Doctor Yourself

Saturday, September 22, 2012

Vegetarian Festival -2

                                         Mergem sa mincam ?


    La indienii hindusi, ca ei au traditie vegetariana de sute de ani : ca asa i-au invatat zeii !


                   Se pare ca zeii au uitat sa-i invete sa nu manince ulei incins ...


Spre deosebire de Festivalul Romanesc, unde s-a vindut doar mincare sleita, adusa de acasa in tavi de aluminiu, indienii vindeau mincare calda ( pastrata la cald in tavile de metal  - incalzite in taraba ).


Aveau lipite pe taraba poza mincarii, cu pret si descrierea in engleza : sa stii ce ingrediente maninci ! Foarte eficient.

                  Nu fiti egoisti, si impartiti mincarea cu prietenii : necuvintatori !


Sau, impartiti mincarea .... cu alti vegetarieni care nu isi permit sa si-o cumpere ...


In sfirsit, s-a infiintat o singura cantina pentru saraci vegetariana, in toata Canada  Si a fost infiintata de mincatorii de cadavre ...


                                     Plozii tipa dupa ceva dulce ?


                    Viata e scurta ... Baga in tine cit mai multe prajituri ...




                      Erau super scumpe : 3 $ bucata, ca erau home-made ...


Tradus din canadeza, inseamna ca erau prajituri facute ....din conserve de lapte condensat ... Nimeni nu sta sa faca crema prajiturilor ( si nici nu stiu cum sa faca ), din oua, de la inceput ...  Ei amesteca laptele condensat cu arome si ceva nuci, si gata crema ...

Ride ciob, de oala sparta : vegetarienii care maninca toate jegurile, s-au gasit sa rida ...de Mc'Donalds !


                                                           Mc'Shit ...


Vegetarienii nu maninca Mc'Donalds , ei maninca .... cirnati ( de soia ) ! Pai care-i diferenta, ca e cam acelasi jeg ?



Minerale vreti ? Doar ca pretul e dublu fata de cit costa in magazine ... Eu speram sa gasesc trace minerals, da' nici pomeneala...


                                                   Salvam pisicile ?


         Ori .... le drogam ?  Cu catnip ( o planta ), ca sa se creada .... tigrisori !



Nu, asta nu-i catnipul matzelor, ci iarba pentru oamenii care se cred rumegatoare


                                              O vindea nenea asta :


                              Avea si Chaga si Reishi : super scump.


                                         Ce inseamna sa fii vegan ?


                       La standul veganilor, primim toate explicatiile necesare :


Nu gusta, ca nu sunt mostre gratuite : si suntem cu ochii pe tine !
Apoi daca le-au facut minuscule, sa nu se mire ca lumea le confunda cu mostrele ... erau cit o bomboana de ciocolata


Vreti sa stiti mai multe despre vegetarianism  ? Studiul China va asteapta aici  :


Mergem al standul de meditatie, care ne invata trucuri religioase, despre cum ne reincarnam din animale sau inapoi in animale : depinde cit de cuminti suntem !


     Aici vindeau echivalentul rozariului crestin : margele de lemn cu care meditezi


Nu poti sa stai in pozitia de meditatie ? Noi iti vindem .... cureaua cu care sa te impachetezi strins : cu putin noroc, o sa-ti rupi vreun tendon ...


Astia erau singurii, in tot festivalul, care promovau mincarea naturala ! Restul erau toti dusi cu zmeu', cu conservele si mincarea lor gatita .


                           Singura problema era ca le vindeau scump ...


Nenea asta vindea minerale : super scump, ca doar e festival ... Trace minerals, bineinteles ca n-avea ... N-am vazut nicaieri stand cu vitamine si minerale ( ca mai mult, pentru asta m-am dus ).


  Namol vreti ? Are si prospect, in care vi se explica faptul ca e terapeutic :


                              O caserola cit palma, costa 20 $ : exorbitant !


La iesire, trecem pe la tarabele asociatiilor de protectie a animalelor, care ne spun sa nu ne mai hranim cu cadavre :


Si care ne cer 20 $ ca sa salveze gainile ! Pai ce sa salveizi, cind sunt milioane de mincatori de cadavre, care cercadavre non-stop ?


Asociatiile vindeau tricouri de scos miturile din capul doctorilor . De unde iti iei calciul daca nu bei lapte ? De unde isi ia si vaca aia care da lapte cu calciu ( frunze verzi ) ...
Daca maninci multe fructe, o sa faci diabet ... Si cite maimute cu diabet ai vazut ? ( ca doar avem 90 % gene de maimuta ).
De unde iti iei proteina daca nu maninci cadavre ? De unde isi ia si maimuta ...
De unde iti iei proteina daca nu maninci fasole si legume boabe si nici nuci, alune ? ( toate legumele , frunzele si fructele contin proteina ) .... Cite maimute care maninca iahnie la micul dejul ai intilnit ?  Dar maimute cu carente de proteine ?

Astea's ineptii scoase de doctori ( auzite cu urechile mele ) si mai grav ... de naturopati care habar n-au de nutritie. Stiu astia cu tricourile ce stiu ....


                        Astia aveau carti ceva mai bune : dar nu ce cautam eu.


