Doctor Yourself

Thursday, September 6, 2012

Sa stringem cureaua

Ca, populatia Raiului e cocosata de atitea datorii, asta se stie demult : e ceva firesc . Bunastarea e un artificiala : toti traiesc bine, pe banii ....altora ( ai bancii ). Au casa si doua masini, pentru care vor plati intreit la banca, pina la moarte. Dealtfel, cam tot ce se cumpara in Rai, se cumpara pe bani imprumutati ( carti de credit, linii de credit ), ca nimeni n-are atitia bani, ca sa plateasca cu banu' jos : ca totul este exorbitant de scump, salariile mici si costul vietii foarte scump.


Excluzind rata la casa, datoria canadianului a crescut cu 192 $ in ultimele 3 luni, adica cea mai mare datorie de cind firma inregistreaza cifrele, din 2004. Guvernatorul Canada Bank a avertizat in repetate rinduri ca impovarare cu datorii, va pune economia canadiana in risc.


Cins insa traieste cu iluzia bunastarii, cumparind pe banii altuia ( ai bancii ), melteanu' isi permite sa cumpere la orice pret, oricit de scump si mai ales ... orice i se nazare. Chiar daca nu are nevoie de lucrurile respective : el totusi le cumpara si se indatoreaza pina in pinzele albe, in loc sa-si economiseasca niste bani, just in case ca isi pierde amaritul ala de job ...
   Dupa care o sa traga ca bou' in jug, sa-si plateasca datoriile si dobinzile ....


Nu doar populimea trebuie sa stranga cureaua, ci si bugetul : Ontario e cea mai proasta provincie in ceea ce priveste saracia si finantarea serviciilor publice. Adica suntem un soi de Moldova canadiana  ...


Un raport -compilatie intre mai multe studii recente si analize, arata ca Ontario a avut cea mai mare schimbare in inegalitate veniturilor din Canada, intre anii 1981 si 2010. A fost pe locul 2 in cresterea saraciei , dupa British Columbia. Rata de saracie in Ontario, in 2009 a fost de 13,1 %, adica 1,7 milioane de oameni.
    In 2009, Ontario a cheltuit 64 $ / persoana pentru a-si permite o casa, in timp ce in celelalte provincii ale Canadei, s-a cheltuit 115 $ / persoana : conform studiului facut de Wellesley Institute.


Ontario cheltuieste mai putin decit orice alta provincie, pentru programe si servicii. Insa, canadienii din Ontario, platesc ... cele mai mari taxe din tara. Adica platim o caruta de bani, ca sa primim praful de pe toba ...
   In primavara trecuta, s-au facut taieri in asistenta sociala, s-au inchis scoli, s-au restructurat sectoare publice, in urma carora s-au pierdut mii de joburi.


In schimb, deficitul bugetar al Ontario, este de 15 bilioane dolari si vor sa scoata bani de la coropratii. Raportul spune ca, corporatiile stau pe mai mult de 500 bilioane dolari cash si asta e o dovada ca, taierea taxelor corpotaiilor, nu le-a convins sa creeze mai multe joburi, inovatii sau crestere economica.


    Ce fac politicienii, in timp ce indeamna populimea sa stranga cureaua ?


                                Isi acorda bonusuri de sute de mii de dolari ....


Guvernul Liberal a cadorisit pe liderul eHealth Ontario, cu bonusuri de 25 % din salariul de 329.000 $ pe an.


Bonusul a fost de 81.250 $ in acest an. Asta, in timp ce subordonatilor sai, guvernul le spune ca le va ingheta salariile pentru urmatorii 2 ani, ca sa elimine deficitul de 15 bilioane.
    Pai deficitul ala, a fost cauzat de prost management ! Si in loc sa-i pui pe manageri sa acopere din buzunar deficitul , tu .... ii premiezi cu bonusuri ! Ca sa nu mai zis ca ar trebui demisi si inclocuiti cu manageri competenti. Cine acopera pagubele ? Pai .... prostimea lucratoare in spitale, carora li se ingheata salariile pentru urmatorii 2 ani !


                  Nu sperati ca doar seful cel mare a primit bonus .... nu !


Aproape 98 % din managerii de la Onatario Public Service au primit bonusuri, anul trecut, in ciuda asigurarilor guvernului, ca se ia in serios inghetarea salariilor in sectorul public.


Cit au costat toate bonusurile ? 8.900 de manageri, au primit in total 35,6 milioane de dolari ...

Sunteti atit de naivi incit sa credeti ca politicienii au vreo problema ca una declara si alta fac ? Ei bine ... ei nu supraestimeaza prostia populimii, ci lucreaza cu materialul clientului ...
Primarul Ford a fost prins pe picior gresit , ca se afla in conflict de interese si s-ar putea sa isi piarda jobul din cauza asta.


