Doctor Yourself

Sunday, October 21, 2012

Faliment

                Zice presa, ca pe multe orase din Rai, le paste falimentul ...


Un motiv pentru care orasele au putea da faliment, sunt platile grase facute catre ... fostii functionari ai primariilor !
Un studiu facut de Fair Pensions for All, arata ca functionarii publici sunt platiti cu pensii generoase din banii platitorilor de taxe ( pe linga pensiile de stat, ca toata lumea ) si inca primesc bani chiar si dupa pensionare, pentru plata zilelor in care s-au declarat bolnavi si pentru zilele de concediu.


Citeva orase sunt date ca exemplu: Hamilton, Kitchener si Guelph. Ele sunt in pericol de a da faliment, in acelasi fel ca si orasele din California care au declarat falimentul, zilele trecute.


Ca sa ne lamurim : in Rai  nu exista notiunea de "comcediu medical " . Asta e un lux pe care numai in tarile europene il intilnesti. Daca ai norocul sa intilnesti un angajator mai milos, el iti va da de la el cam 2 zile / luna, pentru cazul in care esti bolnav si nu poti veni la munca. Bineinteles ca angajatorii privati, nu iti permiti sa transferi zilele de sick days de la o luna la alta, si sa-ti mai faci rost de un concediu : se pare ca statul isi permite.
    Daca ai nevoie de concediu medical pina la 3 saptamini ... iti iei concediul de odihna, si cum nu sunt duficiente zile, iti mai iei si concediu fara plata. Daca ai nevoie de mai mult de 3 saptamini de concediu medical, atunci intri inti in somaj, platit cu 60 % din salariu : chestia asta tine exact 3 luni. Dupa care, intri pe ajutor social, din care nu poti plati nici chiria, si faci imprumut la banca, sa nu mori de foame, pina te recuperezi din boala.

Insa statul, vad ca le-a permis angajatilor sa-si cumuleze zilele de sick days nefolosite, si dupa ce au iesit la pensie, le-au platit bani grei pentru aceste zile.
Hamilton a platit 279.454 $ anul trecut, pentru angajatii de top. Tot Hamilton, a platit 167.100 $ pentru concediile de odihna nefolosite, alea angajatilor din top 5 ( la privat, esti obligat sa-ti iei concediul ).
   Adica Hamilton a platit de 2 ori pentru aceeasi chestie : functionarul a venit la munca in perioada concediului de odihna si a fost platit. Dupa pensionare, si-a amintit ca el nu si-a luat concedii de odihna, si a fost platit pentru ele, desi a muncit si a avut salariu in acele saptamini !

Nici Kitchener nu e mai prejos : a platit 177.387 $ anul trecut, pentru angajatii sai din top 3, care NU mai erau angajati de stat, insa si-au amintit ca nu si-au folosit acele sick days, . In medie, s-au platit 6.417 $ / persoana !


        Nu va imaginati ca cele de mai sus sunt exceptii de risipa a banilor publici !


Nenea Tory, Membru in Parlamentul Provincial ( Ontario ), spune ca sute de mii de dolari au fost risipiti de catre Municipal Property Assesment Corporation , care detine o casa de vacanta in North York, folosita de 1.300 de angajati.
    Acestor angajati li s-au cumparat jocuri LEGO, cu care sa scrie propozitii motivationale, la sedintele de " team-building". Banuiesc ca aveau o jena sa scrie cu pixul aberatiile gindirii pozitive.


Costurile au fost de sute de mii de dolari : pentru calatoriile cu avionul, mincare, cazare, plata vorbitorilor si evenimentul. Mai mult, evenimentul a fost programat exact in acelasi timp cu Toronto International Film Festival, cind toate hotelurile sunt pline si se practica celemai mari preturi.

                       Nu, nici functionarii partidelor din Canada nu's mai breji :


Tipa prin toata presa, despre cum trebuie sa stringem cureaua si sa taiem din cheltuielile de la buget : asta, in timp ce ei risipesc banii publici , cu amindoua mainile.
Mai mult de 40 de functionari din partidul Conservator si alte ministere, au acumulat mii de dolari datorii pe cartile de credit date de la guvern. Platile au fost facute in 13 ministere conservatoare si costau de pina la 100.000 $


Nici guvernul nu sta mai bine si cheltuie din ce in ce mai mult pentru ...publicitate degeaba !


Guvernul conservator a facut un " plan de actiune economica", ce face parte dintr-o campanie care a costat 16 milioane de dolari si care ii face reclama planului.
Peggy Nash se intreaba de ce sunt cheltuiti banii cetatenilor in plina criza, ca sa facareclama unui concept bugetar, care a fost introdus si explicat canadienilor inca de acum ... 4 ani in urma ? !