Din pacate, promovau raw de cea mai proasta calitate posibila : d'ala cu retete ( cum promoveaza in Romania, Ligia Pop ). No way !


                            La plecare, ne pozam cu porcusoru' cel roz ...


34 comments:

  1. Ce combinatie este paharelele de la standul vagan? Vad ca unele contin doar pepene dar nu imi dau seamam ce se afla in celelalte paharele.O capsuna si mai ce?

    ReplyDelete
  2. Pepene galben ( cantalupe ), pepene verde ( honney melon ), capsuna si boabe de struguri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mi s-a parut ca ar fi si pepene dar nu credeam sa faca astfel de combinatii.In primul rand ca pepenele verde nu se combina cu nimic si nu se manaca decat pe stomacul gol,apoi fructele dulci nu se combina cu fructe acide.Ma gandeam ca macar aia de la standul de vegani stiu ceva despre alimentatia corecta dar se pare ca nu stiu.Sa nu mai spun ca nu as cumpara niciodata fructe sau legume care au fost taiate in prealabil.Sigur ca daca se taie si in urmatoarele 5 min sunt in farfuria mea ,este ok.

      Delete
    2. Corect !
      Veganii de aici maninca toate jegurile, in orice combinatii, n-au nici o treaba !
      Marea majoritate a raw veganilor de pe intreg netul, maninca mai infect decit la Mc'Donalds ( retete tip Ligia Pop ): in combinatii absolut indigeste, cu cantitati enorme de grasime, cu alimente toxice ( cereale, soia ). Tot ce conteaza pentru ei, e ca maninca raw ...

      Delete
    3. Da,dar daca nu respecta cateva reguli simple degeaba sunt vegani.Cu Ligia P.si "retele minunate" m-am convins :))

      Delete
    4. Asta inseamna educatia main-stream : are cea mai proasta calitate. Din pacate, majoritatea se rezuma la asta, fara sa studieze pe cont propriu.
      Iar cei care " educa" turmele,de fapt, nu fac decit sa profite de pe urma ei, ca sa faca bani gramada. Ca nu poti sa-i spui unui om sa manince salate si fructe, ca nu mai e necesar sa-i tii workshopuri, cursuri de gatit raw si sa-i vinzi carti de bucate, cu retete indigeste si impotriva oricaror reguli de nutritie.
      Asa ca, e mult mai simplu sa-i spui ca a gati raw e cu dichis, trebuie musai sa vii la mine sa te invat sa faci o mincare ce imita pe aia gatita, ca altfel nu se poate.
      E doar o afacere facuta pe spatele clientului, care va plati cu sanatatea pentru ca ii este lene sa studieze singur si sa sape dupa informatie. Prostia se plateste intotdeauna.
      Dealtfel, foarte multi raw-isti pe stil Ligia Pop, nu rezista [pe raw timp indelungat, sau sfirsesc in situatia in care sunt doar 50 % raw. E de inteles, avind in vedere ce maninca ...

      Delete
  3. eu vad in paharelele alea capsuni (ca vorba aia e sezon:))))), mango, ananas si ev. papaya, ori bobitele alea mici par mai degraba afine decat struguri, dar acuma nu stiu ca nu le-am vazut de aproape:)))))

    in alta ordine de idei, de ce se mananca pepenele rosu pe stomacul gol?
    si care sunt fructele dulci si care acide si de ce se mananca separat?!

    si in afara de asta, am aflat ca mierea e ... acida si eu o folosesc in loc de zahar de ani buni, stiu ca o folosesti si tu, deci...care e faza?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu era mango, ca acum nu se gaseste nicaieri la noi, in perioada asta ( taiau fructele pe masa si le-am vazut ). Plus ca mag o foarte scump pe la noi ...

      Mierea e acida, intr-adevar. Si lamaia e acida, insa in organism produce alcalinitate ... Important e efectul pe care il produce alimentul.

      Pepenele rosu se digera instant ( ca e aproape apa ): daca il amesteci cu mincare ce are nevoie de timpi de digestie mai mari ( si cu alt tip de enzime ), pepenele nu mai poate trece in instestin, ci sta in stomac si se descompune pina se digera celalat aliment. De unde indigestie, gaze, balonari si toate cele.
      Exista food cart combination, care iti arata ce sa combini si ce nu ( exista si carti pe subiect ).

      Nu combini mincarea alcalina cu cea acida sau semiacida ( fructele intre ele ), pentru ca necesita diferite sucuri digestive care sa le digere.
      Care sucuri digestive, se neutralizeaza intre ele ( acid + baza= neutru ) : adica digestia nu prea mai are loc decit cu foarte mai eforturi din partea organismului. Ceea ce echivaleaza cu un consum foarte mare de energie din partea organismului, plus supra solicitarea pancreasului, de a produe suc pancreatic ( cumva, trebuie sa se digere minunea )...

      Ideal este masa mono-meal : un singur fruct si gata. Nu mai suprasoliciti organismul degeaba.

