Doctor Yourself

Sunday, October 28, 2012

Functionari

       Birocratii sunt si in Rai , asa cum ii cunoastem din Romania : privilegiati.


Muncesc in ritmul si in felul lor. Nimeni nu-i deranjeaza ... Trei muncitori la stat, au fost prinsi de fotografii de la Sun, ca au tras in pui de somn in masina, (dimineata la ora 9, cind nu au pauza,) in timpul programului de lucru.


Dorm in papuci, si functionarii de la gestionarea fondurilor pentru ajutoarele sociale : zice ziarul, cum soferii de taxi i-au fraierit sa le plateasca ajutoare sociale, desi eu muncesc si au salariu ...


Un audit al Toronto employment and Social Services, arata cum mai mult de 1.539 de persoane primesc ajutor social, chiar daca detin o licenta valida de afaceri si probabil fraudeaza sistemul.

Un audit al agentieimunicipale, arata ca mai mult de 1.500 persoane cu licenta de afaceri, au declarat zero venituri pentru 2011. Din acesti 1.539 de afaceristi, 759 erau soferi de taxi.


In 2011, TESS a avut 170.000 de cazuri de asistati social si a platit aproximativ 915 milioane de dolari asistenta. Cazurile de posesori de licenta de afaceri, care primesc ajutor social reprezinta cam 1 % din cazurile de asistati social, ceea ce e deja prea mult : adica statul pierde 20 de milioane cu cei care fraudeaza sistemul.

        
Asta fiind situatia, raportul auditorului general, nu mai suprinde pe nimeni :


Raportul arata ca functionarii de la departamentul de ajutoare sociale, n-au nici un stres cu cei care fraudeaza sistemul : ii doare fix in coor .
Raportul arata cum, o simpla comparatie intre cele doua baze de date ( Municipal Licensing and Standards si baza de date a celor de la ajutor social,TESS ), gaseste 1.539 de asistati sociali, care detin licenta de afaceri. E simplu : trebuiau sa dea un simplu " search" in computer, si sistemul afiseaza singur, cei care fraudeaza.
Doar ca .... n-au catadixit sa dea un search in sistem. Functionarii isi motiveaza lenea si incompetenta, cu ... ingrijorarea sa nu violeze intimitatea celor inregistrati in sistem. Pai ce intimitate, ca astia iti cer sa le zici si cit lapte ai supt de la mama, ca sa binevoiasca sa-ti acorde ajutor social ? Nu exista intimitate, nicaieri pe aici, prin Rai.  Pina si cind inchiriezi, trebuie sa le aduci extras de cont de la banca si adeverinta de la serviciu, cu cit cistigi : " privacy" e doar o iluzie.


In realitate, functionarii, au acceptat cererile de ajutor social si le-au crezut ... pe cuvint de pionier. Ca verificari , nu s-au deranjat sa faca.

Va imaginati ca acum e prima oara cind a iesit la suprafata incompetenta si lenea functionarilor ? Sa nu fim naivi !
A mai fost un audit in 2005, cind au gasit ca departamentul a platit 15 milioane de dolari in 2004, unor persoane care nu mai erau pe ajutor social, insa, departamentul le trimite cecuri cu ajutor social. Ca informatia nu era adusa la zi in sistem ... Cit au recuperat din cele 15 milioane ? Pai .... 713.000 dolari ... praful de pe toba. Ati auzit de concedieri masive in rindul functionarilor, aia vinovati de risipirea banilor ! NU ! Ati auzit ca i-au pus cumva sa plateasca din buzunar paguba de 15 milioane ? Desigur ca nu ... masurile astea de bun simt, nu s-au luat nici in 2005 si nici acum, in 2012.
    Dar, au luat masuri de taiere a cheltuielilor bugetare, ca nu sunt bani. Pai normal ca nu sunt bani, daca functionarii ii risipesc aiurea, si nu se ia nici o masura impotriva lor !

Cit i-a costat pe cetatenii platitori de taxe, sa recupereze aia 713.000 dolari ? Pai ... 777.000 ! Ca in bancurile cu prosti : au cheltuit mai mult decit au recuperat !


Va imaginati ca pierderile de bani, s-au oprit aici ? De ce s-ar opri, daca vinovatii nu sufera nici o consecinta ? Eu cred ca tara asta e facuta - insailata la misto : cit sa arate bine pe dinafara, sa atraga naivi care aduc bani in economia tarii si atit.
Alti 50.000 $ au fost in 2005, alti 45.000 $ in martie 2009, pentru care primarul Miller ... i-a dojenit !
    Asa de eficienta a fost "dojana", ca in 2011 au risipit 15 milioane, datorita incompetentei si indolentei. De data asta, ce o sa le faca ? O sa-i traga de urechi ? Ca in presa nu s-a mai auzit nimic-nimic, de cind au anuntat magareata.