                     Ce parere are nenea Ford ? Il doare fix la basca !


Iata ce declara primarul , la ziar : daca judecatorul va spune ca imi pierd jobul de primar, dar ca pot candida din nou .... voi intreba simplu " Cind sunt urmatoarele alegeri " . In urmatoare a zi voi incepe campania electorala, sa fiti siguri de asta ! "
  
Ce importanta are ca nu a respectat legea, cit a fost primar ? Prostimea il voteaza din nou ... Iar el n-are nici o problema ....


Da' oricum nu conteaza ce fel de politician esti : important e sa fii la numar si sa votrezi ... Liderul liberalilor, a persmis unui senator declarat " legal incompetent" sa voteze, luni de zile dupa ce a fost diagsnosticat cu dementa ...


Femeia cu dementa de tip Alzheimer, a votat legislatia pentru cheltuirea banilor publici, timp de 4 luni dupa ce a fost diagnosticata si declarata legal incompetenta.


Nu stim cind au aflat liberalii despre diagnostic, insa in aprilie, ajutorul liderului liberalilor in Senat, a semnat o declaratie, cum sa femeia este legal incompetenta.
Noroc ca in august, rudele femeii bolnave, au scris din nou Senatului sa ii anunte ca femeia e legal incompetenta si au atasat actele trimise in aprilie si semnate atunci de liberali ...
    Femeia e atit de bolnava incit nu mai e capabila sa aiba grija de ea si a avut nevoie de supraveghere medicala 24 din 24 de ore, in ultimele 18 luni. In schimb, a decis bugetul canadienilor ...


Va imaginati ca a votat si ea o data, de doua ori, din greseala ? Va inselati !
Femeia a votat de ... 12 ori in Senat ! Ea a autorizat cheltuirea a mai mult de 85.000 $ , conform cu raportul biroului ei. Tot ea, a calatorit mai putin intre casa ei si biroul din Ottawa, cheltuind mai putin de 4.000 $ din martie pina in mai, comparativ cu 13.000 $ cit cheltuia mai demult pentru 3 luni de transport.


cheltuielile politicienilor, nu se opresc aici : funeraliile lui Jack Layton, au costat 368.326 $

Funeraliile lui , au costat cetatenii platitori de taxe, mai mult decit factura totala pentru funeraliile a 2 guvernatori generali !
In mod normal, sefii de partide nu li se fac funeralii platite de stat. Insa, pentru Layton liderul opozitiei, guvernul s-a oferit sa-i plateasca inmormintare de lux , ( in plina criza si taieri bugetare ) ,care a costat cit 2 inmormintari de guvernatori generali .


Cheltuielile sunt cele de mai jos. Eu nu inteleg de ce nu a lasat familie sa-i plateasca inmormintarea ( sotia e tot politician de top ) ? Ca onoruri nationale puteau sa-i faca si fara sa cheltuiasca banii cetatenilor ....


Cititorii ziarului, spun ca asta e ipocrizie socialista ! Ca intotdeauna se pling ca nu au suficienti bani pentru proiectele si programele sociale, insa aproba cheltuieli de lux pentru a se rasfata pe ei insisi :


Alt citior pune punctul pe " i" : daca va imaginati ca funeraliile au fost scumpe ... imaginati-va cit ne-ar fi costat daca el ar fi ramas in viata !
De unde rezulta, ca cel mai bun politician e ala .... mort !


6 comments:

 1. Bunastarea europeana este tot pe imprumut iar legile europene,mai nou venite din U.E, sunt date tot de dementi.E trist cand romanul realizeaza ca in Romania era bogat,macar pentru faptul ca nu avea datorii si casa lui era platita,si din caramida.Iar daca cineva isi imagineaza ca doar romanii au o Eba si un Becali in parlamentul european ,se inseala amarnic.Corporatiile conduc lumea ,nu politicienii.Ei sunt doar marionete,voteaza ceea ce li se spune sa voteze.Cine nu are bani este condamnat la sclavagism si toata viata va traii din imprumuri la care va platii dobanzi si din pensie.Asa a fost in occident intotdeauna.Romanul se obisnuieste si el incet,incet,da bine.E nevoie de o singura generatie noua si nimeni nu-si mai pune intrebari.Fiecare va sti ca s-a nascut sclav si daca doreste ceva va trebuii sa imprumute bani din banca.

  ReplyDelete
  Replies
  1. De acord cu tine. Oamenii sunt niste maimute, dresate foarte usor sa accepte mentalitatea de sclav : si chiar sa-i placa !

   Delete
 2. Tot citind blogul tau ma gindesc serios sa trimit o scrisoare de multumire Departamentului de Imigrari din Canada(sau cum s-o fi numind)care mi-a refuzat imigrarea in Canada acum 10 ani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha-Ha ! Chiar sa stii, ca ti-au facut cel mai mare bine !

   Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.