      Delete
  4. "Pepenele rosu se digera instant ( ca e aproape apa ): daca il amesteci cu mincare ce are nevoie de timpi de digestie mai mari ( si cu alt tip de enzime ), pepenele nu mai poate trece in instestin, ci sta in stomac si se descompune pina se digera celalat aliment. De unde indigestie, gaze, balonari si toate cele.
    Exista food cart combination, care iti arata ce sa combini si ce nu ( exista si carti pe subiect ). "

    Asta e valabil in general pt tot ceea ce se mananca si da intr-adevar exista carti pe subiect, asa afli ca a manca felul doi insotit de salata, cum se procedeaza la noi, este gresit si ai si explicatia cu digestia! :))) Doar ca eu am crezut ca cine stie ce proprietati are daca se mananaca pepenele pe stomacul gol...(in afara de alea cunoscute).

    Despre lamaie stiam si eu, ciudat, acelasi lucru nu l-am gasit despre miere - adica cum ca devine alcalina in organism!? Ba din contra, am gasit pe un site un articol despre probleme de stomac(parca) si unde scria ca daca ai probleme sa nu consumi miere pt ca e acida si iti creste aciditatea, d'aia te-am si intrebat mai mult..D'aia eu ma cam informez din mai multe surse pt ca unele din chestiile astea de pe net sunt scrise cu caracter general si chiar de multe ori te baga in ceata..

    La ce zici despre fructe m-a pufnit rasul, pt.ca eu mananc mai multe tipuri de fructe pe zi, nici nu m-am gandit la asa ceva....

    ReplyDelete
    Replies

    1. Din pacate, mierea nu provoaca alcalinitate in organism, ci tot acida ramine ! Ce stiu sigur, este ca daca simti nevoia sa maninci dulciuri, este din cauza ca n-ai mincat suficiente fructe, iar organismul iti cere, inducind nevoia de dulce.
      Mai multe tipuri de fructe pe zi poti sa maninci, da' pe rind ... masa si fructul ...

      Aciditatea din organism poti sa o scazi cu bicarbonat ( 1 lingurita ) sau cu megadoze de minerale. Practic, organismul foloseste mineralele ca sa scada aciditatea : si daca nu are sufciente in mincare, scoate din oase ( de unde osteoporoza ).
      Daca vrei s ascazi aciditatea din stomac : argila

      Delete
  5. Ryan32,toate alimentele au un timp de digerare iar cand sunt combinate rau,timpul de digerare se mareste.Apoi fiecare aliment se digera in sucuri acide sau alcaline.Daca ai combinat mancarea aiurea,inebunesti stomacul ,nu mai stie ce gen de suc digestiv sa-ti produca.Orice fructe se manaca doar pe stomacul gol!Fructele nu se digera,au un gen de predigerare,parasesc stomacul foarte rapid.Totusi pentru cineva care toata viata a mancat orice fel de mancare,daca va incepe sa manance fructe pe stomacul gol ,s-ar putea ca in primele 2 zile sa aibe balonari si niste reactii adverse dar care sunt reactii de curatire,detoxifiere.Cum spunea si Tipi,daca manaci ,de ex branza cu rosii apoi un mar,s-ar putea ca acel mar sa ajunga tuica in ficatul tau si sa te imbolnaveasca de ciroza.El nu poate parasii stomacul inainteai branzei care se digera mai greu decat chiar o bucata de carne.Deci sta fermenteaza precum prunele in butoiul de tuica.Apoi ajunge alcool in ficat.Cat despre lamaie chiar daca este fruct acid,in stomac ea devine alcalina.Sigur ca poti manca fructe dupa ce ai mancat alte alimente dar trebuie sa fi sigur ca ceea ce ai mancat inainte a parasit stomacul.Daca ai mancat o salata de cruditati ,bine combinata,poti manca fructe dupa 2-3 ore dar daca ai mancat cartofi cu carne va trebuii sa astepti vreo 8 ore pana sa manaci fructe.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Asta e cauza pentru care, cei care maninca " normal" ( gatit ), dupa masa, cad toti lati : molesiti, greoi,somnolenti. Organismul nu face fata sa sustina cu energie si digestia, si functionarea la parametri normali : directioneaza intreaga energie la digestie, ca aia e urgenta momentana, iar pe tine te pune in stand -by ... plus aparitia leucocitozei ( ca organismul considera mincarea gatita ca pe un corp strain, care trebuie inactivat. )
      Adauga alta sursa de stres , lipsa enzimelor din mincarea gatita : asta se traduce cu suprasolicitarea pancreasului, sa suplineasca enzimele lipsa din mincare ( adica alt efort pentru digestie ).

      Chestiunile de mai sus, nu apar in cazul in care maninci raw : toti raw-istii iti vor spune ca maninca si apoi totul e ok, nu exista scaderea aceea in energie si aparitia somnolentei, greutate in stomac ( ca mincarea se digera rapid, nu sta ca aia gatita cu ceasurile in stomac ).

