Doctor Yourself

Friday, October 26, 2012

Criza si canadienii

 Spre Rai, se apropie cu pasi repezi, criza aia rea, care acum bintuie prin Europa.


Nu va mirati, ca nu autoritatile canadiene au declarat asta ! Nu vor declara asa ceva, nici picati cu ceara . Canadienii sunt cei care considera asta ! ( conform cu un think-tank public )


Un nou raport facut de Macdonald -Laurier Institute, spune cum, citeva provincii canadiene, pe termen lung si pe termen mediu risca falimentul, spune analistul financiar Marc Joffe, autorul raportului.


Ca omul, se uita in jur si vede ca nu sunt joburi. Ba mai mult, corporatiile, concediaza pe capete : Loblaw ( lant de supermerketuri up-scale ), concediaza 700 de manageri de la head-office.


Productia in Canada a scazut mult : suntem chiar mai putin productivi decit eram acum 30 de ani ...  Asta, ca sa nu mai amintesc ca firmele de manufactura se muta pe capete in China , ca-i mina de lucru mai ieftina si taxele mai mici ...


     Asa ne spune Statistics Canada " ca suntem -0,1 % mai putin productivi( comparativ cu normele internationale ).

Cum se protejeaza canadienii in fata crizei care le bate la usa ? Pai fac ce stiu ei mai bine : cheltuie in nestire, bani imprumutati. Si nu cumpara pentru ca ar avea nevoie, ci cheltuie pentru ca asa le dicteaza instinctele. Adica, pur si simplu animalic. Ratiunea e inutila ... nu se ostenesc sa-si foloseasca neuronu' ...


... Pollara  a inetervievat canadieni online si a aflat ca 60 % dintre ei fac cumparaturi, din motive ... emotionale ! Iar 55 % cumpara pentru ca sunt la promotie ( o mica reducere de pret ) si nu pentru ca ar avea nevoie de acele obiecte.
   In medie, 310 $ / luna sunt cheltuiti pe lucruri pe care canadienii si le doresc, dar de care NU au nevoie. De cita imbecilitate e nevoie ca sa imprumuti bani, ca sa faci chestia asta ?


  Rezultatul se vede in statistica : datoria pe cap de gospodarie e mult mai mare decit credeam pina acum ! Tara arde si canadianu' se piaptana ...


Statistics Canada, ne spune ca datoria pe cap de gospodarie canadiana atinge cote istorice, si pune in pericol economia. Nu mai e de gluma.


Datoria pe gospodarie, a crescut in ultimele 4 luni, de la 161,8 % la 163,4 % cit era in primele 4 luni din an : totul calculat dupa standardele internationale in actualitate.
Cind Statistics Canada a calculat dupa standardele vechi, a raportat in primele 4 luni din an, o datorie de 152,0 % . Dupa revizuirea metodelor de calcul, in 2011, procentul a fost 161,7 %, in loc de 150,6 % cit calculasera ei, initial.


Prostimea isi cheltuie si ultimul ban de imprumut, din cel mai pur spirit de turma, asa cum a fost dresata sa faca pina acum . Doar ca au cam sarit calu', iar guvernul federal nu mai stie cum sa puna stavilar in calea vitelor care continua sa acumuleze datorii pe care nu le pot duce.
     Asa ca au inventat un soi de " trusa de prim ajutor" , online, pentru cei care vor sa se intinda doar cit le ajunge plapuma, insa nu-i ajuta capul sa isi organizeze banii.

Pina atunci, autoritatile ne spun sa stam linistiti ca viata e roz iar viitorul suna bine : din ce in ce mai multi canadieni traiesc fara datorii in 2012 !
 Prostimea trebuie mentinuta cu orice pret in iluzie : nu cumva sa inteleaga realitate ain care traiesc. Viata e frumoasa, criza e doar in Europa, daca esti suficient de dus cu zmeu', ca sa iti inchipui ca totul merge bine si traiesti pe o Gura de Rai .


La prima vedere suna bine, char socant de-a dreptul. turma sa-si revina din imbecilitate si sa-si controleze instinctele primare asa, cu de la sine putere ( adica fara un dresaj prealabil ), eu n-am vazut, n-am auzit.
   Si dupa cum putem constata, nici populimea canadiana nu face exceptie : continutul articolului, afirma exact opusul a ceea ce declara titlul ! Jurnalism mioritic, de 2 bani ...
De fapt, nu-i adevarat ca, a crescut numarul canadienilor fara datorii in 2012, ci .... a crescut numarul canadienilor fara "datorii pentru nevoi personale ", pentru ca autorii studiului spun negru pe alb ca NU au calculat si datoriile la casa ! Iar in Rai, toti cei care si-au cumparat casa, sunt adinc inglodati in datorie ( ca nimeni nu are suficienti bani sa plateasca cu cash ).
 
In concluzie : canadienii aia care nu au datorii in 2012 .... nu exista ( ca au de fapt, rate la casa )...
  

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.