween. Nimic personal )


Anul trecut, canadienii au cheltuit mai mult de 1,5 bilioane de dolari, pentru prostii de Haloween : de la costume la bomboane si decoratii. O familie medie canadaiana din 4, va cheltui 330 $ pe costume in acest an - o crestere cu aproape 10 % fata de 2011, zice Vallue Village ( magazin second hand ).
    Ce inteleg eu de aici ? Ca, canadianu' nu vrea sa renunte la maimutareala de Haloween, insa au saracit suficient, incat sa nu isi mai permita sa cumpere costumele si decoratiile de noi : le cumpara second hand, de la magazinul saracilor.


Reprezentantul magazinului care nu e second-hand, zice ca la ei, canadienii cheltuiesc in jur de 100 $ de fiecare ( adult sau plod ). Maimutareala cu zombi, e la foarte mare cautare .


Problema e ca, sunt impovarati de datorii, zice nenea Jeffrey Schwartz, de la Consolidated Credit Counseling Services of Canada. In medie, un canadian are o datorie de 26.000 $ , si asta fara sa se ia in calcul creditul pentru cumpararea unei case. Ala e atit de firesc, incit nici nu il mai considera datorie : e  pe viata, si va plati rate si din mormint.


Ziarul ii invata pe canadieni, cum sasalveze bani de Haloween : nu cheltui mai mult decit iti permite bugetul ! Du-te si cumpara de la second hand, garage sale sau de pe saiturile cu lucruri second hand.


Si cel mai important : refoloseste costumul si decoratiile de anul trecut, ca nu patesti nimic ! Si in loc sa cumperi fursecuri din magazin, fa-le in casa, ca-i mai ieftin ...

Ziarul are grija de noi, sa fim in forma pentru Haloween, si ne invata cum sa fim fericiti stind acasa :

Asa zice ziarul, ca fericirea de acasa e esentiala : daca nu esti fericit acasa, nu esti fericit in viata de zi cu zi. Si de aici incepe bulshit-ul tip New-Age :


Esti depresat de frigul care dureaza 8 luni pe an, din care 6 luni iarna crincena ? Esti depresat ca petreci 8 luni / an ca un animal in cusca ( casa, job, masina, mall, ca afara nu poti sta fara sa-ti crepe pielea pe fata de frig ) ?
    Noi avem solutia : aprindeti o luminare ! Nu, nu la capataiul sperantelor de o viata mai buna in Rai ...
Vorba unui clasic in viata de pe aici de prin Rai : vii acasa, iti pui muzica, inchizi ochii si iti inchipui ca-i altfel. Asta-i cheia supravietuirii in Canada : sa-ti eviti realitatea si sa-ti inchipui ca-i altfel ...


Actioneaza asa cum ai vrea sa te simti : prefa-te ca totul e bine, poate minunea se va intimpla intr-o buna zi. Da' cum sa ma simt bine, cind realitatea in care traiesc e de cacao ? E un non-sens, o contradictie.
   Cu alte cuvinte, astia imi spun sa ma mint singura si fac pe proasta .... pina ramin asa !

Ne-ai urmat sfaturile si ai reusit sa ajungi la un nivel rezonabil de prostie ? Acum e momentul sa .... topai de fericire ! Fericiti cei saraci cu duhul ...


Nu-i asa, ca deja te simti mai bine ? Iti recomandam sa topai, pina eliberezi maimuta din tine ! Zilnic. De preferabil sa topai in pat, sa nu deranjezi vecinii .


Apuca-te de facut ordine in casa : asta iti va tine mintea ocupata si te va transforma intr-o gospodina maniaca. Daca e ordine in casa, rezulta ca e ordine si in viata ta : problem solved !


Daca iti folosesti creierul si evaluezi realitatea din Rai, dai in depresie, daca nu esti tare de inger. D'aia nu e recomandabil sa gindesti, ci doar sa simti. exact cum fac animalele : traiesc la nivel instinctual, senzorial .
Viata e frumoasa daca iti inchipui ca totul e roz, si e numai iubire pe norisorul roz in care traiesti tu.

Nu stii cum sa-ti anulezi gindirea critica ? Te invatam noi : traind in trecut, evocind numai ... sentimente ! Fa-ti un altar in care sa pui amintiri sentimentale, care sa-ti evoce stari frumoase, sentimente, iubire, bla-bla. Roz, caldut, pufos ... o lume ireala, ce te va izola intru totul de realitate depresiva : e una din cele mai eficiente de mind control ( gindirea pozitiva si controlul limbajului). Garantam rezultatele !


Nu stii cum sa ramai in permanenta pe norisorul roz pe care tocmai l-ai creat ? Reciteste lectiile din manualul nostru !


Care-i momentul de fericire maxima ? Pai ...cind dormi ! Adica, atunci cind evadezi din realitatea in care traiesti ! Have a nice day ....

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.