      Delete
    2. De acord cu tine.Dgestia este cel mai mare consumator de energie,aproximativ 75% din energia functionarii unui organism normal.De aceea poti manca 3 kg de struguri si te simti plin de energie pe cand dupa o masa cu carne branza,cartofi te simti somnolent si fara energie.Corect,daca manaci cruditati nu vei fi lipsit de energie chiar daca vei combina mai multe feluri de legume pentru ca legumele se digera si in sucuri alcaline si acide.Despre enzime ar fi multe de spus dar ce este clar ca se cam distrug la fier,prajit,copt,gratarit,etc.Tailandezii,de ex mai mult oparesc legumele decat le fierb iar daca le prajesc in tigaie,doar exteriorul se arde,interiorul ramanad crud.E o metoda mai buna decat cele europeana,americana.A fi cruditarian nu e simplu in ziua de azi decat daca traiesti undeva la tara si ai productie proprie.Eu ma minunez cand ma uit la ce mananc.Struguri din australia,banane din Africa,morcovi din Italia,rosii din Olanda,etc.Daca stai sa te gandesti ca in doar 2 ore dupa ce ai cules rosia sau marul,se pierd 50% din vitamine,ma intreb ce mai contine rosia aia din olanda dupa 2 saptamani.Sa nu mai spun ca e gazata,radiata,poate modificata genetic.Despre solul care e sarac in minerale ce sa mai spun? Stiu exista suplimente dar nu se compara cu originalul.Din Mai si pana prin septembrie gasesc multe legume si fructe locale care chiar daca nu au gust sunt fara pesticide si stiu ca nu sunt nici modificate genetic.Dar din octombrie si pana in aprilie imi vine sa hibernez ca ursul.

      Delete

    3. Metoda thailandeza de calire a alimentelor, mie mi se pare un mod eficient de a-ti fura singur caciula : adica nu omorim chiar toate enzimele, doar jumatate, sau majoritatea ... De ce as face asta, daca pot sa manin cdirect crud ?

      Nu e dificil deloc sa fii raw in ziua de azi : sunt pline magazinele de fructe si salata. De acord ca sunt niste deseuri nutritionale, comparativ cu fructul crescut de mine si proaspat cules din copac. Insa asta e cea mai buna solutie care o avem .
      Varianta cealalta este sa iau aceeasi leguma- deseu nutritional si sao mai nenorocesc si eu gatind-o la temperaturi mari : ca sa fiu siguraca se distruge si ultima firmitura de vitamina si enzima . De ce as face asta ?

      Desigur ca exista suplimente si sunt mai bune decit nimic( vitaminele din pastile au exact aceeasi formula chimica cu cele naturale totusi, si sunt obtinute tot din plante ). Exista si varianta de minerale organice, mai buna decit cele anroganice.
      Atita vreme cit vitaminele din pastile, pot sa-mi acopere deficienta, sa ma fereasca de boli sau sa ma vindece ... why not ?
      In plus, vit C si E, chiar n-am cum sa fac rost de ele. In special vit E : n-am cum sa maninc sute de kg de portocale pe zi, ca sa acopar necesarul. Si vit C e critica pentru organism : cam cum e si apa pentru celule. Fara ea, nimic nu misca in organism.

      Bineinteles ca varianta perfecta este cea in care obtinem necesarul de vit-minerale, direct din mincarea naturala : insa asta este utopie, in ziua de azi !
      Si atunci, am doua variante : stau cu carenta de nutrienti, pina cind malnutritia devine boala, sau ... compensez cu nutrienti din pastile si nu doar ca scap sa ma imbolnavesc, dar si bolnavii se vindeca sau isi imbunatatesc foarte mult conditia( rezultatele medicinii orthomoleculare stau marturie ).

      Iradierea de fapt, sterilizeaza friuctul, leguma : adica omoara tot ce-i viu in ea ( enzimele included ). De unde rezulta necesitatea de a lua enzime din pastile : nu-i acelasi lucru ca si enzimele din fruct , care's mult mai multe, insa tot e mai mult decit .... nimic.

      Delete
    4. Comparand metoda tailandeza cu cea occidentala consider ca e mai bine sa primesc 50% din vitamine,minerale,enzime decat nimic.Un ou contine colesterol si enzime.Poti manca 10 oua crude pe zi nu vei avea colesterolul marit.Dar daca prajesti oul sau il fierbi tare,enzimele mor si ai toate sansele sa iti creasca colesterolul.Fierbe-l doar 3 min si raman si enzime.Sigur ca a fi cruditarian e si mai bine cu toate ca asa cum spui si tu pana la urma mancam crud unii din placere,altii din cunostiinta de cauza,altii din respect fata de animale ,unii din fanatism religions,altii sperand ca ne vom vindeca de boala,etc.pentru ca de fapt e o utopie sa crezi ca mai exista ceva nutrienti in fructe si legume.Sigur ca nici carnea animalelor sau laptele lor nu contin mai multi nutrienti.Deci va venii vremea cand vom manca doar pastile,sau poate o singura pastila.E doar o simpla problema de mental,de obisnuinta.Este necesara doar o generatie de copii care dupa ce nu mai sug vor primii direct pastile diluate in apa cu tot felul de gusturi nebune de fragi si prtocale,capsuni,sau orice le+ar trece prin minte.De multe ori ,fiind in oras vreau o sticla de apa curata si pe rafturi gasesc apa cu tot felul de gusturi ciudate de fructe dar apa plata lipseste.Si daca urmaresti cine cumpara acea apa cu arome de fructe din E-uri vei vedea ca tineretul ,copii de scoala.Tot ei sunt dusi la Mc Donalds din gradinita si e normal ca la o varsta oarecare sa li se para normal sa manace hamburgeri si sa bea cola cu gheata in timpul mesei.Nimeni nu se naste vegan.Bem lapte iar apoi depinde de parintii nostri cu ce ne obisnuiesc.Daca dorim sa schimbam ceva o vom face destul de tarziu in viata si doar datorita unor motive oarecare,de obicei de sanatate.Atunci incepem sa invatam prin propria experienta.Restul e vax.