Nash spune ca planul de aciune economica este deja complet ! A zburat puiul cu ata , insa guvernul continua sa plateasca milioane degeaba pentru a-i face reclama.

Cind e criza in toi, primul ministru aproba cheltuieli suplimentare pentru reclama : asa zic documentele Treasury Board .
Daca in 2011-2012 au cheltuit 53 de milioane, in 2012-2013 au aprobat cheltuirea a mai mult de 64 milioane, si inca nu avem suma finala, care va fi publicata in raportul guvernului de la sfirsitul anului.


De fapt, de cind Conservatorii au venit la putere, in fiecare an, ei ai cheltuit mai mult pe reclame, cu cel putin 25 % decit a fost prevazut in buget : taierea cheltuielilor bugetare nu-i pentru ei . E doar ... reclama sa dea bine la prostime.
Cea mai mica cheltuiala bugetara peste bugetul prevazut, a fost in 2008-2009 : 16.5 milioane de dolari.
Cea mai mica suma de bani,  pe care  guvernul primului ministru Harper a cheltuit-o  intr-un an, a fost de 79,5 milioane de dolari.


Astea sunt sumele cheltuite pentru reclama, cheltuite de guvern in fiecare an fiscal. Din ce in ce mai mari, pe an ce trece, pe masura ce criza devine tot mai profunda.
 Cu cit criza e mai mare si conditiile de trai devin mai proaste, cu atit presa primeste mai multi bani de la guvern ( pentru reclame. Irelevnt pentru ce ). Important e ca presa primeste tot mai multe milioane, pentru ... "lamurirea" populatiei ( oficial numita reclama ). Cine si-ar putea permite sa muste mina care il hraneste in plina foamete mondiala ? Cercul se inchide ...

Cine imparte, parte isi face : parlamentarii canadieni si-au facut pensii de lux ... cureaua sa o stringa prostimea ...


Daca pina acum stiati ca alesii canadienilor au pensii de lux, acum aflam ca stiam pre aputin : luxul este cu multmai mare decit ne imaginam si decit a catadixit presa sa arate ...
Exista o analiza a CBC, facuta de James Fitz-Morris si exista un raport al Canadian Taxpayers Federation, care spun urmatoarele :
--- planul de pensii al alesilor, este atit de bogat, incit e nevoie de doua conturi care sa tina banii.
--- legislatia permite sa pui deoparte in contul de pensii 2 % din salarii, insa parlamentarii primesc 3 % pentru pensie. Drept urmare, este nevoie de infiintarea celui de-al doilea cont de pensii, care sa tina banii din acel rest de 1 % , plus bani extra, in jur de 148.000 $.
Senatorii si parlamentarii au contribuit cu doar 4,5 milioane la planul de pensii, iar restul de 26,7 milioane, vin din banii cetatenilor platitori de taxe.
--- Banii populimii ( cei care au salarii suficient de mari, sa-si permita  sa puna deoparte pentru pensie ) nu stau in conturi la banca si asteapta sa iesi la pensie, ci sunt investiti : asa prevede legea. Daca firma de investitii pierde ... iti pierzi si tu pensia.
Ei bine, banii senatorilor si parlamentarilor, stau frumos in contul din banca si NU sunt investiti : adica sunt bani albi pentru zile negre.


Nu va imaginati ca alesii s-au inecat , ca tiganu' la mal : nu ! Tin ei banii blocati in conturi la banca, insa si-au inventat o lege care prevede ca indiferent de conditiile de pe piata, indiferent de dobinzile practicate de banci pentru prostime, alesii vor primi garantat ... 10 % dobinda pentru banii din conturile de pensii.

In 2010-2011, cantitatea de bani pentru pensiile senatoriloe si parlamentarilor, era de 83,4 milioane. Asta inseamna ca alesii au contribuit doar cu 4,5 milioane din buzunarul propriu, iar populimea platitoare de taxe, a contribuit cu 110,1 milioane  de dolari, ca sa le faca pensii de aur.


In caz ca stati prost cu aritmetica ( la fel ca mine ), ziarul ne arata clar ca alesii contribuie cu 1 $ la contul de pensii, iar populimea le mai platesc 24 $ pentru fiecare dolar . Adica 24 : 1 ...
    Si totusi, NU e suficient : guvernul le-a facut cadou inca 7,5 milioane de dolari in perioada 2005 - 2006, sub pretext de " actuarial liability adjustment ".
Acesti bani nu se duc in fondurile de pensii, ci direct in conturile parlamentarilor, si vor fi cheltuiti. Asta inseamna, ca vor fi contabilizati ca si venituri, si la sfirsitul anului, ei vor primi " tax return " pentru acei bani .


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.