Functionarii risipesc 15 milioane aiurea, si alte zeci de mii de dolari...tot mereu, in timp ce asisteatii de pe social, fac foamea. Ca din ajutorul social nu poti trai : n-ai cum.

Un grup anti-saracie, din Bristish Columbia, provoaca politicienii sa incerce sa supravietuiasca doar cu 26 $ / saptamina pentru mincare, asa cum sunt nevoiti sa traiasca cei de pe ajutor social.
  

O persoana pe ajutor social, primeste 610 $ / luna. ( Acum, nu visati Cai Verzi pe pereti, ca o familie de 2 persoane, primeste 1.200 / luna. Primeste mult mai putin ). Daca persoana asta, imparte un apartament cu alte persoane ( ca numai chiria pentru o garsoniera costa 800 -900 $ / luna ), cumpara bilete de autobuz, cheltuieli de igiena de baza, plateste telefonul mobil ( necesar sa-si caute de munca ), ii mai ramin ... 109 $ pentru mincare, pe intreaga luna. Adica, mai putin de 26 $ pe saptamina.


British Columbia are cea mai mare rata a saraciei, din intreaga Canada, cu aproximativ 500.000 saraci. In 2011 erau aproximativ 184.000 oameni care erau pe ajutor social.
Un nene, a incercat sa traiasca in ianuarie, cu 610 $ cit e ajutorul social. La sfirsitul experimentului, a spus ca a slabit 13 kg si s-a simtit constant infometat, pe tot parcursul timpului, cit a durat experimentul.


                                 In Ontario, lucrurile stau si mai prost :

Ajutorul social pentru o persoana este de 599 $, cu care NU traiesti sub nici o forma. Un cuplu, primeste 900 $. Si se fac presiuni sa se indure sa mai adauge 100 $ lunar.


Provincia Ontario se trage pe coor ca nu sunt bani si ca e dificil sa creasca ajutorul social cu 100 $ / luna, asa cum i s-a recomandat.


Situatia pe ajutorul social :

--- 477.339 persoane = 3.6 % din populatie. Acuma, nu cadeti in eroarea sa considerati ca asta e si rata de somaj. NU. Daca unul din parteneri are job ( chiar platit cu salariul minim pe economie ), partenerul lui, care n-are job ... nu primeste nici un dolar ajutor social.

--- 171.867 sunt plozi

--- virsta medie este 36 de ani

--- 60 % din cazuri , traiesc singuri

--- 3 % sunt cupluri fara plozi

--- 8 % sunt cupluri cu plozi ( Ei n-au din ce trai, da' bine ca toarna plozi, ca-i chinuie si pe aia in saracie )

--- 75 % din plozi sunt in familii sau cu parinte singur.


TCHC sunt casele alea pentru saraci, lasate in grija ... functionarilor de stat. Ca sa prinzi o casa acolo, astepti ani in sir. Cunosc o mama singura cu plod handicapat, care astepta de 5 ani pe liste, si mai avea de asteptat .... nu se stie citi ani.
Va imaginati ca functionarii de aici sunt mai breji ! No way ! Functionarii de stat, sunt toti aceeasi specie, parca's de-o mama facuti ! Sefii de la TCHC si-au tras bonusuri grase, in timp ce presa urla ca saracii din casele TCHC s-au impuscat pe capete, cu arme semiautomate,vindeau droguri si se prostituau. Mare scandal in presa la vremea respectiva


Sumele sunt cele care le vedeti mai jos : cea mai mare , e aproape de jumatate de milion de dolari ...


In timp ce conducerea se premia cu mai mult de 2 milioane de dolari, chiriasii din casele THCH traiau in conditii dubioase si se plingeau unor urechi care nu voiau sa auda.

Va imaginati ca numai functionarii de la casele THCH s-au premiat cu bonusuri ? Ei bine, si consilierii primariei, si-au premiat personalul ...


Bonusurile sunt cam 3 % din salariile deja mari. Bonusul va adauga 2.432 dolari, platiti asistent de consilier, care cistiga 81.081 . Bonusul de 2.016 este pentru un assistant constituency, care cistiga 67.197 $ .


In 2009, s-a renuntat la plata bonusurilor pentru functionarii care nu erau membri ai sindicatului. Insa, in 2012, bonusurile au fost reintroduse pentru aproape 2.700 de functionari care nu fac parte din sindicat, si care costa in total, 5,5 milioane de dolari pe an.
Nu sunt inclusi in acest sistem de bonusuri, cei 6 consilieri ai orasului, pentru ca ei deja cistiga maximum permis.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.