      Delete
    5. Ceva nutrienti in fructe si legume tot mai exista, parerea mea. Din punctul meu de vedere, normalitatea e sa maninc raw : ca asa e corect. Omul e singura fiinta pe planeta asta, care isi denatureaza mincarea si care maninca mincarea altor specii .

      La noi se gaseste apa in magazine, dar in sticle de plastic... Si la noi e la fel : tineretul maninca orice jeg, cu mare placere si lipsa de cele mai elementare cunostinte de nutritie.
      Ca sa ne invete de mici sa mincam corect.... asta nu e deloc in interesul sistemului. Asa ca se face tot ce e posibil pentru ca informatia sa nu ajunga la prostime.

      Delete
    6. Perfect adevarat.Un tineret informat constituie un pericol pentru societate.Poporul te prost.Un om sanatos un pacient pierdut.Ar mai fi :)))

      Delete
  6. Aia cu asteptatul a 8 ore mi se pare un pic exagerat. Eu fac echografii si procedura este sa nu se manance cu vreo 6-7 ore inainte, asta inseamna ca la momentul ala nu mai sunt nici gaze...
    Stiu si eu ca laptele se digera greu si mai mult de atat, imi povestea o cunostinta ca are probleme de la lapte se baloneaza, etc. Banuia o intoleranta(eu i-am spus ca cine stie ce e in lapte) si intr-un timp incepuse sa consume d'ala degresat! Un doctor i-a spus ca din laptele degresat prin prelucrare se elimina chiar...enzima care-l face digerabil, deci, daca ala normal se digera greu, ala degresat se digera...never! Cred ca se aplica la toate lactatele...

    Am observat si noi ca dupa masa nu mai avem senzatia de greu (mai ales barbatu') si mancam mai mult vegetarian - eu nu am fost niciodata un carnivor inrait- si cum diferenta se vede imediat (cel putin noi ne dam seama) in functie de ce mancam. Asa vorbeam si noi cum se vede treaba ca dupa romaneasca "masa copioasa" organismul isi foloseste intreaga energie la digestie si d'aia ti se face somn si cum ca practic este ca o agresiune...
    Se vede lejer diferenta dintre diete, doar ca esti obisnuit cu senzatia de supraplin, de greu si in general dupa mancarurile astea...pe baza de legume te simti mai usor si ai senzatia ca nu te-ai saturat:)))) cand pana la urma e o chestie psihologica!
    La fel si aia cu tuica din ficat mi se pare iar...exagerat, pt ca in general, daca va aduceti aminte de copii ni se dadeau fructe dupa masa si chiar se manancau fructe dupa masa,ziceau ca inainte iti taie pofta de mancare, asa incat incidenta cazurilor de ciroza ar trebui sa fie mai mare... sa fim seriosi. Sa nu mai zic de faptul ca ar trebui sa ai simtome de intoxicatie cu alcool. Motivul pt care eu mananc fructele inainte de masa este unul-digestia si al doilea, faptul ca vitaminele sunt resorbite mai repede...cel putin eu asa m-am gandit.

    La mine chestia cu dulciurile sta cam asa: nu sunt o consumatoare de dulciuri, ma mai dedau din cand in cand la ciocolata si mai nou profiterol :)) In general fructele imi satisfac nevoia de zahar...Mai ales unele dintre ele care nu stiu ce au dar mie mi se par exagerat de dulci..in fine...
    O alta chestie care mi-a atras atentia este ceva postat pe la stand-urile alea ale vegetarienilor "nu e adevarat ca daca mananci multe fructe faci diabet"?! Mie nu mi-a zis pana acum nici un doctor chestia asta...si eu mananc fructe...de toate, pana acum n-am gasit unul care sa nu-mi placa, poate avocado, dar nu l-am gustat, nu ma inspira :)))

    ReplyDelete
    Replies

    1. Dupa virasta de 3-4 ani, inceteaza producerea de enzime care au ca job sa digere lactatele. In plus, laptele din comert e pasteurizat, deci ... zero enzime care digera laptele ! De unde si problemele de digestie. Daca nu se simte bine cind bea lapte, nu inteleg de ce insista sa consume lactate.

      Senzatia ca nu te-ai saturat, se numeste.... dependenta ! Atita vreme cit ai stomacul plin, logic este sa nu mai ai senzatia de foame : fizic, este imposibil sa-ti fie foame. Psihic ... nu !
      Cind treci pe mincare fara carne, o sa-ti fie mereu foame o vreme, pina se elimina dependenta psihica : poate ai auzit pe unii spunind ca nu se satura daca nu maninca macar o bucatica de carne la masa ... Despre asta vorbesc.

      Aceeasi dependenta apare si in cazul vegetarienilor, care nu maninca la masa amidon ( cereale ): nu se satura oricit ar minca, pina nu elimina dependenta. Oricum, lactatele, cerealel si carnea, contin opioide care ghici ce fac ? Dau o usoara dependenta ...

      Dupa ce treci pe raw, maninci si se digera rapid : dar normal este sa nu-ti mai fie foame, chiar daca ai stomacul gol intre mese. Nu iti mai este foame, pentru ca ti-ai luat nutrientii si caloriile necesare. Toti cei care maninca gatit, fac aceasta confuzie : stomac plin = satietate ... stoimac gol = musai foame .
      Ei fac confuzia, pentru ca din cauza indigestiei de care sufera ( mincare gatita + combinatii proaste de alimente ), stau cu mincarea in stomac ore in sir. Deci, stoimacul gol inseamna foame.

      Dupa ce treci pe raw si depasesti dependenta de grasimi si amidon, vei intelege pe propria piele, ca stomacul nu are rolul de a sta plin non-stop, si vei invata sa faci diferenta intre foame si stomac gol. imagineaza-ti ca ar trebui sa maninci non-stop fructe, ca sa iti tii stomacul plin in permanenta, ca sa nu-ti fie " foame " ... e un non sens.

      Fructele care se maninca dupa masa gatita, zagarurile din ele, se transforma in alcool in
      stomac ( tocmai pentru ca e blocata digerarea lor - se descompun ). Acuma ca nu faci ciroza din asta ... da' nici bine nu iti este pentru ficat.

      Nu ti-a zis nici un doctor ca daca maninci fructe faci diabet ? Nu-i timpul pierdut ...
      Verifica doar recomandarile doctorilor alopati, pentru pacientii cu diabet : restrictii foarte mari la fructe,sa nu cumva sa le creasca glicemia ...




      Delete
    2. Spui ca 8 ore pare exagerat? Dar 7 ore este ok? Deci vorbeam de combinatia carne+cartofi.Carnea se digera in suc acid,cartofii in suc alcalin.Stomacul va produce ambele sucuri dar ele se vor anihila reciproc.Vor trece cateva ore pana cand stomacul va produce iar sucuri si din nou se vor anihila.Intr-un final apar arsuri si mancarea care se digera paraseste stomacul.Dar nu pentru ca sucurile au ajutat prea mult ci prin actiunea peristaltica a intenstinelor care sunt pe post de sfinctere in cazul de fata.Carbohidratii fermenteaza iar proteinele au putrezit de mult.Deci bebeficii zero iar nutrientii nu sunt recunoscuti de catre celule si ca atare nu sunt nici folositi.Apoi tot acest terci ramane si intestine mai mult de 30 de ore.Eu zic ca se poate face si o tuica,mai ales daca se mai manaca si niste prajiturele bune cu zaharel : )))

      Delete
    3. Din cunostintele mele, carnea putrezeste 2 zile in intestine, pina se elimina ( egal ca-i cu cartofi sau fara )...

      Delete
    4. Daca se digera in sucuri acide ar insemna ca mancata goala ,stomacul ar fi in stare sa o digere.Era vorba de combinatiile cu paste,cartofi,paine,orez,care se digera in sucuri alcaline care se neutralizeaza reciproc cu cele acide.Deci o bucata de carne mancata goala se digera in 3 ore si paraseste stomacul.Timpul de digerare :
      -Salate sau vegetale crude 2 ore
      -Mancaruri corect combinate fara carne 3 ore
      -Mancaruri corect combinate cu carne 4 ore
      -Mancaruri incorect combinate cu carne 8 ore
      Deci fructele raman cea mai buna alimentatie si cea mai putin cheltuitoare de energie ne avand nevoie de digerare,oferind glucoza creierului,apa pentru curatarea corpului si ne scutesc de bucatarie,spalat vase si frecat la cratite :)))

      Delete
    5. Nenea Howell povesteste cum carnea gatita e indigesta, pentru ca nu mai contine enzimele care sa o descompuna, iar oamenii nu sunt dotati ca sa digere carnea.
      In schimb, povestea cum eschimosii pun carne ain gropi la putrezit, o lasa cu lunile si apoi o maninca : pute ca un hoit descompus, insa e plina de enzime, fapt pentru care se digera si nici nu produce mari probleme de sanatate. Omul dadea date concrete, studiu facut pe ei, etc.
      Duap ce s-au modernizat si au inceput sa gateasca carnea, au aparut si bolile in rindul lor.

      Sunt de acord cu tine : fructele, plus frunzele verzi soft ( salata,etc ). Nenea Graham zice 80 % fructe, 20 % frunze .

      Delete
    6. Cum drak ma sa nu se digere, se digera pt ca daca nu s-ar digera ne-am kk precum elefantii si s-ar hrani alte vietuitoare din kk-tul nostru! :))))))) Ca face rau pe alte parti, asta e altceva.
      Nu stiu cum lasau eschimosii aia carnea la putrezit pe frigul ala unde se ingheata bocna, daca pana si aia din Siberia au ajuns sa consume anumite carnuri congelate direct-si le considera o delicatesa, bleah! Tocmai datorita temperaturilor care iti influeteaza viata si dieta...Ca sa nu mai zic ca pot aparea si larve de viermi...(deci nici nu vreau sa ma gandesc)
      Pe de alta parte, parca am mai vorbit cu tine, pigmeii o mananca cruda si chiar au un ritual de ascutire a dintilor pe la 16 ani si care se face tocmai pt motivul de a putea consuma carne cruda de vanat...
      Chestia cu carnea gatita a aparut si din varii motive de sanatate, acum se stie ca bacteriile intra imediat in actiune si poti sa te capatuiesti cu un EColli de nu te vezi, ca sa nu mai zic de altele, trichinela sau dracu mai stie ce! In alta ordine de idei, eu cred ca omul din greseala a ajuns sa friga cumva carnea si a vazut ca nu-l mai doare burta de la paraziti...
      Ori aia cu specia care nu consuma mancarea potrivita, poate asa sa fie, dar omul este si singurul animal care a migrat in locuri unde....nu-si gasea hrana specifica si s-a adaptat. Ori doar nu crezi acum ca omul din ziua de azi = cu omul de acu' nu stiu cate mii de ani. Ne-am schimbat cred ca si la nivel de ADN, suntem copie dupa copie dupa copie si daca la inceput primii oameni aveau probleme sa digere mancarea, in timp urmasii lor au dezvoltat din nastere anumite mecanisme...
      Ca acuma se descopera una, alta, asta e altceva ca nu degeaba cand apare cate o problema de sanatate doctorul prin ro (ca prin alte parti nu prea)- primul lucru, te pune pe regim!
      Uite de exemplu, brazilienii dupa mesele copioase si mai ales incarcate cu carne (ca au si astia niste obiceiuri de te doare capu, gen "carne la spada" si servesc cate 12 felui numai carne) la sfarsitul mesei ofera...ananas! Si nu intamplator, ci pt ca ajuta digestia, am intrebat si o brazilianca chestia asta. La fel si papaya, aminteles ca trebuie consumata dupa masa, din acelasi motiv, al enzimelor care ajuta digestia.

      Sa nu se inteleaga gresit, eu nu contest ce zic nenea astia despre fructe si legume si nutritie, mai ales ca multe chestii le fac pe pielea mea si simt efectele, dar subiectul este, cum sa zic, cred ca mai vast sau mai...complicat, sau mai...nu stiu cum. App. nu zice nimeni pe nicaieri ca trebuie sa te indopi cu carne, ba din contra toti zic moderatie. La mine pe sticla de ulei scrie "a nu se refolosi" -pt prajit - pai de cate ori se prajeste in ro in ulei de floare din motive economice :))))))))

      Prietena mea consuma lapte...habar n-am de ce, ca si eu i-am zis de ce insista sa manance ceva ce-i face rau! Dar stii cum e, calciu, osteoporoza, ca-mi place, pe toate este branza, etc. In plus de asta la ei in casa se consuma foarte mult lapte, barbasu il bea de sete in loc de apa. Deci, sa ma duc eu sa-mi expun ideile despre lapte (pe care o parte le stie si ea ca e asitenta) ar insemna sa fiu ptiu, satana, semnu' crucii :))))))


      Si da mah Niki, acum am vazut si eu ce hilara e diferenta aia de o ora. Doar ca mi-a venit in minte imaginea ca mananc ceva la 8 si ca pot sa mananc fruct pe la 4 ceea ce pt mine e prea mult deja... Mai mult, am observat ca mananc fructe cum ma trezesc dimineata, o sa incerc sa mananc doar un fel, daca nu uit! :))))))

      Da stiu ca doctorii recomanda pacientilor cu diabet sa nu mamance fructe, m-am mirat si eu, pt ca sunt zaharuri naturale, dar tototdata nu au voie nici carbohidrati, gen cartofi...care sunt tot naturali... deci probabil ca ceva modificari fac...

      In legatura cu fructele, vitaminele si de ce nu au gust, in afara de GMO, o sa revin data viitoare :)))))))))

      Delete
    7. Aia cu evolutia omului incit s-a adaptat sa manince mincarea altor specii ... poate pomenesti si ceva dovezi. Exista o gramada de dovezi ( anatomice ), citate de nenea Graham, care arata clar ca omul nu s-a adaptat sa manince decit ceea ce ii este destinat lui ca specie. Dealtfel, orice fiinta de pe planeta asta, daca maninca ( in mod constant ) mincarea altor specii, o sfirseste rau : vezi experientele veterinarilor de la zoo si fermele de animale.
      Subiectul e vast si complicat doar atunci cind esti la inceput : dupa ce o sa studiezi nutritie la modul serios, se va face lumina.

      Deci tu zici sa mincam din toate jegurile ... cite putin, cu moderatie. Sper ca observi contradictia din afirmatie !
      Dece nu incerci sa-i dai prietenei tale documentatie despre lactate, in loc sa-i expui parerea ta ? Pe cuvint nu te crede nimeni, insa cind studiaza, se lamureste singur cind vede argumentele si dovezile. Eu asa as face .... daca as avea cu cine ...

      Delete
  7. Am, avut perioade de cate 30 de zile in care am mancat doar fructe,nici macar nu le+am combinat.O zi doar mere si am mancat cat am avut chef.Alta zi struguri.Si asa mai departe.Zile intregi doar pepene verde.Singura problema a fost sa le gasesc coapte.Sa faci diabet din zaharul frctelor nu cred ca este posibil.Nimeni nu se imbolnaveste de ceva natural.Probabil ca daca ar fi sa fierb fructele sau sa fac gem din ele,sa pun zahar alb peste ele ar fi o sansa dar altfel mi se pare imposibil.Exista oameni care manca de ani de zile doar fructe si sunt sanatosi tun.Eu energie mai mare decat in lunile in care am mancat doar fructe nu am avut niciodata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Nimeni nu se imbolnaveste din ceva natural ": incearca ciupercute otravitoare ! Glumesc.
      Din cauza fructelor, nimeni nu se imbolnaveste, e adevarat.

      Delete
    2. Uite, am gasit asta pentru tine : dr. Hoffer cu ce vitamine ia " de intretinere" http://www.youtube.com/watch?v=lX_F3hqrKD0&feature=related

      Delete
    3. Multumesc. Pot sa le incerc in combinatie cu ciupercile? :))

      Delete
  8. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2208452/Russia-suspends-import-use-American-GM-corn-study-revealed-cancer-risk.html

    http://www.naturalnews.com/037314_ovarian_cancer_young_girl_puberty.html

    ReplyDelete
  9. Royan32,ai dreptate cu carnea eschimosilor.Am vazut emisiune tv pe tema asta.O scot din gheata si o taie cu toporul,e bocna.Nu se mai recongeleaza,o impart cu familia si prietenii.E un fel de rezerva de mancare pentru perioada cand nu au nimic.Cat despre fructe si diabet.Exista filmulete si testimoniale cum oameni care de 20 de ani fac isulina s-au vindecat de diabet manacand fructe si legume crude in doar 30 de zile.Gasesti pe youtube.Si sa sti ca anumiti lalasi tibetani nucombine nimic niciodata.Mananca un singur fel de manacare la o masa.Eu am incercat asta cu struguri.Am mancat vreo 2 saptamani doar struguri.Primele 3 zile am mancat cate 3-4 kg zilnic ca in ultimele 4-5 zile sa nu mai mananc mai mult de max 1 kg pe zi.Eram satul si ma simteam excelent,plin de energie.

    Apopos de ce spune Tipi uite un link http://www.youtube.com/watch?v=UL6YNOa2w08&feature=related

    ReplyDelete
  10. Mda, cica o lasa la "putrezit" un an de zile, mah Niki! Evident ca e o linie foarte mica intre comestibil si toxic - logic. Daca stai sa te gandesti si prin ro se lasa fazanii la fezandat! :))) Normal ca lu nenea ala care asista i se recomanda sa o lase mai usor daca nu vrea sa vomite (nu ca era prea incantat sa manance :))))))

    Uite Tzipi ca tot ziceai ca la voi in Canada lumea nu stie sa manance si mai ales nu mananca proaspat :)))))))))

    "Anthony Bourdain eats raw seal with the Inuit in Quebec, Canada, on the show "No Reservations"."...acuma...eu n-am inteles daca astia sunt chiar in Quebec, nu stiu cum arata acolo...Oricum, enjoy!
    http://www.youtube.com/watch?v=yGVdYiM5IXw&feature=related

    Mah, Niki, din ce vad eu acolo tu esti la extreme! Eu stiu ca atunci cand se mananca un fruct intr-o anumita cantitate de obicei se vorbeste de cura. Si cura este recomandata intotdeauna pe o anumita perioada de timp, pt ca poate avea si ea repercusiuni, chiar daca este vorba despre un fruct! In alta ordine de idei, din ce am apucat sa citesc aseara de pe blogul cu Dr. Graham, tipul spune ca nu trebuie sa se manance numai fructe...pt ca te poti la fel de bine imbolnavi! Citeste si tu...
    Te cred si eu ca te simteai plin de energie de la zaharuri...


    Altceva...imi povestea o cunostinta ca s-a dus la cules de piersici. Care erau ...verzi! Exprimandu-si nedumerirea cu voce tare, cineva s-a sesizat si i-a raspuns ca fructele urmeaza sa fie conservate in frigidere pt anul viitor! Deci..primele fructe care apar inaintea sezonului, sau in extrasezon, care nu au gust sau parfum, cred si sunt aproape sigura ca sunt d'astea - ele ne ajungand la maturitate la soare normal ca nu mai au...nimic!

    ReplyDelete
    Replies
    1. De obicei se vorbeste de cura, din cauiza lipsei de informatii corecte in domeniul nutritiei. Cind a minca orice jeg se numeste " normalitate", a minca sanatos, devine ... " cura" !
      Si mie mi se spune adesea ca exagerez cu dieta , insa cei care imi spun asta, n-au nici cea mai mica dovada in sprijinul afirmatiilor lor ( ca eu sunt interesata de lucruri noi ). Imi spun asta, doar din cauza ca actiunile mele nu se potrivesc cu parerile lor ( sa studieze nu-i intereseaza ): no ofense, ca nu vorbesc despre tine.
      Eu stiu ce am studiat, stiu ce dovezi am vazut : restul sa-si faca temele.

      Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.